<

Чутки над БУГом: у намісника Низькиницького монастиря Вікентія – російське громадянство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 18.12.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10944
/ коментарі 23

У БУГу з’явилася інформація, що у намісника Низькиницького монастиря архімандрита Вікентія є російське громадянство.

Невідомо достеменно, чи є в священника УПЦ МП український паспорт, але, як розповідає джерело – ні. Від отримання українського громадянства Вікентій відмовився і береже російський паспорт.

Вікентій (Мазур) є намісником монастиря з 26-го березня 2000 року. До нього керував монастирем нинішній намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь.

До слова, як відомо, на днях СБУ завітала з перевіркою на Волинь, зокрема – до Зимненського жіночого монастиря, куди частенько приїжджала колись дружина Медведчука, але чомусь забули про Низькиницький монастир.

Нагадаємо, що раніше БУГ повідомляв, що настоятель Києво-Печерської Лаври Пало Лебідь зізнався у тому, що в Лаврі співали пісню про росію.

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність. Західна Волинь заслуговує на значно більше правди.




коментарів: 23
  1. Не Бог придумав людей , а люди Бога !!! Так хай валить в Московію !!! Скатертью дорожка !!! Попи галімиє !!!

  2. Тридцать лел тут живу то с децтва Викентия помню он скорее белорус но не руский точно!
    По украински красыво говорыть!

  3. Така демократія ,коли іде війна з кацапськими фашистами ,може боком вилізти Україні .Московська церква ,всі триста років ставила палки в колеса Україїнцям ,а ми з ними цяцькаємось ,ця сатанинська секта повинна бути заборонена в Україні ,а всім любителям і фанатам кацапського лайна .дорога в цей ординський гадюшник відкрита ,там вас чекає гуддяєв з путіним ,будете кожен день лизати лапи цим потварам .

  4. А ще який господар.Напевно рідко де зустрінеш зараз такого священика.Який має велике господарство,працює у полі.Нехай йому Бог помагає!І все заробляє на монастирь своїми руками.

  5. Без сумніву, настали часи собакарів та швондерів (якщо невігласи знають, хто ці персонажі…).
    Горе – коментатори, ви у школі навчались? Хоча б однією мовою володієте? З граматикою знайомились? З такою огидною писаниною ви не маєте ніякого морального права на оцінку будь-кого. Інсайдери, а до чого тут Лебідь? Розраховуєте на те, що, мовою прислів’я, “собаки сильніше загавкають”? Шкода, я завжди Вас поважав (наш БУГ), надіюсь, не змусите розчаруватись.
    Гаразд, перейдемо до “неймовірної загадковості” намісника Вікентія, розвінчаємо її (цю загадковість).
    “Чутки…”, “..з’явилася інформація…”, “невідомо достеменно…”, “…резонансну інформацію…” – яке “лихо”! Це не інформація, це – мишача метушня, яку, зазвичай, публікують, коли придертися немає до чого. Я не є прихожанином цього храму, але не так давно надавав деякі послуги на його території. Подробиці зайві, була необхідність в даних замовника. Так, був російський паспорт- давно. Людина з 1964 року народженням, чернечий шлях розпочав в Сергієвому Посаді за часів Союзу, тому-громадянство зрозуміле, прописка за місцем проживання. Зберігання такого паспорту – пліткарство та дурня. Я копіював пластикову тимчасову посвідку, термін дії якої закінчувався у липні цього року, український паспорт оформлюється, можливо, вже є. Ось вам і всі “сенсації”, достеменно, без чуток, шановні люди. Інформація давня, чому ж у вас вона з’явилася тільки зараз? Дякуючи подібним чуткам мав ставлення до намісника упереджене, але після спілкування з цією людиною зробив тверді висновки – навряд чи в Нововолинську ще хтось так любить Україну. Так, так! Дивуюсь і до тепер скільком людям він допомагає, завжди допомагав, виявляється. Коли виникала необхідність узгодити якесь питання, то застати на місці його важко, бо о п’ятій ранку він вже на полі, о 20-21.00 ще на полі. Трудівник, любить рідну землю, не диво, що розбудував таку красу і утримує святе Православ’я. Останнім часом він дав притулок 40 біженцям (кількістю цікавився) і не один великий говорун не допоміг йому і бухінцем хліба. Чому на такі справи ніхто не звертає увагу? На моє переконання, саме головне те, що він робить абсолютно все необхідне для спасіння наших душ. Все решта – метушня, маячня, яка опускає “доброзичливих” нижче гідності. Так можна далеко зайти, давайте вчепимось до автокіфальних служителів за те, що в їхніх храмах москальські святі, наприклад – Серафим Саровський, Сергій Радонежський. А якщо ще й прочитати їхні пророцтва, так таке взагалі заборонено! Це вам не пісеньки про Росію, поліцію можна викликати ВЖЕ. Для чого ці наклепи, розпал ворожнечі, адже кращих людей, як в Нововолинську, немає ніде. Ми не станемо ворогами! Шановні добродії, давайте не будемо забувати, що з Богом боротись можна, але побороти Його – ніколи! Хто вже тільки не боровся із Церквою Христовою, а Бог кожен раз виявляє, що Він сильніший, мабуть – так Він нам доказує Свої слова, що Його Церкву врата пекла не одоліють. Хіба наші душі спасати будуть кірюши з путлерами? Ні, спасати буде Господь, а вороги внутрі Церкви були і є із покон віків.
    Ми всі повинні вчитись говорити і робити тільки те, що зможемо пояснити Богу при неминучій зустрічі з Ним. Як ви міркуєте, при зустрічі Вседержитель подивиться на паспорт, чи у паспорт? Чи Він подивиться у наші душі, зважить набуті справи і віру?
    Обожнюю рідне місто і нововолинців, тому так боляче, коли ми розпилюємось на зайве, на непотріб, навіть війна не вчить нас головне ставити понад рештою.
    Будьмо уважні, щоб не поповнити, прокляті Богом, ряди ворогів Христових!
    Отче Вікентію, правду казали святі, що біси не чіпають тих, хто їм не заважає. Схоже, Ви добряче бісярам впікаєте, якщо вони так рясно платять Вам взаємністю постійно. Простіть нас, вчорашніх комсомольців, комуністів, нинішніх безбожників, які перехреститись правильно не вміють, а судити про Науку Христову беруться. Можливо, по Вашим молитвам нерозумних, невдячних, невірящих і інших болящих стане менше. Дай Боже!
    О, трохи не забув – дорогі земляки, хто збирається на зустріч з Богом з паспортом і даними про прописку, не забудьте в другу кишеню покласти шмат носовичків, шмарклів буде багато.
    (Господи, яка ж це насолода – любити ворогів своїх! А можна так, щоб їх не було?…)

    • Як мудро сказано! Кожне слово! Правда істинна – І воздасться кожному по вірі його!

    • Настали такі часи, що люди з російським та білоруським громадянством це вороги, які прийшли на нашу землю вбивати наших дітей. А якщо людина живучи багато десятиліть в Україні не отримала українського громадянства, то це свідчить про те, що українська земля для неї не рідна. І, відповідно, сприймати таку людину потрібно як потенційного ворога. До речі, саме з Білорусі і за підтримки білорусів пішла навала на Київ….

    • Всі ці захисники фсбешних попів побачим що заспівають, коли ще з білорусі полізуть, о тоді в цих монастирях почнуть морзянкою висилати 12’345°

  6. Так за таке болить душа.Зустріла знайому людину а вона мені розповідає.Знаєш каже я в шоці з наших українців.Сьогодні була на зміні в лікарні а там переселенці лежать.Я прийшла до них в палату а вони на мене дивляться з сльозами на очах і бояться щось спитати..Я їм кажу небійтеся кажіть що Вам потрібно я все вам допоможу,для мене ви такі самі як і ті що розмовляють українською мовою.Люди будьте добріші і може скоріше закінчиться ця війна.Не залякуйте людей,а може час прийде і вони будуть розмовляти українською мовою.

  7. А як не почнуть? Можливо пора вводити паспорт НЕгромадянина,і екзамен на укр.мову

  8. УПЦ МП – проросійська організація, яка зомбує українців, дочка РПЦ. Ця “церква” неканонічна, порочить світове християнство, їй не місце в Україні. РПЦшній побратими МПшників святять російських солдат і благословляють їх на геноцид в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер