<

Жителі села Морозовичі Іваничівського району вирішують, з ким об’єднатися в громаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 6.03.2017 / Іваничі / , /
Перегляди
13
/ коментарів 6

5-го березня у селі Морозовичі Іваничівського району відбулися збори жителів для обговорення процесу децентралізації. Присутні слухали виступи голови Морозовичівської сільради Миколи Тюхти, голів Поромівської і Литовезької ОТГ Євгенія Недищука та Івана Іванчука.

Як повідомив голова сільської ради Морозович, наразі думки у людей розділяються, проте неофіційна більшість присутніх на зборах виявили бажання об’єднатися з Поромівською ОТГ.

“На збори зійшлися приблизно 100 осіб, це була інформаційно-консультативна зустріч. Люди зверталися з питаннями, чи залишиться після об’єднання ФАПи, садочки, чи працюватиме школа, де видаватимуть довідки, у якій медичній установі будуть обслуговуватися жителі села. Кожен голова ОТГ розповів про перспективи об’єднання з громадою, якою керує.

Щодо об’єднання з Нововолинськом, у нас була така сама ситуація, як в Старій Лішні Іваничівського району. Половину жителів хотіли об’єднатися з містом, інша – з Литовежом. Думки, бажання і бачення у людей різні.

Коли зустрічався з мером Нововолинська Віктором Сапожніковим востаннє, він пропонував укласти угоду про співробітництво. Ми сказали, що подумаємо.

Більшість жителів, які мають бажання об’єднатися з Нововолинськом, пояснюють це тим, що будуть обслуговуватися без проблем в лікарні. У нас є 788 виборців і якщо більша частина людей проголосують за Нововолинськ й місто погодиться на об’єднання, тоді ми розглядатимемо це питання”, – розповів Микола Тюхта.

Іван Іванчук, голова Литовезької ОТГ, запросив на зустріч керівників структурних підрозділів, працівників освіти.

“Розказав людям, що маємо напрацьовану стратегію розвитку громади, як хочемо працювати, які є переваги об’єднання територіальної громади. Литовезька ОТГ на своїй території має шахту. Раніше всі кошти йшли на район, тепер податки залишаються на місцях. Отримали також 3, 5 мільйона гривень субвенції з держбюджету”, – каже Іван Іванчук.

Голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук розповів, як починала створюватися громада, які перспективи Морозович у об’єднанні з нею.

“У нас реверсна дотація – маємо багато доходів, 60 відсотків яких лишиться на місцях, решту держава забирає. Проте з коштів, які залишаються, у держбюджет заберуть ще 2 мільйони 300 тисяч. Якби до нас приєдналися Морозовичі, ці кошти пішли б туди”,- відзначив він.

Євгеній Недищук також зауважив, що пропозиції об’єднатися він надав Морозовичам і  Старій Лішні.




коментарів: 6
  1. Ви, жителі Морозович, іще не мешкали на планеті під назвою “Сапогізм”? Ну, то прилітайте до нас – спробуєте. :)))

  2. Шановні жителі славного села Морозовичі, долучайтеся до громади міста Нововолинська! Це і сучасне медичне обслуговування вас в госпітальному окрузі, і освіта ваших діточок в освітніх закладах, і швидке отримання будь яких адмінистративних послуг!

    • і будівництво сміттєзвалищ на території вашого села, місто не потрібні жителі села йому потрібні землі за рахунок яких можна розширити свою територію.

  3. Тільки разом Вам вдасться спасти село. Не йдіть в місто,це болото без перспективи, яке очолюють злодії і мафія!

  4. ІДІТЬ В ПОРОМІВ шановні жителі МОРОЗОВИЧ. ЄВГЕН МИКИТОВИЧ господарник , порядна людина і плани в нього хороші щодо розвитку громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця