<

[ОНОВЛЕНО] Через замикання в Нововолинську у чотирьох багатоповерхівках згоріла техніка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 25.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ коментарів 17

22-го жовтня у Нововолинську в будинках на вулиці Винниченка (19, 21, 23) та на вулиці Кримського 1 сталося замикання, внаслідок якого помешкання людей були знеструмлені, а частина побутової техніки – згоріла.

Як зазначають працівники «Волиньобленерго», така ситуація виникла тому, що бурульки, які падали з даху будинку, пошкодили електричні проводи, внаслідок чого трапився перепад напруги з 220 Вт на 380.

У мешканців будинку перегоріли радіоприймачі, телевізори, холодильники, пральні машини, комп’ютери та інша техніка.

«Ця ситуація трапилася приблизно в 11:00. Світло у квартирі стало яскравим. До будинку прибулипрацівники електронагляду. Вони сприяли тому, аби найшвидше ліквідувати проблему. А з ЖЕКу з’явився лише один працівник: ні Чайки, ні начальника 3-го ЖЕКу не було. Ми їх чекали, телефонували. Та ніхто так і не приїхав. Люди хотіли акт складати, але в обленерго сказали, що мають бути представники ЖЕКу. З міської влади теж ніхто не прибув. Ми зателефонували до депутата міської влади Валерія Мниха, то він порадив звернутися з колективною заявою.

Працівники електромережі ввімкнули світло на півгодини, аби люди перевірили, що згоріло», – зауважила мешканка одного з будинків Надія.

Представники обленерго запевнили, що 23-го січня світло ввімкнуть, але для повної ліквідації проблеми потрібно декілька днів.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” намагались отримати коментар Олени Чайки, та, на жаль, генеральний директор Нововолинського ЖКО  взагалі відмовилась із нами спілкуватися.

Мешканці будинків планують звернутися в ЖЕК із колективною заявою. «Хочемо, аби прийшла комісія та кожному зробила опис майна і нам відшкодували збитки в повному розмірі. Хлопці з «Волиньобленерго» виклалися на максимум. До них претензій взагалі немає», – повідомив один із мешканців будинку.

24-го січня журналісти інтернет-видання “БУГ”поспілкувалися з жителями багатоповерхівок.

«У нас комісії не було. Вона відвідала лише один будинок, де проживає суддя. Члени комісії зазначили, що ця ситуація  склалася не з їхньої вини. У них не зафіксовано, що був такий перепад напруги. Тепер кожен сам по собі, все за наші гроші», – зауважила жителька одного з будинків Надія.

А один із  мешканців будинку розповів, що працівники електронагляду вважають: з їхньої сторони ніякого перепаду напруги не зафіксовано.

“Така ситуація виникла внаслідок падіння бурульки. Хотів довідку взяти, що були перепади температури, але  вони зазначили, що це не їхня вина і всі питання до ЖЕКу”, – додав він.




коментарів: 17
  1. комуняцьке минуле відходить в історію але не уНовіку.О.Чайка пора глядіти правнуків-давно і людям збиток відшкодуй.

    • Нововолинськ збудували комуняки, розумнику! І ЖКО до електричних мереж жодним боком. Претензії до ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО висувай

      • А ЗЕКи – завод СТО побудували! Хто відповідає за неприбрані брили льоду, що звисають над вводами ліній електропередач до будинків?

  2. А всього- навсього треба було вчасно бурульки збити… Урок на майбутнє. Але для кого?

    • Вчасно збита бурулька могла також пошкодити провода, чи її хтось ловити має? Обл єнерго ніфіга не робить щоб запобігти цьому.

      • В нашому дворі (декілька років тому) на вимогу ЖЕКів Обленерго відключало енергію для збивання бурульок. Якщо бурулька пошкодить провід, то в цьому випадку не пошкодиться побутова техніка. А потім включили – і всі задоволені. А щодо енергетиків,- так, мали б суворіше впливати на ЖЕК.

  3. Майже в кожній квартирі щось згоріло.Тріщали та падали лампочки. Шок і перелякані очі дітей.

  4. Які бурульки ? При чому тут ЖЕК, разом з Чайкою ? ЛЕП знаходиться майже на відстані 10.0 м від будинків. А запобіжна автоматика, чому не спрацювала?

    • А електроенергія від ЛЕП до будинку як постачається? Безпровідними технологіями? Чи все ж до фасаду прикріплені провода? Запобіжна автоматика – треба конспекти з ТОЕ пошукати.

      • А не простіше постачати по дротиках закопаних в землю? Як в Європі? Так просто….без ТОЕ.

        • Та вже краще по повітрю, без дротиків. ТОЕ (і в Європі ТОЕ)- теоретичні основи електротехніки.

          • Що таке ТОЕ знаю,і ПУЕ…ТБ…Я ж про реальність,а не *світле майбутнє* людства.Ви подивіться на те,як була зроблена лінія-на фото добре видно гачки з ізоляторами з дерев*яними кілками,які не мінялись ще з радянських часів…далі не буду.

  5. Літом на вулиці Чайковського погоріла техніка ба сеті було 420вт. Люди зверталися з колективною заявою і була комісія з обленерго нічого нікому не компенсували по цей день

  6. Сьогодні представники жеку ходять по квартирах , та роблять перепис знищеного майна.Далі ми за свій кошт по даній адресі ремонтуємо.З квитанцією про витрати,та заявою звертаємось у жек.А тоді жек компенсує витрати через проплату за квартиру.Якось так.
    Питань залишається багато.Наприклад бабусі, яка отримує субсидії і в ЖЕК майже нічого не платить Скільки років будуть повертати?

  7. Вже давно пора було б всі комунікаціі прокласти під землею…Місто,як в павутині. Та й бурульки тут ні при чому-відгорів нульовий провід від поганого контакту-от і причина.А коли зими немає-чому подібне трапляється? Подивіться на любий будинок-кругом *соплі*!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер