<

Через борги населення перед «НовововолинськТеплокомуненерго» місто може залишитися без опалення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:09 | 26.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарів 11

Майже 11 мільйонів гривень боргують підприємству «Теплокомуненерго» мешканці Нововолинська. Працівники переймаються тим, що не мають за що ремонтувати тепломережа, побоюються, що їм перестануть платити заробітну плату, та головна загроза – взимку місто може залишитися без тепла, бо через борги за газ постачальник палива може не затвердити номінації.

Головний економіст «НовововолинськТеплокомуненерго» Світлана Жура зауважує, що не платять за тепло не ті, хто не в змозі. Пенсіонери та пересічні громадяни платять сплачують регулярно, бо побоюються втратити субсидії, а є кілька споживачів, які мають заборгованість в 30-50-60 тисяч гривень і реально мають можливість її погасити, та цього не роблять, – йдеться в сюжеті СТН.

На 1 жовтня 2018 року дебіторська заборгованість населення склала 10 мільйонів 802 тисячі. Кредиторська заборгованість підприємства за природній газ становить 8 з половиною мільйонів. Всі старання по зменшенню дебіторської заборгованості заходять в глухий кут. Хочеться звернутися до споживачів та повідомити, що тепло не безплатне. Нам потрібно розраховуватися за використаний природний газ за минулий період і входити в новий без боргів”, – говорить Жура.

Підприємство «НовововолинськТеплокомуненерго» просить людей розрахуватися із боргами.

Начальник виробничого відділу Олександр Мотика зазначає, що через несплату за спожитий ресурс підприємство не в змозі виконати інвестиційної програми, а це впливає на якість послуг. Головна загроза – місто не зможе отримати лімітів на природній газ через борги «НовововолинськТеплокомуненерго» за паливо.  Доведеться купувати блакитне паливо вдвічі дорожче або відмикати населення від теплопостачання.




коментарів: 11
  1. Добрий день.
    Четверту зиму ми страждаємо,від 28-30ºжари в кімнатах.А ви про борги і нестачу газу.

  2. тільки повне відключення котелень спасе нас від холоду.в цьому випадку всі перейдуть на індивідуальне опалення.а яке опалення , чи то газом , чи дровами , чи електрикою – люди розберуться самі , і не будуть кормити армію дармоїдів – від мера і до гаврилюка і іже з ними .

  3. так, 10 млн 800 тис по 60 тис це 180 людей… тобто 180 багатіїв підставляють весь Новік ? через свою жадність ? і ніхто неможе нічого зробити ? ой брехня… хоча… Бандеро-комсомолець, ось тобі поле для діяльності, розберись… викопай свого шмайсера… хоча це складніше ніж з сапогом воювати…

  4. Та Гаврилюком і владою міста крадеться набагато більше коштів за рік,ніж цей борг.

  5. Надрукуйте публічні списки товстосумів, які десятками років не платять за тепло – і все вирішиться позитивно. Якщо НТКЕ зацікавлена у погашенні боргу. Якщо ж ні – зупиніть котельні і дозвольте людям облаштовувати автономний обігрів.

    • о, підтримую… і не забути вказати хто скільки, бо шось не віриться шо товстомуми мають таку понижену соціальну відповідальність… напевно вони ж – авторитетні люди міста

  6. Бувша котельня на вул. Миколи Хвильового площою більше 400 кв. метрів, яку орендує “Сантехмонтаж”, опалюється на протязі 20 років, і ніколи не платили і не збираються платити. А витрати розносять на городян.

  7. Тільки і чекаємо, щоб відключили те дибільне тепло. За такі гроші. А ми самі у своїй квартирі розберемося як і чим мені грітись взимку. А то повісили те тепло як зашморг на шию. І так, люди не платять бо не хочуть? Ага! Країна на межі бідності вкрай, люди на хліб, ліки не мають. Люди не можуть вже ваші грабунки покривати.НЕ МОЖУТЬ. Задалеко зайшли, забагато накрали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер