<

[Оновлено] Гірники Нововолинської шахти №1 почали страйкувати через заборгованість по зарплаті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 27.07.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

 Гірники шахти №1 “Нововолинська” сьогодні, 27-го липня, не вийшли на роботу. Головною причиною є майже 4-місячна заборгованість по зарплаті. Шахтарі не отримують зароблені гроші з квітня 2015-го року включно по липень.

Оновлення 22:41
Володимир Демчишин повідомив Ігорю Гузю, що з державного бюджету вже виділено 2 мільйони гривень на погашення боргів по зарплаті гірникам нововолинської першої шахти, – детальніше тут.

Оновлення 22:00

Голова незалежної профспілки шахти №1 “Нововолинська” Анатолій Мухомеджанов вийшов до гірників, які зібрались під головною адміністративною будівлею шахти.

Голова профспілки розповів: “Я дзвонив до голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця. З огляду на те, що на 3-му з’їзді шахтарів України і на Раді голів Незалежної профспілки гірників України було прийняте рішення продовжити предстрайковий стан. Цим рішенням оголошую страйк на шахті №1. Наша мета – добитись вимог, які були прийняті на 3-му з’їзді шахтарів України. “

Вимоги із цього з’їзду були такими:

І. Виплата заробітної плати першочергово;
ІІ. Продовження роботи шахти №1.

“Я хочу не тільки повної виплати по зарплаті, а й покарання для того, хто винен у ситуації із заборгованістю”, – зазначив Анатолій Мухомеджанов.

Анатолій Хусейнович вірить, що шахтарі разом зможуть досягти успіху, а страйк – є кроком до вирішення проблеми.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця