<

На Світязі отруїлися відпочивальники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 11.08.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Відпочивальники з Луцька та гості з Білорусі відчули кишкові розлади, нудоту і слабкість після того, як провели трохи часу у воді на озері Світязь.

За медичною допомогою, першочергово, вони звернулися в аптеку і зустріли там у довжелезній черзі інших відпочивальників, які скаржилися на аналогічні симптоми. Чимало серед них було й дітей.

Про це самі постраждалі розповіли у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Зі слів лучанки Оксани, вона з малолітніми дітьми відпочивала останній тиждень в урочищі Гряда на березі озера Світязь. 7-річний син Славко пірнав упродовж дня і ввечері відчув нудоту, розпочалася блювота, слабкість.

Друзі лучанки з Білорусі відпочивали поруч і в чоловіка теж були аналогічні симптоми після купання у воді.

Коли ж вони пішли до аптеки, щоб першочергово придбати найнеобхідніші ліки при отруєнні, то, розповідає Оксана, у черзі стояло ще чимало людей, які скаржилися на подібні симптоми.

На запитання редакції, чи вживали вони несвіжі, отруєні, або ж екхзотичні продукти, Оксана категорично заперечила.

Від початку серпня 12-го людей госпіталізували з підозрою на кишкове отруєння в Територіальне медичне об’єднання Шацького і Любомльського районів (надалі – ТМО). Про це повідомив виконувач заступника головного лікаря з медичної роботи Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медичних катастроф Ярослав Вородь.

За детальною інформацією він порадив звернутися безпосередньо в ТМО Шацького і Любомльського районів. Редакція звернулася за коментарем, зателефонувавши до завідувача інфекційного відділення ТМО. Щоправда, на тому кінці дроту відмомилися будь-що коментувати і кинули слухавку. А на повторні дзвінки не відповідали.

Аби підтвердити або спростувати інформацію про 12-ох госпіталізованих, телефонуємо в приймальне відділення ТМО. Начмед ТМО Наталія Ліщук розповіла, що до них у період з 1 по 10 серпня дійсно поступило 5 людей з отруєнням із Шацька, з ознаками харчових розладів. З них – 4 дітей. В одного із госпіталізованих діагностували апендицит.

Усіх уже виписали.

Набравши низку номерів, де нам щоразу радили звернутися за іншими контактами, телефонуємо до заступника головного лікаря з оперативної роботи Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медичних катастроф Володимира Шмаля.

З його слів, в період з 1 по 10 серпня було зареєстровано 31 звернення на Волині з розладами кишково-шлункового тракту.

Він порадив звернутися за коментарем до Територіальне медичне об’єднання Шацького і Любомльського районів, куди, до слова, ІА Волинські новини уже телефонувало неодноразово.

Туди ж порадили звернутися і у приймальному відділенні Шацької районної лікарні, де почули те ж саме.

Лікар епідеміолог Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Новачевська Валентина теж розповіла:«Отруєнь по Шацькому і Любомльському районах зареєстровано не було, тим паче масових. Зараз сезон шлункових інфекцій, тому отруєння можливі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа