<

Без офіціозу і з розумінням проблем: Ігор Гузь зустрівся з освітянами в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 5.03.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ коментарі 3

2-го березня відбулася зустріч народного депутата Верховної Ради Ігоря Гузя з директорами ВПУ №1 та Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради, працівниками цих закладів. На зустрічі освітян нардеп коротко інформував присутніх про свою діяльність, а також відповів на численні питання присутніх.

Спілкування без зайвого офіціозу допомагає краще пізнати людей, зрозуміти їхні проблеми. Саме з таким неформальним візитом завітав народний депутат України до нововолинських освітян.

В минулому році Ігор Гузь сприяв проведенню капітальних ремонтів у всіх дитячих садках міста, ініціював зустріч педагогів регіону з міністром освіти, залучив кошти у сумі 150 тисяч гривень на оновлення покрівлі виробничої майстерні у ВПУ №1, 350-ти тисяч гривень на ремонт даху їдальні Нововолинського ліцею-інтернату.

Крім цього, за кошти на розвиток міста та селища Благодатного у школі-колегіумі №1 замінили 20 вікон на енергозберігаючі, у ЗОШ №1 та ЗОШ №2 придбали комп’ютерну техніку, а в будинок культури селища Благодатного – сучасну музичну апаратуру вартістю 100 тисяч гривень.

Депутат повідомив про те, що на початку квітня Фонд «Прибужжя» буде організовувати черговий конкурс міні-грантів «Крок назустріч».

“Ми готові підтримати міні-теми, можете податися на конкурс”, – закликав працівників освіти парламентарій.

Разом із педагогами піднімали питання децентралізації, госпітальних округів, видобутку бурштину та контрабанди в окупованих територіях, блокади на Донбасі, війни на Сході.

Ігор Гузь повідомив, що цілком підтримує блокаду на Сході.

“Нещодавно на всю країну заявив, що є в нас проблеми з вугіллям, але купувати його в Росії не маємо права. Потрібно шукати альтернативу, адже є поставки вугілля інших  варіантів”, – відзначив він.

Працівники ВПУ цікавились виділенням квартир учасникам АТО, адже у Нововолинську в атовців немає можливості отримати помешкання.

Вчителі училища звернулися про допомогу з ремонту спортзалу, на який необхідно порядку 60-ти тисяч гривень.

Піднімали також питання зарплати педагогічним працівникам. Педагоги впевнені, що в одному закладі при аналогічному навантаженні працівників певних категорій заробітна плата має оплачуватися однаково.

Присутні на зустрічі цікавились відключенням від тепломереж, ставили запитання щодо субсидій та змін у законах.

У Нововолинському ліцеї-інтернаті депутату провели екскурсію шкільними класами та гуртожитком, розповіли про плани на майбутнє щодо покращення матеріальної бази закладу.

Відбулася змістовна й конструктивна розмова з педагогами, де кожен міг висловити своє бачення ситуації в країні.

Учителів ліцею цікавила тема призначення керівника закладу, адже Юрій Лазаренко і надалі займає посаду виконувача обов’язків директора. Ігор Гузь заявив, що в цьому питанні підтримує позицію голови Волинської облради Ігоря Палиці щодо проведення виборів в ліцеї та обрання директора шляхом таємного голосування працівників.

Освітяни шукають розуміння й підтримки, а зустріч з парламентарем – це ще одна спроба донести владі проблеми громадян та спроба вирішити їх разом.




коментарів: 3
  1. ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЯ молодець! НЕХАЙ інші депутати беруть приклад з ГУЗЯ І,В.

  2. Шановний депутат, а не цікаво Вам, чого в училищі одні пенсіонери?!?! Чого вони вже можуть навчити? Методи навчання застарілі

  3. Для чого ті бурси потрібні взагалі? Щоб насиджували оклади собі оті підстаркуваті нероби?Промисловість знищена,куда ті бурсаки підуть працювати?Та й чого можуть навчити дітей пристарілі піанери,які там по сорок років проспали.Хіба заповітів ВІ Леніна.Профосвіта обречена на успех…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер