<

На Горохівщині майже добу шукали другокласника: дитина заблукала у болоті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:39 | 8.04.2021 / Новини / /
Перегляди
15
/ 1 коментар

Другокласник Матвій з Горохівщини понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. В очереті поблизу болота, за десять кілометрів від дому, він провів усю ніч. 

Про зникнення дитини правоохоронцям повідомила мати лише 7-го квітня о 8:55, хоч хлопчик ще вчора, близько 17 години, пішов гуляти та не повернувся додому. Його шукали рідні, однак це не увінчалось успіхом, – повідомляє поліція Волинської області.

До пошуків школяра залучили понад півтори сотні поліцейських – весь особовий склад відділення поліції №2 (Горохів), співробітників ГУНП у Волинській області та Луцького районного управління, кінологічного центру та понад 20 нацгвардійців, долучилися також громадські формування та місцеве населення. Координували дії правоохоронців заступники начальника ГУНП у Волинській області – Михайло Сорока та Сергій Козак. Задіяли до розшуків усю необхідну техніку та всі засоби. У село прибуло чимало засобів масової інформації, які висвітлювали перебіг пошуків. 

Дитину поліцейські разом зі службовими собаками знайшли за 4 години після початку масштабних пошуків. Першими хлопця помітили правоохоронці Сніжана Лапків і Степан Свинарчук, а також службова собака Ніка з гвардійським кінологом сержантом Денисом Тимченком.

«Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Якби правоохоронці запізнилися хоч на декілька хвилин – наслідки були б непоправними. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі, а до села більше кілометра його ніс на руках оперуповноважений Вадим Барчук», – розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока. 

На щастя, зі школярем все добре, правоохоронці його нагодували, нині медики надають йому необхідну допомогу. 

Також з’ясували, що хлопчик із старшим братом проживає в неналежних умовах, проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

«Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідні органи – за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі», – повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

До слова, з початку року до поліції Волині надійшли повідомлення про зникнення 64 дітей: усіх їх розшукали.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер