<

[ОНОВЛЕНО] Громадські обговорення діяльності заводу “Кроноспан” у Нововолинську: чисте повітря в 2019 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 12.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
52
/ коментарів 89

11-го жовтня в залі засідань Нововолинської міської ради відбулися громадські обговорення щодо діяльності підприємства “Кроноспан”. Представники заводу розповіли про свою роботу, підготували для громади звіт та показали відповідну презентацію. У свою чергу нововолинці висловили зауваження та пропозиції, обговорили стан екології у місті. У підсумку було вирішено усі запити оформити протоколом та надіслати до обласного управління екології.

На громадських слуханням місцеву владу представляв заступник мера Олександр Громик. Міський голова Віктор Сапожніков та його перший заступник Андрій Сторонський до людей не з’явилися.

Підтримати позицію мешканців приєдналися також депутати Нововолинської міської ради Руслан Соловйов, Леонід Климович, Сергій Семенюк та депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук.

dsc09666
dsc09695
dsc09686
dsc09661
dsc09669

Вислуховувати нововолинців розпочали після звітування працівиками “Кроноспану”. Зокрема, директор Наталя Покінська паказала мешканцям міста презентацію. На слайдах помістили, за словами очільниці, відповіді на запитання громади, які були надіслані на сайт міськради і висвітлені в інтернеті.

«На сьогоднішній день «Кроноспан» являється потужним лідером не тільки на європейському ринку. Два підприємства працюють у США та Азії , у Європі – п’ятдесят чотири», – розповіла Наталя Покінська.

dsc09678
dsc09735
dsc09779

До уваги нововолинців подали таблицю даних та параметрів роботи компанії «Кроноспан». Користуючись професійною лексикою, яка не надто зрозуміла громаді, представники заводу гарно описали підприємство.

Зазначено було, що у вересні поточного року на заводі завершили реконструкцію – провели заміну старого обладнання, встановили нове модернізоване, потужніше і екологічно ефективніше.

У 2015 році «Кроноспан» отримав дозвіл на цю реконструкцію і процедура передбачила: розробку проекту будівництва, заяву про наміри і наслідки, дозвіл на експлуатацію. Жоден нововолинець тоді не подав зауваженнь.

Наразі, відбувається розробка реконструйованого проекту, здійснюється інвентаризація, а протоколом передбачено публічно розмістити інформацію про намір отримати дозвіл на збільшення забруднюючих викидів у повітря. Завдяки модернізації обладнання знижується споживання енергоносіїв та хімічних речовин. Екологічно все вигідно та й до того виробництво оснащене фільтрами. Тобто нових, сильніших викидів в атмосферу не повинно відбуватись.

У залі засідань було зазначено, що підприємство взагалі не перевищує допустимі норми викидів. Присутні на слуханні працівники екологічних служб підтвердили цю інформацію.

dsc09673
dsc09756
dsc09698

Незважаючи на змістовний звіт “Кроноспану” люди скаржилися на важке повітря, яке особливо відчувається на вулиці Панасівській та 15-му мікрорайоні. Громада впевнена, що діяльність цієї компанії у Нововолинську несе шкоду здоров’ю. Великий дим, який виділяється від споруд заводу, слугує для громади підтвердженням їхньої думки. Також містяни наголосили, що специфічний запах посилюється вночі. Коли ж мешканці задавали службам екології питання, розпочиналося “переведення стрілок”.

“Ми все добре розуміємо, це просто цифри. Треба зробити так, щоб люди зовсім не відчували запах викидів, які за словами працівників “Кроноспану” знаходяться у нормі. Кожен погодиться, що є факт забрудненя та й погіршення стану здоров’я мешканців міста. Є люди налаштовані рішуче та серйозно, які зможуть перекрити в’їзд до заводу і на тому історія закінчиться”. – висловився депутат міськради Сергій Семенюк.

Із залу йому у відповідь пролунало, що такі дії є кримінальною відповідальністю.

dsc09690
dsc09742
dsc09699

Громада вимагала ініціювати створення санітарного посту, для належного і справедливого контролю. У відповідь було сказано, що це складна процедура на яку необхідно багато часу. Такі місця на Волині в основному передбачені лише в обласному центрі, тобто Луцьку.

Все ж на слуханнях надали важливу інформацію: фільтри, які будуть повністю очищувати результат роботи з’являться лише у 2019 році. Люди запевняли, що з такою екологією важко буде дожити до того часу.

dsc09749
dsc09788
dsc09725

Варто зазначити, що на слухання також запросили працівників “Кроноспану”, які голосно висловлювалися, та глузували з зауважень мешканців.

Заслухавши усі незадоволення та відповідні до них пропозиції Олександр Громик, запропонував усе сказане затвердити протоколом до Управління екології у Волинській області. Керівництву “Кроноспану” рекомендував регулярно здійснювати заміри атмосферних викидів та оприлюднювати їх у засобах масової інформації. Зі сторони виконкому ініціювати створення санітарних постів у Нововолинську.

dsc09688
dsc09814
dsc09710
dsc09727
dsc09768
dsc09706

Додаємо відео порталу НВІП




коментарів: 89
  1. Не знаю, з кого “глузували працівники Кроноспану”, але тоді вже пишіть і про “мешканців”, які погрожували “бити морди” тим хто підтримав Кроноспан.

  2. Живу на 5-му мікрорайоні нічого тут не смердить і не нада брехати. Хтось просто вирішив,що кроноспан заплатить комусь ще грошиків.

    • Андрій, Ви, мабуть, представник “Кроноспану”. Патріотично захищаєте фірму. Брехні нема! Іноді, запах відчувається навіть центральними вулицями Нововолинська. У цьому вападку “Кроноспан” може заплатити тільки людям, які будуть підтримувати його діяльність. Жителі 15-го, 5-го мкрн. і інших прилеглих вулиць справді турбуються про здоров*я, грошима вони не зацікавлені, то є факт.

      • А ви чий представник Климовича,Громика ,саложнікова… Хіба це не одна банда.Не вдалося рейдернути кроношпан так як “ЛЬВІВСЬКУ ЖІНКУ” у желізка?
        Теж знайшлися “ЗАХИСНИКИ ГРОМАДИ”,які під виглядом слухань зводять рахунки з непокірним їм кроношпаном,який ігнорує їхніми корупційними схемами.Сапог боягуз,як завжди робить пакості руками своїх плебеїв, Краще б прийшов і пояснив походження своїх статків,адже на маленькому нововолинську лобудував великий бізнес.От кроношпан ніяк не може підімяти.Загнали нововолинськ у глухий кут і до кроношпана руки тягнуть…Мало розорених шахт ,довгобуда на десятій.Замість того,щоб навчитися цивілізованому господарюванні у кроношпана,то намагаються його пригнути.Не вина кроношпану, що фірма розміщена посеред Панасівки.Його заманив у цю пастку Сапог.Що він не знав цільвого призначення як брав бабло з Литвинюком за дозволи. На усіх трибунах і у звітах вихваляється СЕРЕДНЬОАРИФМЕТИЧНИМИ розмірами залучених інвестицій на одного нововолинця.Біда,що розмір статків родини не ілиться на усіХ нововолинців. Слухання не поганий відволікабчий момент від обговорення статків родини мера. А слабо провести таке слухання на МАЙДАНІ ,бо у залі усі бажаючі не вмістилися.

        РЕСПЕКТ ПЕКІНСЬКІЙ МУДРА І СИЛЬНА ЖІНКА.З ТАКИМ БИ ЯК ВОНА МЕРОМ НОВОВОЛИНСЬК УЖЕ ДАВНО БУВ БИ ЄВРОПОЮ.ЦЕ ПЕРШИЙ У МІСТІ КЕРІВНИК,ЯКОГО ЗАТЯГНУТИ У КОРУПЦІЙНІ СХЕИМ нововолинському багні НЕ ВДАЛОСЯ.

        • як дістали ці писаки, хто тут хоче придушити чи закрити завод?

          Просто будувати його треба за містом за межі 15км!

          Просто фільтри треба ставити і чесно працювати а не труїти людей!!!

          • коментар видалено
            Причина – зловживання Caps lock

          • Якщо не були на обговоренні, то шкода, бо там чітко було сказано ,що є фільтри – очистка від пилу і скрубер – очистка від формальдегіду. А планується електрофільтр як додаткова очистка від пилу. Кроноспан не працює без фільтрів.

          • А навіщо бігати по місту і мешканцям міста та панасівки голови морочити,як усе так просто?

        • ПЕКІНСЬКІЙ МУДРА І СИЛЬНА ЖІНКА.З ТАКИМ БИ ЯК ВОНА МЕРОМ НОВОВОЛИНСЬК – буггагашеньки )))

          оце так сказанув ))) Сапожнікова мабуть теж би улибнув цей коментар

          • этого сапога нужно каждый день хотя бы на час привязывать к трубе пускай подышит как дышат жители 5,6,15 и панасовки круглые сутки на пролет в течении многих лет

          • Сапожнікова коментар пенсіонера лише “УЛИБНУВ” чи може сколихнув,схвилював,зворушив,вразив?
            Та заспокійтеся ви зі своїм другом Сапожніковим.Не збирається Пекінська іти у ваше брудне кодло. Не той рівень,як бачите.

        • Я представник Нововолинська. Навіщо Ви приплели сюди ганебного Желізка-педофіла ? Слухання були організовані з ініціативи громади. З чого Ви робите висновки? Сапожніков навіть і не думав про той “Кроноспан”. Будьте уважнішими. Бабійчук звернувся в область, а вже звідти нововолинським владцям рекомендували зробити в місті громадські обговорення. Мер відверто ігнорував екологію і незадоволення людей. Йому вже давно добре заплатили і наказали не пхати носа. В цьому випадку “Кроноспан” працює сам на себе і ніхто до нього руки тягне. Завод сміливо забруднює місто і знає, що мало хто наважиться першкоджати. І людей їм теж легко приткнути, як і сталося на тих громадських слуханнях. Представник влади Громик, взагалі слова не промовив на підтримку мешканців….

          • А що правда очі колить? хіба не відтяпали “львівську жінку”
            А ну-ну скажіть но,а область чаом не рекомендувала Бабійчуку або міській раді висловити меру-інженеру недовіру щодо дозволів наданих для влаштування кроношпану з порушенням санітарних норм? А куди дивився архітектор міста.
            А не поступало рекомендацій подати на них до суду? Думаю кроношпан не відмовився б піти третьою особою у справі з вимогою відшкодування збитків. Не було видать на це добра начальства… А хто замовляє періодично тріпати нерви кроноспану? БОЛЬШОЙ БОЛЬШОЙ СЕКРЕТ
            Ото хлопці працюйте і надалі ПО-СЕРЕТНИХ ЗАМОВЛЕННЯХ і не морочте голови мешканцям міста,що ви та за людей переживаєте.Добре усі знають,що у Климовича болить найбільше .Хвороба його зветься просто “жадоба до наживи”.Теж мені лідера найшли.Як тільки не соромно було вам з ним ці слухання проводити.Та йому серед депутатів не всі руку подають.А ви з такою нечистю ДО НАРОДУ -ганьба
            .Одурманюйте краще свою армію бюджетників,але вже видно і їм надоїли ці разборки із заздалегідь запрогнозованим результатом раз не прийшли НА СЛУХАННЯ.

          • А по чиїй волі “сміливий Кроноспан” забруднює місто.Чому вашого боягуза,який сміливо дерибанить комунальне майно і безбашенно роздає дозволи для влаштування шкідливих підприємств у місті не було на СЛУХАННЯХ ?

        • А де ви були вчора?Якби ви прийшли,то почули б,що говорилось.Не сприймайте це,як противагу Вам-навпаки я згоден на всі 100%.І людям потрібно пояснювати де є причина всіх проблем. А владу в місті вже давно вибирають люди,які не здатні мислити сучасними мірками.В них хліб по 16коп і ковбаса Любительська по 2.20 в голові засіла,чим і портять своїх дітей і внуків.Але чомусь вони не згадують Субпродуктову по 1р.47коп,яку навіть кіт не хотів їсти

          • Отут ви, Олександре, помиляєтесь.Владу давно ніхто не обирає.Люди просто участь у виборах беруть і тільки наївні “думають”,що ВОНИ когось обирають.А насправді влада нагло і підло зі своєю командою туди пролазить,користуючись НЕДОСКОНАЛОЮ ВИБОРЧОЮ СИСТЕМОЮ, та хитромудрими різноманітними схемами,про які непересічному “нездатному мислити” виборцю навіть і не снилося.Тож я вас молю…. КАРУСЕЛІ, ЗАРРИТІ СПИСКИ ,НЕОБЛІКОВАНІ БЮЛЕТНІ і т,д,

      • Якщо по чесному, то де предяви до мера,яким узаконено влаштування кроношпану,олійно-жирового комбінату у житловому масиві. Чи жировий комбінат уже перестав смердіти? Скільки здерли бабла з комбінату за це? Скільки вимагаєте з кроношпану?Коли це сапог не цікавився грошима? Не смішіть.Погляньте на його декларацію.І це тільки вершина айсбергу.Пора,хлопці,змінювати апетити.Часи не ті .

        • Якщо ви не були присутні,або неуважно слухали,то повторю-питання піднімалось,Був зроблений акцент,що під час будівництва Кроноспану було порушено ряд вимог санітарно-екологічних норм і т.д. А дозволи на будівництво погоджувались з міською владою,і голова,як професіональний інженер-будівельник не міг цього не знати.Так,що висновки робити Вам.

          • То причому тутКроноспан і фільтри.
            Скільки там депутатів у міськраді7
            А скільки позовів до мера-іженера?
            ЗАМІСТЬ ТОГО,ЩОБ ВИКОРІНЮВАТИ ЗЛО У МІСЬКРАДІ ,СТРІЛКИ ГРАМОТНО ПЕРЕВОДЯТЬСЯ НА КРОНОШПАН. А ІСТИННЕ ЗЛО В ТОЙ ЧАС ВІДПАРЮЄТЬСЯ В УЦІЛІВШИХ ВІД ПОЖЕЖІ БАНЯХ ТА ВИГУЛЮЄТЬСЯ В ГЕНДЕЛИКАХ,ЗВЕДЕНИХ НА ВКРАДЕНИХ БЮДЖЕТНИХ КОШТАХ

          • Висновки повинен робити суд. Висновки ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ МОЖЕТЕ повісити у громадському туалеті.Може комусь і стане в нагоді,як папір туалетний закінчиться.

          • Олександре,мною було все прослухано дуже-дуже уважно. А тому й виникли питання
            – Чому відсутнє у протоколі слухань питання про мера-іженера ТА ПОРУШЕННЯ ДОПУЩЕНІ НИМ,НАСЛІДКИ ПОРУШНЬ,ТА ПРИТЯГНЕННЯ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ МЕРА-ІНЖЕНЕРА?
            – Чому депутати -організатори слухань маючі важелі впливу і повноваження тупо про це мовчали ?
            – Де діваються мільонні суми податків (як зясувалося на слуханнях),які кроноспан щорічно офіційно сплачує до бюджету міста?
            -Яким чином мер.за рахунок мільярдних інвестицій. податків ТІЛЬКИ по кроноспану покращує добробут.обдурених ним панасівців7
            – До яких пір очевидні порушення мера та його обовязки будуть перекладувати на Кроноспан,який і так спонсорує церковні громади,освітні заклади,облаштовує дитячі майданчики ,надає постійно допомоги АТО іт.п. і при цьому систематично модернізує підприємство найсучаснішими технологіями в т.ч.і фільтрами.

        • Для гість. Якщо ви слухали уважно,то повинні і правильні висновки робити.Пстараюсь пояснити свою позицію. 1.Міська влада перевела питання в площину протистояння КРОНОСПАН-Громадськість,сама створивши проблему. 2.Дозвіл на викиди шкідливих речовин не надає ні місцева влада ні громадські слухання-для цього і є екологічна служба.А вона цей дозвіл надасть з чистою совістю,поскільки КРОНОСПАН вкладується в установлені норми.(але якщо там зважать на деякі нюанси-можуть і не надати) 3.Що робити? От тут і починається все саме цікаве.Щоб відкинути всі можливі варіанти *впливу* і махінацій потрібна комплексна експертиза впливу,так званої *Промислової зони*,на екологічну ситуацію в регіоні.Адже зараз ніхто не може сказати чим ми дихаємо,і хто, який вклад в це робить.Вибачте,але я,думаю як і інші нормальні люди, не хочу себе травити.Ці підприємства отримують прибутки і ПОВИННІ забезпечити мінімальний вплив на екологію. Наша влада сьогодні тут,а завтра *там*,або в хатинці на Світязі,але поки вона *тут*-повинна працювати на громаду,не забуваючи ким вони є.

          • Чому мер всього -навссього “повинен” лише не забувати ,що він мер ( маєте на увазі вік все- таки та не дай боже склероз)….?
            А кроноспан “ПОВИНЕН” виконувати леву частину мерівських обовязків і відповідати за екологію усіх підприємств міста у т.ч.і коптюкових заводчиків,на яких фільтрів відроду не було. НЕЗДОРОВИЙ ІНТЕРЕС ДО ЕКОЛОГІЇ НЕЗРОЗУМІЛИЙ ЗДОРОВІЙ ЛОГІЦІ.

    • Скажу як колишній працівник кроноспану, точніше розкажу одну таємницю для буга )))

      – всім офісним працівникам час від часу дають завдання захищати в інтернеті завод кроноспан ) ага, лазити по сайтам та роздавати коментарі який завод хороший а ті хто погане говорять то прідателі і вабще у нас тут куча робочих місць і ми нефіга не забруднюємо навколишне середовище.

      каюсь, теж деколи писав на нововолинських сайтах ганебні мені зараз коментарі на захист заводу та проти тих кому він псує здоровя

      • а я знаю хто ти!!! бачились сьогодні, те що ти сказав те і написав тут…..
        але ти чмошник!!! тебе більше нікуди не візьмуть на роботу, будеш все життя їздити на польшу….

        • А ти скільки за організацію слухань отримаєш дармового комунального майна? І на кого будеш оформляти на батька,матір, жінку?

      • Уже б не позорились! Ніхто нікого ні до чого не заставляв, якщо хтось щось і пише, то за власним бажанням. Можливо, тому, що людям дійсно подобається їх робота і зарплата. А ви прекрасно знаєте, чому вас звільнили. Так що не треба тут розказувати і називати себе моїм другом.
        І такого керівника як Наталя Покінська, яка так переживає за своїх людей і в скрутну хвилину в допомозі не відмовить, в нас ще треба пошукати.

  3. Диву даюсь.люди з Кроно готові дихати і іхні діти.хімічними сполуками. аби гроші платили.Рабська ментальність.плебейська

  4. Можливо вони не знають наскільки їхня зарплата відрізняється від зарплати працівників КРОНОСПАНУ в м.Сморгонь(БІЛОРУСЬ)? Нехай підтримують-то будуть працювати задарма.А неоформлених працівників в них немає? Але це вже інша тема.

    • РУСЛАН І ОЛЕКСАНДР яким чином яким чином робітники, мешканці ,тобто прості люди можуть вплинути на ситуацію?
      А виставити претензії до мера,який має усі повноваження для цього слабо?
      Чи може вже дуже вам шкода мерівського бабла,яке прийдеться повертати кроношпанузгідно правил? Чому МЕР здрейфив прийти на слунаххя??? Слухання проводились за розробленим ним же сценарієм
      Да такого лакомого інвестора випускати із рук не хочеться.А от пригнути його та присмоктатися дуже хочеться.звідкиж іще смокнути ? З шахт уже витягнено уже все що можна було і не можна .Я уже не говорю за освіту і медицину.Пора і сапогу розкошелитися.А декларація мера показує, що є з чого.То нехай поставить такі фільтри які МЕРА і його команду влаштовують і не треба прикриватися громадою.Бо “громада” на сьогодні це купка сапогових прихвостнів і це не секрет для усіх нововолинців.
      То чиїми плебеями І РАБАМИ є ви Руслане і Володимире? Перед тим як робити висновки погляньте, хто організатори слухань і чи варто піддаватися їх маніпуляціям.

      • Уважно перечитайте сказане,чи написане мною . Таку єкологічну ситуацію в Нововолинську створила міська влада і продовжує створювати далі.Тут вам і …Курчак і інші.Потрібно брати активну участь в житті міста і потім не прийдеться вирішувати можливі наслідки!!!!

        • прикинь санька, знаємо яка зарплата… але альтернативи нема. ну де зараз я отримати можу 6-7к грн.?
          До “заслуженого” Влодаряика піти прибиральником за 1000грн, чи цигарки возити?

          • є ще один варіант роботи – до мера в стукачі ,платить справна,а як зумієш файно прислужити,то й майно комунальне на тебе запише.

          • Активно-це коли земля з-під ніг втікає.А щоб так було владі потрібно задавати питання,завалити їх офіційними зверненнями по любих питаннях і вимагати давати відповіді,обов*язково в письмовій формі.Їх потрібно заставити працювати,щоб не забували що вони найняті громадою на роботу і цю роботу потрібно виконувати якісно.

          • Олександре, маєте на увазі “НАЙМИТІВ” ,які декларації зашкалюючі мають?
            .А “господарям” з зарплатнею в 1ООО гр. ви пропонуєте бігати ,висолопивши язика,і переписуватися з ними .
            І скільки таким чином особисто ви,як активіст, тих “наймитів” посадили в тюрму,або хоча б вигнали з роботи???
            Отож свої “червоні поради” тримайте при собі або розповілайте їх у клубі “РАССМЕШИ СМЕШНОГО”.

  5. Кожного ранку “насолоджуюсь” ароматом хвойного лісу у себе в дворі на 15мкрн.
    “Дякую” тобі завод кроноспан за таку любязність відчувати твій запах, “дякую” що забираєш у нас здоровя та можливість дихати на повну, я ще памятаю коли тебе не було – могла спокійно пробігти декілька кругів на стадіоні, тепер вибачайте, задишка. “Дякую” що пришвидчуєте мої похорони. Зустрінемось у пеклі

    • зАте бабки,взяті за облаштування кроношпану у ланасівці НЕ БУЛИ ДЛЯ МЕРА СМЕРДЮЧИМИ ,ОБІЙШОВСЯ ТОДІ БЕЗ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ….

  6. Я не працівник Кроноспана, але його підтримую.По цілому світі скільки Кроноспанів, і теж построєні у містах, і ще від них ніхто не вмирав. Це один із заводів Нововолинська, якій дає робочі місця, і зарплати хороші. Люди які ніде не працюють,заздрять тим хто там працює і получає зарплату хорошу,із-за того розносять пліткі всякі. А той що пише що колишній працівник, вас скоріше всього вигнали з Кроноспана, за не добре виконану роботу,от ви рішили відомстити, там людей які не хочуть працювати не тримають.

    • понормальному це будувати такий завод за 15 кілометрів від міста, а не за 15 метрів як нововолинський кронспан (((

      ! цей завод дає десь 300 робочих місьць і більшість це інагородні офісні працівники які отримують хорошу зп, а не робочі, перестаньте тут брехати і видумувати.

      • А ваш друг сапог,який надав дозвіл на це,не дуже цим переймається .Навіть на слунання не прийшов.Запах отриманого бабла голову затьмарює.А види інших ароматів,як бачите його не хвилюють.
        Жаль.що ПЕКІНСЬКА не литвинюк…,а то б баблоб текло і текло як на 1О шахті…

    • Оксано! Якщо Вам доводилось бувати в офісному приміщенні “Кроноспану”. Там по коридору на стінах світлини цих заводів з висоти пташиного польоту. Так заводи розташовані в мальовничих місцях біля річок, з гарними краєвидами, і аж ніяк не в приміській зоні

      • Стоп ,а КРОНОСПАН,самовільно там оселився без дозволів,чи може здійснив “самозахват” приміської зони ? А очільники міста тільки зараз спохватилися…і без громади “нещасні” впоратися не можуть.
        Достатньо розводити людей своїми клоунадами.”Голуби сизі” скиньтеся вкраденим у міста баблом і там не один фільтр вийде.
        Хоча великий сумнів в тому.що фільтри на кроноспані неякісні або є потреба у нових.
        Як той ,з відсутньою совістю, климович,взагалі сміє топтати приміщення міськради.Він є великою ганьбою не тільки для депутатського корпусу ,але й для міста ,взагалі.Прикро і соромно нововолинцям за таких обранців-ОБДИРАНЦІВ .Ще й Бабійчука втягнув у те мерзотне мерівське лайно.
        Бачте ,засмерділо климовичу,бо кроношпан “лєвого” бабла не дає …А льончику ж так там пахне валютою. Що-що ,а нюх на гроші у сапога і його прихвостнів НЕАБИЯКИЙ! ГАНЬБА!!!!!!!!

      • Тезко, мабуть, Ви погано роздивлялися фото. На гугл мапі можете знайти міста і подивитися розташування підприємств Коноспан: Мєлєц, Зволен (Бучіна), Бургас, Рига, Чірк, Мензнау і інші.
        Нововолинськ – промислове місто, Кроноспан побудований в промисловій зоні, а не в центрі міста. Не вводьте в оману людей.

        • Завод, заводу різниця. Я не думаю, що заводи в тих містах однорідні з тим, що в Нововолинську. Який резон возити туда щепу, назад плиту, обробляй все на місці. Чи, Ви тезко, хочете сказати що капіталіст думає, якби Нововолинськ не залишився без робочих місць. До речі, треба віддати належне, що “Кроноспан” завод європейського зразка. Погодьтесь, недаремне мер любого високопоставленого гостя запрошує до Вас чи на БРВ, а не на роздерибанені їм підприємства. Клімчук, Палиця, Гузь. Гузь І.В. цю лапшу потихенько скидає з вух. Яка заслуга мера міста до “Кроноспану” та БРВ. Заслуга мера це шахти № 1,2,3,4,5,6,7,8.(на черзі 9, “Бужанська”), молокозавод, завод СТО, “кирпічний”, завод ЗБВ, школа №6, дитячі садочки.

          • Повністю підтримую.методам управління кроноспану треба вчитися і переймати іншим підприємствам.А наші червоні “господарники” намагаються принизити,прибити та затягнути це зразкове цивілізоване європейське підприємство у своє корупційне багно.

        • А хто скзав,що це промислова зона? Як створилась ця *зона*знають всі Нововолинці.Тут все ясніше ,ніж те,що з*явилось перше-курка,чи яйце? В Європі промислові зони створюються не менше,як за 15км від межі міста з урахуванням генерального плану розвитку на 50років.А *зоною* нічого хорошого не назвуть.Так,що на *зоні* опинились і Панасівка і 15,5,6,мікрорайони,самстрой і інші.То скільки в нас *зеків*? І вина тут не КРОНОСПАНА,а влади,і не тільки Нововолинської.

          • Отут Я ВАС підтримую на 1ОО% Але таких як ви на слуханнях не було на жаль.

    • Оксана, ти б не позорилась.Наче тьотка доросла, а ума ноль. Подивись у ютюбі акції протестів у Польщі біля їхнього пахучого Кроноспану. Де оголошується статистика по захворюванності на рак завдяки формальдегідним сполукам.

  7. Гей, активісти! А вчора ви де були? Стільки розумних коментарів – аж страх. Тільки на слуханнях вас видно не було.

    • “Оксано” прикро ,що вас настрашили справедливі коментарі.
      Ви можете назвати хоч одне громадське слухання ,в ході якого мінявся мерівський сценарій,внаслідок чийогось не просисаного у сценарії виступу.
      Особисто я такого не памятаю.

      • Ну, будьте справедливою.Громадські слухання не приймають рішення-для цього є відповідні органи,які повинні приймати до уваги зауваження і пропозиції громади.Дочекаємось результату і будемо робити висновки.

          • оскільки слухання носять лише рекомендоційний характер.А як приймають рішенні “відповідні органи “себто міська рада не є секретом для мешканців міста.”Відповідні органи” навіть незволили прийти на слухання,видно волі мера на це не було.А проголосують,як буде угодно “папіку”,

          • Нажаль,але якщо вони порушать норми,або законодавство-виникає можливість звертатись до суду.

          • ОЛЕКСАНДР,ви юморист ще той. Ск.депутатів відстоювали в суді свої незаконні рішення.Де є такі депутати ,які насправді готові це робити? НА СЛУХВННЯ депктати з мером не ідуть,а то в суд побіжать.Не для того їх просовують у раду,щоб рішення справедливі приймати

  8. Не було видно чи не було чути?
    Слухання мають рекомендаційний характер.А організував їх хто і для чого ?.
    В яку сторону має повернутися дишло не БУЛО ні для кого великим секретом. Висновки слухань оформляються організаторами набагато днів раніше до початку слухань .Всі мітяни добре знають ту мерівську брудну кухню. Так що випускай пар хоч лусни – нічого від того у резолюції слухань не зміниться
    .От якби кроноспан запросив ЗМІ рівня УНІАН або міжнародні, то варто б було слово сказати. І люди це розуміють.
    Просто Пекінська є незалежною людиною. Духовно,морально і,як фахівець своєї справи вище набагато за тих провладних мерзотників.І це їх дуже дратує.

  9. Чому від громадського обговорення, практично, усунувся місцевий депутатський корпус? Де були, у робочий час, міський голова Віктор Сапожніков, його заступники – Андрій Сторонський та Володимир Рожелюк? Скажу, із можливими імовірними припущеннями: 1) На лікарняних. 2) У черговій відпустці. 3) У закордонних відрядженнях. 4) На фронті. 5) На нараді у голови ВОДА В.Гунчика. 6) Голови Волинської облради І. Палиці. 8) Гріли пузо у солярії. 9)Додумайте самі.

    • Так це вже давно зрозуміло-вони мають ким дірки запихати-на громадські слухання- Громик,на базар з торгашами розмовляти-Громик,і т.д.І на слідуючих виборах закономірний результат-поганий Громик,а ми хороші.

      • А чого Громик усе це терпить,будь незалежним як Пекінська.А як проляг під сапога,тобто назвався грибом,то й полізай в короб. І,повір, у супі тебе ніхто навіть не пожаліє.Так що не плачся,бо ніхто тебе у те багно не пхав ,а назад ходу уже не має.
        А шо “торгаші” тоже бабло ліве платити не хочуть. Попєрєдниця Ореста тоже мала серйозні проблеми із-за “торгашів”. Куди подів її сапог ніхто так і не знає.

        • Виїхала у Львів, Ореста Миколаївна. Додому. Не вгодила чимось. Тихцем з’їли.

    • Чого то депутатський корпус усунувся? Очі роззуйте, Анатолю!! Був там, вас не бачив

      • Ого аж цілй корпус в одній особі. Нічого собі. Кнопкодави у ВР нервово курять.

  10. еще сапожок даст разрешение на постройку завода по переработке мусора и будет полный трындец,слышал что мэру прилично капает с кроноспана

    • Говори правду: “не слышал”, а СЛЫШАЛА! Чего тебе, мадам, мужиком прикидываться!

  11. Мені взагалі “Кроноспан” не мішає. Хай собі буде. Ніколи не чула посторонній запах з відти. Гарний, великий такий. Не розумію чим заважає людям. Кароч мені він нрав, такшо хай буде)

      • Олександре,а ви меру пропонували “нюхати ” саме те,що треба ?
        Ну,і що ж він каже ? Баблом інвестиційним з панасівцями часом не збирається ділитися? Підсунув їм кроноспан із смородом,а собі мільярдики рахує.Зайнятий моцно балансами. І ділитися з панасівцями меру видать не хочеться.
        Нате вам ліпще,панасівці,льоньку климовмча(він борзой до бабла) і товчіть той кроноспан щосили. Хай та Пекінська не розслабляється.А то бач яка, приклад дурний в господарці посміла подавати.Не таких ламали і тебе зламаємо руками “громади” під наглядом “льончиків”.А я,мер ,своє дєло тонко зделав.А тепер Я НЕ Я І ХАТА НЕ МОЯ.

    • На другу шахту й бабла настриженого у кроношпана ніхто не повезе. Панасівцям хоч би щось вділили місцеві князьки за те ,що дозволо давали без погодження людей.

  12. хороший видно зразу колектив на кроношпані.Інтелектуали,Інтепігентні, дуже добрі і виховані люди,одним словом ПРОФЕСІОНАЛИ
    А Пекінська – еталон европейського керівника,то тобі не льонька банщик,що і двох слів з папірця переказати не може.А сапог, взагалі, здрейфив прийти. Позорище.люди, дожилися … Хто містом керує,докерувався до ручки ,що вже самому стало лячно і стидно людям на очі показуватися.

    • Ахха, ПЕКІНСЬКА – це ви про капусту. і хочеш лизнути і не знаєш де..
      Може премію дадуть.

      • Тож, “хроно”, зрозуміло,що мова йде не про фахівця по ремонту підборів..
        Невже ж так сильно потягнуло вас на кроношпанівську капусту? “І хочеш лизнути і не знаєш де”. Отакий собі заманчивий міцний качанчик у чужому огороді…
        На 1О шахті капуста хоч і не пекінська,але кришилася і шаткувалася понад 2О років в хороших обємах і без ніяких проблем…Козлики і їх родини голодними ніколи не були.
        Ну,що ж тут вам,”хроно”, порадити – та киньте свої дєдовські червоні замашки,а переймайте досвід та навчайтесь цивілізованим безкорупційним методам господарювання ,тобто таким як на кроноспані.”Може й премію дадуть” тоді, як станете людьми,припините дерибан і брудні замовні інтриги.

      • Та навіщо вам напрягати ум на ту “Рассею”,погляньте в сторону Європи, наприклад ,Кроноспан,який піднявся із руїн за короткий відрізок часу,який вражає всіх новітніми технологіями і цивілізованими методами господарства.Навіть мер кажуть дописувачі високих гостей туди водить показувати європейський стиль.
        А “Рассея” вірніше наслідок її це – обкрадена освіта,медицина, шахти в т.ч.і1О , розбиті дороги,беззаконня,алкоголізм,наркоманія,безробіття, словом непоборна корупція.
        І до тих пір доки серед депутів усіх рівнів будуть жирні коти “Васьки”,яких за вуха не відтягнути від бюджетних корит,нічого не зміниться на краще.

  13. З першим снігом,Нововолинці!Болота вже не видно.Тепер будемо чекати коли прийде тепло і допоможе нашій владі побороти сніг!

  14. Ось це відділення КРОНОСПАНУ (а вони є різні,якісь більш шкідливі а які менше) , яке зараз знаходиться у Нововолинську, раніше стояло у місті Щетинек у Польщі, поляки, які жили на периметрі до 10-ти км,від заводу почали скаржитися на головні болі, у людей почалися часті випадки захворювання на рак, люди припинили вивішувати попраний одяг на вулицях, тому що він ставав іще брудніший ніж до прання, на ранок автомобілі були вкриті якимось не зрозумілим чорним пилом, вікна люди протирали кожного дня, а то й по декілька разів на день. Але ж Україна це не Європа! Поляки почали вимагати закриття заводу, на що там їм відповіли,що вони замовлять екологічну експертизу і доведуть, що їхній завод не шкідливий… на що жителі віповіли, що вони уже замовили незалежну експертизу. Висновки, які екпертизи, які надало підприємство кардинально різнились від незалежної експертизи яку замовили жителі. Ця історія набула великого розголосу, на підприємство прийшли певні структури і повідомили: “Або ви зачиняєтесь, або шукайте інше місце для переїзду! А так як підприємство набуло скандальної популярності і керівництво розуміло, що іншого місця у Європі для них ніхто не надасть, з таки шкідливими викидами, то було прийнято рішення перевезти його до України! Результат чого ми сьогодні бачимо!

  15. А сАПОЖНІКОВ прийняв цей “шкідливий завод” з розпростертими руками, й з дозволами не забарився……
    Поки громада очолена “льончиками” товчеться з” ШКІДЛИВИМ” Кроноспаном,то мер готує втіхаря дозволи,щоб приютити ще якихось бабловитих інвесторів -“вигнанців”.

    • А що найцікавіше “громада” очолена “льончикаим” претензій до мера не має. Човпуть прихищених мером інвесторів-квартирантів.При чому не всі фірми,тільки строптиві
      А в завдання мера входить лише заманити і оселити в нововолинську шкідливі,але такі довірливі та бабловитІ фірми .
      ХОРОША СОБІ СХЕМКА І ЗОВСІМ НЕ СКЛАДНА,як каже дописувач Yra все просто

  16. Ну завод ж дав робочі місця і можливість годувати свої сім’ї своїм працівникам

    • А бабла ,івестицій у мерівский бюджет скільки валиться, не кажу вже про щорічні мільйонні податки у місто.Де це все дівається? Хоч тим панасівцям вділили б що з тих чималих інвестицій.А то підбивають людей іти побиратися на Кроноспан. .

    • І справді, не важливо що у тих сімей життя буде коротке,головне що вгодоване!

  17. Щось не второпаю: Як це прислані Н.Покінською “козачки” глузували із громадян міської громади? Це насправді було!? Тепер шкодую, що не прийшов на слухання. Викликав би наряд поліції. І директорку притягнув би до відповідальності. Написав заяву, склали б протокол… Хай відповіла б за дії своїх підлеглих. Що за дикість? Мало того, що отруюють пів-міста то ще й знущаються! Такого ще ніколи не бувало у Нововолинську, на жодних громадських слуханнях, навіть тих, що проводив В.Сапожніков чи його заступники.

    • Анатолію, і ви спрвді повірили оцим брехням …
      От щодо погроз кроноспану більш правдоподібно.А запускати плітки від “громади” ,погрожувати кулаками знаєте чий це стиль у місті. . Видно Пекінська не пішла з ними “на співрацю” , яка пропонувалася на слуханнях.
      Досить,що вже Христина Желізко “доспівпрацювалася” з ними.А була вона доброю людиною,але довірливою.
      Ток що не ведіться.Анатолію,ви ж мудра людина. Самі ж скільки нападків пережили від цих негідників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок