<

Проблемне життя “Містечка атракціонів” у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 8.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
138
/ коментарі 3

Відоме місце для розваг у Нововолинську – міський парк культури і відпочинку. Журналісти інтернет-видання “БУГ” з’ясували, у якому стані знаходяться каруселі та чи повинні хвилюватися батьки за здоров’я своїх дітей.

Містечко розваг засноване у 1975 році, але самі атракціони з’явились у 1976 році. Першими запрацювали “Коло огляду”, “Ромашка” та “Вітерець”. За 40 років більшість атракціонів списані. Капітальний ремонт “Колеса огляду” зробили у 2013-у.

IMG_5421

Директор парку Ігор Левков стверджує, що нещасних випадків на каруселях не траплялось. Атракціони є повністю безпечними для дітей, адже обласна інспекція Держгірпромнагляду перевіряє конструкції для розваг, роблячи металоскопію. Відповідальність за дитячу безпеку директор бере на себе, оскільки він особисто слідкує за технічною справністю атракціонів.

IMG_5399

Місцева влада не фінансує парк розваг. Колектив змушений самостійно створювати умови для функціонування містечка атракціонів. Директор парку Ігор Левков нагалошує:

“Кошти для фінансування парк отримує із кількості куплених квитків. Але їх вистачає тільки на фарбу і мінімальний “косметичний” ремонт. На жаль, кількість відвідувачів мінімальна, соромно казати, але “виручка” становить 100-150 гривень. Здебільшого люди відвідують парк тільки у вихідні дні, у будні людей взагалі немає. На це впливає декілька факторів. По-перше, економічний: мешканці міста замислюються чи купити квиток своїй дитині на карусель, чи краще купити хліба з маслом. По-друге, природно-кліматичні умови: все залежить від погоди, якщо дощ – ми взагалі не працюємо. Планувати нічого не можна, живемо сьогоднішнім днем”.

IMG_5239

Щоб дитина покаталась на атракціоні батькам потрібно заплатити від 8 гривень.

Цінова політика атракціонів коливається від 8 до 25 гривень. Вартість дитячого квитка становить 8-15 гривень, дорослого – від 10 до 25 гривень.

IMG_5444

Щодо вартості квитків, Ігор Левков коментує:

“Ціни затверджуються рішенням міськвиконкому. Піднімаються тарифи на електроенергію і нам потрібно піднімати ціни”.

IMG_5242

У Нововолинську немає альтернативних місць для дитячих розваг. Залишається відкритим питання, чому міська рада не виділяє кошти на ремонт та проведення перевірки атракціонів, яка коштує близько 10 000 гривень. Звичайно, діти місцевих депутатів їздять на відпочинок за кордон. А де відпочивати малечі, у яких немає такої можливості? Тим паче, рівень травмування на атракціонах в Україні щороку зростає. Від перевірки місцевих атракціонів залежить здоров’я дітей. Нині в Україні діють понад 1,2 тис. атракціонів підвищого рівня небезпеки.

IMG_5416
IMG_5434
IMG_5442
IMG_5449
IMG_5473




коментарів: 3
  1. Міська владо, попроси народного депутата, хай поможе.
    Бо самі не справитесь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця