<

Екологічний колапс: хто тихцем зливає відходи біля шахти №2 в Нововолинську?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 12.07.2017 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарів 12

На околиці Нововолинська, в районі шахти №2, неочищені стоки зливаються просто в ґрунт.

Джерелом нестерпного запаху, який шириться зі сторони шахти №2 у Нововолинську, є не лише очисні споруди водоканалу.

Ідучи цією дорогою, ми, власне, мали б потрапити на ці очисні споруди. Але якщо звернути стежкою, густо вкритою хащами – можна знайти несподіваний “сюрприз”.

Тут, у районі недіючої копальні, журналісти “БУГу” виявили трубу, з якої виливаються нечистоти. Про масштаби цієї проблеми не здогадуються жителі Нововолинська та наближених сіл, які щоденно потерпають від огидного запаху.

https://www.facebook.com/julia.khovajlo/videos/vb.100003622461094/1096140120516726/?type=3&theater
https://www.facebook.com/julia.khovajlo/videos/vb.100003622461094/1096153257182079/?type=3&theater

У цьому місці немає чим дихати, а нечистоти продовжують литися рікою. Смердюча “водойма” забруднює ґрунтові води і не виключено, що скоро інфекційні відділення поповняться новими пацієнтами. Неподалік заходяться населені пункти, зокрема село Морозовичі, де практично на кожному подвір’ї є колодязь.

Це просто екологічний колапс. Люди п’ють воду, навіть не підозрюючи, які спецоперації з таємного зливу відходів відбуваються за декілька кілометрів від їхніх будинків. Зовсім поряд – ставки.

Камера не передасть запахи чорної рідини невідомого походження.

У місті знаходиться 5 каналізаційних насосних станцій, які перекачують каналізаційні стоки на очисні. Механічне та біологічне очищення води проходить у міських очисних спорудах. Очищена вода по трубах довжиною 6 кілометрів потрапляє у річку Західний Буг, – розповідав раніше директор підприємства “Нововолинськводоканал” Володимир Озімчук.

Проте очищенням води тут навіть не пахне!

Контролюючі органи мали б відслідковувати ситуацію, припинити виток нечистот та провести незалежну перевірку прилеглих до міста територій із метою виявлення незаконного їх скиду. Також варто притягнути до відповідальності винних та перекрити стоки.

Які підприємства зливають відходи просто у ґрунт?

“БУГ” шукає власників труби. Деталі згодом.




коментарів: 12
  1. У вас була статья я депутати міської ради вирішували деж то смердить, навіть ходили на оліно жировий, все незнали деж це смердить)

  2. Все, іду закопувати трубу….
    Народ давайте спалімо той курчак, вони що вже юшку їли чи що!!!???

  3. Хай дивиться вся Україна-як господарюють в Нововолинську і як працюють екологічні служби області.А поліція і прокуратура нічого не чують і не читають. ІНТЕРНЕТ в поміч.

  4. Були слухи, що санстанцію везхзрада ліквідувала, може ще ні…тому дана команда: травіться хахли , травіться й слухайте гарну музику й співайте…а холуїв серед нас, що оспівують владу, завжди знайдеться навалом.

  5. Волинська лабораторія яко би брала воду на аналіз, але нечистот чомусь не виявила!!! Краще заплатити хабар, а трубу в землю. Так і живемо…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця