<

Художниця з Нововолинська організувала в Туреччині благодійний аукціон, кошти передали дітям-сиротам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 7.09.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
884
/ Коментарі відсутні

Художниця з Нововолинська Ольга Русинчук провела в Туреччині благодійний аукціон, де продавала свої картини. Виручені кошти передали на допомогу українським дітям-сиротам.

Ольга розповіла БУГу, що з моменту як прокинулася 24-го лютого, вона більше не могла малювати, перестала бачити прекрасне в будь-чому, а просто існувала.

“Мої картини для мене більше, ніж просто хобі, тому в мене було відчуття, що я втратила себе. Але після одного відео на фейсбуці, де дівчинка без кінцівок, я дуже плакала, в моїй голові з’явилася ідея, що мій талант не є таким безкорисним і я можу допомогти. Так і вирішила поїхати кудись за кордон, де я зможу продати роботи”, – говорить художниця.

Тож Ольга вирушила в Анталію до подруги, щоб допомогти Україні хоча б своїм талантом. Разом вони почали організовувати зустрічі з представниками благодійних фондів, українською діаспорою, робили розсилку в інтернеті, щоб привернути увагу до майбутньої виставки.

Щоб не втрачати час доки чекали на дозвіл для проведення аукціону, Ольга писала картини просто неба у Туреччині, де її зустріли журналісти з турецького видання. Завдяки цьому роботи художниці купували й місцеві мешканці.

На аукціон прийшло багато українців, організували його на День Незалежності України. Люди разом співали українські пісні, танцювали гопак і молились за Україну. Виручені кошти художниця передала на допомогу діткам-сиротам з України, які через війну опинились в Туреччині.

Ольга після аукціону повернулась до Нововолинська, у вересні такий же благодійний захід вона хоче провести у Литві.

Як чудово, що в нас є люди, які свій талант перетворюють у допомогу для України!

Читайте також:

У Нововолинську відбулося відкриття персональної виставки художниці Ольги Русинчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер