<

На Львівщині через відключення електрики у реанімації померли двоє хворих на COVID-19, підключених до ШВЛ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 29.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
150
/ Коментарі відсутні

У лікарні міста Жовква Львівської області двоє людей померли через відключення електрики та припинення роботи апаратів ШВЛ. Інцидент розслідують правоохоронці.

В лікарні були електричні генератори на випадок відключення електрики, однак ними ніхто не скористався, – пише УНІАН.

Як повідомляється на сайті нацполіції Львівської області, 28-го листопада правоохоронці натрапили у соцмережах на повідомлення про те, що у  Жовкві через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померли двоє людей.                                     

Поліція розпочала перевірку. Встановлено, що увечері 27-го листопада у лікарні вимкнулась електрика. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє пацієнтів віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті -дихальна недостатність.                          

Поліція також встановила, що в лікарні були в наявності два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. Однак їх так і не задіяли.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) та ч.2 ст 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкціями статей, –  позбавлення волі на строк  до восьми років.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини трагедії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер