<

Із дотриманням стародавніх обрядів святкували Івана Купала в Згоранах Любомльського району. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 7.07.2016 / Любомль /
Перегляди
203
/ Коментарі відсутні

В ніч із 6-го на 7-ме липня у селі Згорани Любомльського району святкували Івана Купала. Цьогоріч організатори свята, якимим виступили Любомльський та Згоранський будинки культури, основний акцент зробили на дотриманні старих обрядів.

Спершу на святкову сцену запросили представників влади: голову Любомльської РДА Миколу Пархомука, заступника голови райради Любомля Ганну Сачук, сільського голову Згоран Олександра Лукашука та Андрія Бокоча, помічника народного депутата України Ігоря Гузя. Присутніми були також гості із сусідньої Польщі.

Після офіційних привітань, вручення подяк народного депутата та оголошеня анонсу, що 16-17 липня в Згоранах відбудеться Фестиваль “Fest.Like”, на сцені розпочалось театралізоване дійство. Гурти дівчат та хлопців сватали Марену та Івана, саме їх опудала зробили із соломи. Виступали фольклорні ансамблі району, Згоран та сусідніх сіл.

Подарунком від польських гостей стали виступи їх фольклорних гуртів, які виконували як і українські так і польські народні пісні приурочені до свята.

Святкову програму завершили плетінням вінків із польових квітів, пусканням їх на воду. На березі Великого Згоранського озера розпалили велике вогнище біля котрого молодь танцювали до пізної ночі.

¦
”
¦
ý
é
é
ý
µ@B
ƒ
|@B
é
ô@B
ô@B
µ@B
”
µ@B
ü@B
ü@B
é
‚@B
8@B
ý
ý
‚@B
e@B
Í
6@B
¦
]
8@B
8@B
é
e@B
ý
‚@B
‚@B
‚@B
ü@B
é
‚@B
@B
@B
8@B
ý
ý
=
»
­@B
D
=
=
=
g
=
=




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок