<

Художники показали та розповіли, як створювали стінопис біля Нововолинського ЦПТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 22.06.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
790
/ Коментарі відсутні

Художники показали етапи створення та розповіли про ідею стінопису, який прикрашає складське приміщення Нововолинського центру професійно-технічної освіти.

Автори муралу «Повернення» – художниця та викладачка ЦПТО Світлана Войтович та переселенець з Харківської області Максим Плотніклов.

Світлана розповіла БУГу, що ідея створення муралу виникла ще до війни. Планували облаштувати територію біля пам’ятного знака Володимиру, який встановлений поряд, але не змогли отримати грант.

Тож викладачі та студенти вирішили самостійно навести лад. Придбали необхідні матеріали та фарбу. Спершу полотно відремонтували та поґрунтували. А далі понад 20 днів кропітливої роботи. Картина майже завершена, залишилось розмалювати маки та одну будівлю.

Стінопис «Повернення» символізує дорогу додому українського воїна-козака після перемоги, його зустрічає кохана дівчина та мирні, вільні міста України: Будятичі, Володимир, Луцьк, Рівне, Київ. А позаду залишаються чорні хмари та вороги, як символ російської орди.

Максим зупинився у Нововолинську, тікаючи від війни, його взяли на роботу в ЦПТО, в гуртожитку закладу хлопець мешкає. Він вирішив долучитися до створення муралу, адже в своєму рідному місті мав вже подібний досвід. Також він захоплюється аерографією.

Додому повернутися хлопець не може, тож далі у Нововолинську шукатиме можливість реалізовувати свій творчий потенціал.

Світлана показала процес створення картини:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер