<

На пункті пропуску «Ягодин» викрили зловживання гуманітаркою майже на 9 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:17 | 10.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
461
/ Коментарі відсутні

Через пункт пропуску «Ягодин» волинські перевізники на замовлення рівненської організації ввезли понад 200 тонн товару під виглядом гуманітарної допомоги вартістю майже 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Протягом березня-травня цього року, семеро волинських перевізників здійснили 17 поїздок до Нідерландів, таким чином через пункт пропуску «Ягодин» вони ввезли 208 тонн харчів для дорослих, дітей і тварин як гуманітарну допомогу. Втім, згодом з’ясувалося, що отримувачі не володіють жодною інформацією про ці вантажі.

«У ході перевірки встановлено, що впродовж березня – травня цього року 7 волинських автоперевізників на замовлення рівненської організації здійснили 17 рейсів до Нідерландів. Від тамтешнього донора вони отримали загалом 208 тонн допомоги у вигляді харчових продуктів, тваринних кормів, сухих сумішей та засобів гігієни для дітей. Вартість товару становить майже 9 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Митники пояснюють: «У спрощених митних деклараціях про визнання вантажу гуманітарною допомогою вказувався один і той же благодійник, однак різні отримувачі та місця фактичної доставки. На офіційні запити фахівців управління боротьби з контрабандою щодо підтвердження або спростування фактів, нідерландський донор підтвердив свою благодійну діяльність, а зазначені у деклараціях отримувачі відповіли, що «не володіють інформацією про отримання вантажів гуманітарної допомоги від цього відправника»».

Зазначається, що вчинені правопорушення кваліфікуються як заволодіння чужим шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство, ст. 190 ККУ), чи незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ст. 201-2 ККУ).

Обидві статті передбачають кримінальну відповідальність за скоєне.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця