<

Справу ексголови Любомльської РДА Пархомука, якого судять за хабар, передали до Вищого антикорупційного суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 24.10.2019 / Любомль / , , , , /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

23-го жовтня у Луцькому міськрайонному суді відбулося засідання з розгляду справи ексголови Любомльської РДА Миколи Пархомука. Колегія суддів, вислухавши прокурора та адвокатів обвинуваченого, ухвалила скерувати справу до Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, колишнього посадовця Любомльської РДА затримали ще у березні 2017-го року за підозрою в отриманні хабара у розмірі 2 тисячі доларів США за виділення 16-ти гектарів землі в оренду терміном на 10 років.

Історія із затриманням колишнього голови Любомльської РДА здивувала не лише усю Волинь, а й всю Україну. Проте справа все ще розглядається.

Як повідомив адвокат на запитання одного з суддів, причиною відсутності обвинуваченого і його захисту на минулому засіданні, яке мало відбутися 16-го жовтня було те, що їм було відомо наперед про відсутність прокурора. Вони стверджували, що затягувати справу не в їх інтересах, адже «щодо обвинуваченого діє запобіжний захід».

На суд прибуло двоє свідків, яких планували заслухати повторно, проте свідчити їм так і не довелося.

Спочатку судді заслухали прокурора, який зазначив, що у зв’язку зі змінами у законодавстві і початком роботи Вищого антикорупційнго суду, з урахуванням, що справу Пархомука розслідували детективи антикорупційного бюро, є можливість направити справу для розгляду у Вищий антикорупційний суд.

Під час розгляду справи колишню посаду Пархомука були виключено із категорії посад «А», а справи даної категорії не підсудні Вищому антикорупційному суду, зазначив адвокат Ярослав Грищенко.

Саме через категорію посади можуть виникнути правові спори, сказав прокурор, тому не наполягав на передачі справи.

Як повідомив адвокат Андрій Лизун, передача справи може затягнути процес розгляду, тому він наполягав на тому, щоб продовжувати розгляд у Луцькому міськрайонному суді, оскільки план наступних засідань вже розписаний.

Вислухавши прокурора і адвокатів, судді відправилися до нарадчої кімнати, а за десять хвилин вийшли і зачитали ухвалу.

Колегія суддів ухвалила скерувати справу щодо обвинуваченого Миколи Пархомука до Вищого антикорупційного суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер