<

Квітковий бум у Нововолинську: скільки коштує настрій жінок на свято

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 7.03.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ 1 коментар

Завтра, 8-го березня, в Україні відзначатимуть міжнародний жіночий день. Багато виникає дискусій щодо доцільності свята в нашій державі, однак як би там не було, панянки вже звикли, що в цей день до них особлива увага. Жінки готують вази під букети, які очікують отримати, чоловіки метушаться в виборі подарунку, а підприємці – розгортають квітковий ринок.

Як і кожного року, у Нововолинську на звичному місці з’являються десятки торгових місць із квітами. Серед продавців є і підприємці, які постійно займаються квітковим бізнесом, і ті, які лише в цей день виходять підзаробити. Хтось вперше, а хтось роками.

Великою популярністю користуються тюльпани, їх тут найбільше. Різноманітні кольори, сорти, є такі, які висаджені в горщики. Ціна за одну штуку 20-25 гривень. Майже кожен продавець пропонує “торгуватися”. Тюльпани у вазоні – від 50 до 100 гривень.

Поспілкувавшись із продавцями зрозуміли, що для когось продавати квіти – це звична робота, яка приносить стабільний дохід, а є такі, які лише на свято виходять, щоб отримати додатковий прибуток.

Одна із жіночок розповіла, що висаджує тюльпани сама, квітами торгує круглоріч. На запитання чи отримує вона значний прибуток в ці дні відповіла, що заробляє навіть менше. Бо більше затрат йде на етапі вирощування та й конкуренція змушує робити знижки.

Ті, хто квіти закупляє, прибутком в цей день задоволені. Є продавці, які вже 10 років виходять на квітковий ринок.

Популярністю також користуються квіти в горщиках. Їх ціна від 50 гривень.

Щодо троянд та інших різновидів квітів – їх тут значно менше. В основному, продають ті, хто має магазини. Розповідають, що ціни спеціально на цей день не підвищують. А також зауважили, що цьогоріч вони дешевші, ніж минулого. Ціна залежить вік курсу валюти і від пропозиції поставників.

Ціни на троянди коливають від 25-ти до 65-ти і більше.

Альтернативі звичним букетам є букет з солодощів. Останнім часом такі подарунки хенд-мейд набирають популярності. Ціна – від 50-ти гривень.

Також серед різноманіття квітів є прикраси з бісеру та повітряні кульки.

Букети коштують по-різному. Все залежить від того, скільки чоловіки готові витрачати.

А як ви ставитеся до  свята 8-го Березня, квітів у цей день та бізнесу, який з ним пов’язаний?




один коментар
  1. в сусідній Польщі букет з 9 тюлпанів коштує 8 зл., в будь якому супермаркеті…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа