<

Купівля товару через оголошення у фейсбук-групах: у Нововолинську збільшились випадки шахрайств

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:17 | 12.09.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1702
/ коментарі 3

У Нововолинську впродовж тижня правоохоронці зареєстрували понад сім випадків шахрайств. Найбільша сума, яку втратила одна з потерпілих, сягає 200 тис. гривень. Жінці з невідомого номеру повідомили про проблеми з карткою, після чого з усією необхідною інформацією зняли вказані гроші.

Як встановили працівники поліції, злочинець у момент інциденту перебував на окупованій території. Окрім цього, за останні декілька днів правоохоронці зареєстрували й інші випадки шахрайств: купівля чи продаж в інтернеті, надання соцдопомоги, збір коштів для близького родича з певних обставин.

Побачивши оголошення у соціальній мережі, мешканець селища Благодатне замовив дрова за досить низькою ціною. За домовленістю товар повинні були привезти з іншої області, після переказу коштів у сумі 9 тис. гривень від потерпілого, покупець зник.

В.о. керівника сектору дізнання Нововолинського відділення поліції №1 Вадим Сватко зазначив, що вартість представленої продукції, яку пропонують псевдопродавці, значно менша від вартості на місцевих ринках. У результаті люди звертаються по вигідних їм оголошеннях в інтернеті та стають жертвами шахрайств.

Хто ж такі шахраї? У більшості випадків особи, які здійснюють такий продаж, перебувають у місцях позбавлення волі, на окупованих територіях України та інших областей.

Як додав керівник Нововолинського відділення поліції Олег Бончак, зараз шахраї намагаються використовувати різноманітні способи ввести людей в оману. Вони ж опубліковують оголошення про продаж у місцевих фейсбук-спільнотах з допомогою фейкових сторінок.

Нагадаємо, що у Луцьку жертвою ще однієї схеми шахрайства стала пенсіонерка, якій зателефонував «лікар» та повідомив про те, що її донька перебуває у лікарні, необхідно терміново перерахувати кошти на операцію. Чоловік вимагав в літньої жінки суму 10 тис. доларів, проте таки погодився на 5 тис. доларів. Поліції вдалось затримати злодія.

В Одеській установі виконання покарань двоє чоловіків через інтернет продавали автомобілі. Шахраї знаходили оголошення на різноманітних сайтах з продажу транспортних засобів та публікували від свого імені. Покупці після того, як узгодили покупку свого автомобіля надсилали гроші на бензин псевдопродавцям.

«В дорозі» до нових власників автомобіль ламався, тому шахраї закликали надіслати ще 2 тис. гривень на ремонт. Після чого зникали з мережі з викраденими грошима.




коментарів: 3
  1. Поліція ніоднієї справи не розслідує.просто формально приймають заяву….а далі їм побарабану.якби рослідували то шахрайства було б меньше а так від безнаказаності і збільшуются випадки

  2. Я приніс в міліцію навіть виписку з банку на який рахунок були перераховані кошти.але на тому і всеміліція показує пальцем на банк ти а банк на міліцію.

  3. Пропоную відкривати кримінальні справи на тих, хто платить гроші. За підтримку тероризму і сепаратизму.
    Інакше тих скупердяїв ніяк не навчити!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця