<

Ночує в машині, бо ошукав роботодавець: історія українця, який поїхав заробити гроші до Польщі для хворої на рак сестри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:39 | 8.02.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарів 14

47-річний Леонід Гловацький, мешканець Західної України, змушений жити у машині в Польщі, оскільки власник фірми у Люблінському воєводстві, в якого він працював водієм вантажівки, не заплатив чоловіку та забрав документ.

Вдома на чоловіка чекає дружина і півторарічна дитина. Про це інформує Lulin112, – посилаючись на News.Polsat.

У вересні минулого року українець приїхав до Польщі, щоб знайти роботу водієм вантажівки. Підписав угоду про роботу з транспортною фірмою у Люблінському воєводстві. Його єдиним бажанням було допомогти фінансово сестрі, яка хворіє на рак. Зазвичай, як зазначає чоловік, ночує в автівці, оскільки лишився ошуканим. Повернувшись з першого рейсу з Португалії, фірма, в якій був працевлаштований не заплатила Леоніду за роботу. Крім того, власник фірми забрав у нього документ, без якого українець не може працювати за професією.

За словами українського водія, він поїхав у Валбжих, там завантажився, а потім через Німеччину, Францію та Іспанію пройшов рейс до Португалії. Він додає, що без проблем доставив товар, а потім без жодних аварій, квитків, повернувся на базу з хорошою машиною. Там йому сказали, що він повинен отримати 1080 євро за роботу, але через мить почув, що компанія виписала йому договірні штрафи в розмірі 2100 євро.

Чоловік стверджує, що до сьогодні не отримав жодного підтвердження, за що на нього наклали такі високі штрафи. Більше того, роботодавець забрав документ, за яким Леонід може керувати вантажівкою. Перш ніж почати працювати, чоловік заплатив майже тисячу злотих за документ.

Зараз українець змушений жити в машині. Він залишився без засобів до існування.

“З їжею допомагали мої колеги, я не соромлюсь говорити, бо так було. Залишилось 1 злотий і 70 грошів, я купив пів буханки хліба”, – повідомляє він.

Польські журналісти зайшли до офісу транспортної компанії, щоб дізнатися про позицію компанії в цьому питанні. Один із присутніх чоловіків вискочив на репортера.

Про справу було повідомлено поліцію.

Спочатку представники експедиторів повідомили, що вони видадуть документи Леоніду. Проте, коли поліція від’їхала, власник фірми зажадав від українця підтвердження, що вони розрахувались. В іншому випадку документи йому не дадуть. Українець вирішив повідомити про це в поліцію. Водій не здається і не має наміру повертатись в Україну.

“У мене такий впертий характер, що я не поїду, поки не зароблю принаймні половину тієї суми, яка потрібна сестрі. Лікар сказав, що це вісім процедур, кожна з яких коштує 1600 злотих”, – додає чоловік.




коментарів: 14
  1. Поляки то для нас пани. Нічого не зробиш. Як в старі часи було, то так і зараз все стало

    • Но 40-50 лет назад ни один поляк не был для украинца паном. Они сюда ездили и скупали всё подряд, а не мы к ним. Они заглядывали нам в рот, а не мы. А теперь – да поменялось, и стало так, как было 100 лет назад. Интересно – почему?

      • Так я ж і не кажу тобі як було за совєта, я кажу як у старину було, коли були пани і кріпаки. А за совєта, ясна річ, що поляки були спірними і знали своє місце в стодолі.

        • Ви кажете “Нічого не зробиш”. Але були часи, коли все було зроблено. Треба було рухатись вперед, а не вбік чи назад. От і вся казочка, малята.

      • Як тільки поляки комуняків прогнали, так і зажили. А в нас пів парламента комуняків було в 90-х.

        • як тільки еуропа пшекам 130 лярдів без повернення подарувала, так пшеки і зажили. Ти б, Усер, в таких умовах теж зажив

          • Пап’ятаю, коли Польща вступала в Євросоюз, такі як ти пророчили Польщі занепад економіки… Швидко ви перевзулись

          • угу, недооцінювали щедрість еуропи.. але все закінчуеться, особливо гроши

    • В старі часи було так. Потім хтось щось зробив і вже стало не так, як було. Потім знов хтось щось зробив і стало так, як було до того. Отак сказати буде чесно.

  2. Ніякі не пани, як себе хто поставить той таким і буде в суспільстві. Раби ми в своїй країни, а пани сидять в Києві в раді

  3. В 90-х, поляки на всіх казали “русский”, чи то українець, чи то білорус. В Польщі орудували банди з бувшого СРСР. Хоча тоді заробітчани й працювали не легально, але поляки боялися обдурювати українців, бо бачили в кожночу звязки з “мафією”, плюс ніхто не хотів щоб був скандал та дізналася поліція про нелегала, та і самі українці вели себе достойніше. Переважно тоді їздили до Польщі мешканці правобережної України. Пізніше коли понаїзджало посередників з України, які до речі й навчили поляків обдурювати українців та ставитися по хамськи, тоді вже й самі поляки побачили що немає кого боятися, бо один другого й сам загризе, жодної солідарності та взаємопідтримки. Я це тврдо та відповідально заявляю, тому що за всім цим спостерігав з початку 90-х. Ще хтось говорить про мову ? Зателефонуйте у пошуках роботи до будь-якої рекрутерської фірми у Польщі і в 95% почуєте відповідь російською.

  4. До речи, німці почали пшекам робити рестітуцію.. а шо будуть робити пшеки ? виправляти помилки клятого Сталіна ! всім замислитись, хе-хе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця