<

Нові лічильники та котли, випробування мереж: У Володимирі-Волинському завершують підготовку до опалювального сезону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:47 | 24.09.2019 / Володимир / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У рамках підготовки до опалювального сезону перший заступник міського голови, керівники відповідних відділів та управлінь міськвиконкому та депутати проінспектували школи, садки, котельні та багатоповерхівки Володимира-Волинського на предмет готовності систем опалення до зими.

Об’їжджали об’єкти кілька днів.

Як розповіли БУГу, приктично у всіх закладах освіти проведено гідровипробування систем опалення. Такі ж випробування провели і в котельнях міста.

“Якби було потрібно завтра подати тепло, то місто було б готове до цього”, – розповів Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови.

За його словами, у Володимирі є близько сотні багатоповерхівок, які всі й проінспектували. За кошти споживачів послуг, які вдалося акумулювати Управляючій житловій компанії, у багатоповерхівках почали заміняти вікна.

“За кожним будинком, мешканці якого платять кошти УЖК, закріплені ці кошти. Вони не переадресовуються на інші адреси. Розпочато роботи з облашутвання під’їздів з новими металопластиковими вікнами. На даний час роботи проведені на 7 об’єктах і їх будемо продовжувати”, – розповів заступник директора комунального підприємства «Управляюча житлова компанія» Павло Коробейніков.

Житловий фонд старий і багато мереж потребують капіталовкладень, розповідає Павло Коробейніков. Тому поточних ремонтів багато, але їх треба виконувати.

Сергій Коба, начальник «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» зазначив, що є черговість, за якою визначають у яку багатоповерхіку встановити лічильник обліку газу спершу. Цьогоріч, за його словами, вдалося встановити 15 багатоквартирних лічильників.

“Є графік встановлення цих лічильників, який залежить від кількості квартир і мешканців у будинку. На сьогоднішній день поставлено 62% лічильників по всьому місту. Ще два лічильника встановимо до кінця року. Згідно законодавства, до 1-го серпня 2020 року повинно бути встановлено 100% лічильників”, – сказав Коба.

Наявність у багатоквартирному будинку лічильника дає можливість мешканцям бачити реальні показники, скільки тепла надішло до їхніх осель та не переплачувати.

Сергій Коба зауважив, що мешканці тих будинків, де є лічильники, сплачують за тепло на 10-20% менше від тих, хто платить за квадратний метр.

У цьому році майже 1,3 мільйона гривень виділено з міського бюджету на встановлення лічильників.

Також робоча група об’їхала всі котельні міста. Їх є 18 і на кожній проводилися роботи з підготовки до опалювального періоду.

Цьогоріч на 12-ти котельнях міста встановили прилади, які дозволяють бачити використання газу в онлайн-режимі.

“Встановили згідно нових норм і порядків у газовій службі. Рухаємося, щоб передача даних була у мобільному режимі. Тобто сьогодні через мобільного оператора можна в будь-який час бачити використання газу в онлайн-режимі”.

Як розповів БУГу керівник підприємства теплових мереж, населення боргує «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» близько 6-ти мільйонів гривень. Кожен споживач може зробити реструктуризацію боргу або укласти мирову угоду, щоб не втратити субсидію під час опалювального періоду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер