<

«Чи готові ви підтримати акцію протесту?», – нововолинці скаржаться на сморід поблизу Кроноспану і планують мітинг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 18.03.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
45
/ коментарів 15

18-го березня у соцмережі мешканці Нововолинська почали скаржитися на сморід в місті, зазначаючи, що запах йде від підприємства «Кроноспан».

Про це повідомили на фейсбук сторінці “Нововолинськ інфо“.

“Вже три дні Кроноспан не дає нормально дихати жителям 5, 6 та 15-го мікрорайонів у Нововолинську. У ці дні сильний вітер спрямовує сморід заводу прямо на місто. Хтось каже, що це просто доброякісна пара, а хтось вже декілька днів не може вийти з квартири, бо дихати неможливо.

Керівництво заводу обманює громадськість, мирно домовлятись з Кроноспаном уже не має сенсу! Тому постає питання – чи готові ви підтримати акцію протесту проти заводу?”, – йдеться у дописі.

За результатами анонімного опитування, яке провели в телеграм-каналі спільноти, 48% опитаних (із 129 голосів) готові підтримати акцію.

У коментарях до посту люди писали про пил та нестерпний запах, який було чутно не лише поблизу 15-го мікрорайону, а й в різних районах Нововолинська.

Користувачі пишуть:

Наташа Поліщук: “Не тільки на 5, 6, а і на шахтарському мікрорайоні сморід капець”.

Ірина Грищук: “Сьогодні і до старого горгазу задуває. Мало нам Курчака”.

Maryna Bondar-Tvorovska: “Сморід по усьому місту! Куди звертатись, і хто вповноважений це припинити?”.

Людмила Томчук: “Смердить, пора щось робити”.

Ніна Бешинська: “На 15-му аж до нудоти смердить”.

Галина Гушинець: “Не тільки смердить, а й дим стелиться як туман”.

Катерина Вавринюк: “Діло не тільки у смороді. Дрібного пилу не помічали? Зранку на машині це уже не новинка. Фільтрами там і не “пахне”.

Святковий Декор: “Машини, особливо темні – сірі зранку”.

Тетяна Музичук: “Дійсно смердить вже не тільки на вулиці, а й під’їзді!”.

Орися Вознюк: “Навіщо дозволили побудувати? Де були раніше коли зводили завод? Було все одно і хотіли робочих місць”.

Андрій Король: “У понеділок, вівторок і в центрі міста чути було”.

Tatiana Pobehailo: “Смердить так, що аж до рвоти. Я ношу контактні лінзи, так от за 2 год. перебування на вулиці на лінзах утворився наліт, тільки лінзи я можу промити, а от легені? Це дуже жахливо!”.

Evgenia Hnatyna: “І це правда! Ми в тісному колі підприємств, які отруюють повітря навколо. Але повірте, такої шкоди, як завдають здоров’ю людини Кроноспан з Ливарним, не можна допускати!!! Такі виробництва не можуть бути розташовані в безпосередній близькості від житлових районів, в нашому випадку буквально через дорогу від будинків! А це ще не всі черги запущені. І найголовніше, що “неприємний запах” то квіточки! Найгірше те, що цей “запах”, який західним вітром розноситься по всьому місту, насичений випарами смол і формальдегідів!”.

Vadym Zhuravel: “На Шахтарському також сморід!”.

Лилия Литвиненко: “Викликати незалежних експертів, щоб дали правдиві покази про ситуацію”.

Natali Chapiuk: “Живу на 5-му і не чую ніякого запаху”.

Руслан Влодарчик: “5-ий завжди дивом обходить…на мою думку напрямок вітру”.

Юлія Солдак-Рудницька: “Дійсно смердить жахливо




коментарів: 15
  1. Хотілося б щоб цього монстра закрили. Але наша корупційна влада цього не зробить

  2. Зає.ав той кроноспан і всім пох.р на нього. В селі панасівська взагалі жити не можливо ваняє так що просто не передати словами, взагалі казали що село знесуть і збудують будинок для тих хто там живе, с3ука коли вони вже закриються?….. Коли вже хоть щось зроблять!!!!!!

  3. Го на мітинг. Знаходите важливу дорогу обласного значення і блокуєте її. Чергуєте. Провокуєте розголос в соціалках. І блокуете дорогу до певного визначеного результату або діалогу з ініціативною групою. Питання само не вирішиться. Боріться і поборете. Волинський Майдан ЗЗЛ (за здорові легені). Звучить. )) Дерзайте.

  4. Пора брати в руки вила, а то ті жирні коти живуть собі в маслі, а ми для них просто худоба.
    (слова відомого політика)

  5. Такі акції потрібно завчасно планувати, давати оголошення. А то в результаті приходить 15-40 чоловік, це не впливає на результати.

  6. Від надцяти невдоволених нічого не зміниться, та й ті хто там працює, з своїми сімями та родинами навряд чи повиходять на цей мітинг:) не будуть же самі собі яму рити ,як би їм не смерділо. Висновок жирні коти і далі жирітимуть а прості люди здихатимуть від раку та інших страшних захворювать

  7. Виходити на мітинги потрібно було до початку будівництва кроноспану. Тим більше що всіх попереджали що це буде за завод, але тоді всім було пофіг, вийшли одиниці. Зараз, нажаль, вже пізно: завод ніхто не закриє так як туди вкладені мільйони плюсь це діюче прибуткові підприємство з купою робочих місць та найбільший платник податків у місті.

  8. хе-хе, чим ви незадоволені ? доляр понад усе, прибуток сьогодні любою ціною, після нас хоч потоп, а бидло хай помовчить – це суть капіталізму ! за шо комсомолець боровся, на те ви й напоролись ! зробіть декомунізацію і буде вам щастя !

  9. А там хіба не жителі міста і навколишніх сіл працюють і тим самим труять і себе і своїх рідних?
    Нехай перестануть працювати і проблема вирішиться, бо як нема виробництва, то нема і викидів.
    А “привозних” не пускайте, вот вам і все!
    А то таке враження, шо однією дупою на двох стільцях хочете сидіти.

  10. В районі першої школи теж часто попахує Кроноспаном,а про Курчака, я взагалі мовчу, таке враження, що каналізацію прорвало по всьому Нововолинську. Шкода, що їх ніхто не контролює. Думаю можна б було уникнути смороду, якби штрафували їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер