<

Жителі Павлівської громади нарікають на відсутність автобусів до Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 6.02.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
21
/ коментарів 9

У селах Луковичі й Радовичі Павлівської громади – проблеми з автобусним сполученням. Місцеві мешканці бідкаються: нічим добиратися зранку в сторону Володимира-Волинського та Іванич.

Про це йшлося під час зустрічі помічника народного депутата Ігоря Гузя, депутата облради Андрія Бокоча з керівництвом громади, яка відбулася на тижні.

Жителі населених пунктів поскаржилися на погане й не зручне транспортне сполучення з Володимиром-Волинським, який стає районним центром, а відтак причин їздити туди значно побільшає. Тому вони попросили Бокоча допомогти запустити новий автобусний рейс, або ж відкоригувати наявні.

Голова громади Андрій Сапожник зазначив, що вони, намагаючись вирішити це питання, вже «оббили всі пороги», але марно.

«Всі кажуть найдіть перевізника. Ми його знайшли. Їздив він по цих селах. Але перестав через погані дороги. Бо ще зі сторони Лукович ще дороги більш менш нормальні, а ось з боку Маркостава сполучення фактично немає.

Ми вже думали створити паспорт об’єкта, У нас є свій автобус в комунальному господарстві, то можна було б його пустити в рейс. Але на маршрут «Іваничі – Луковичі» туди й назад потрібно 50 – 60 літрів палива. То з людини треба буде брати за проїзд не менше 50 гривень. А це дорого», – наголосив Сапожник.

Місцеві мешканці зауважили, що наразі на Володимир з Лукович курсує лише один автобус – о 09:00. І один з Павлівки – о 13:20. А це незручно. Бо чимало людей не мають чим добиратися на роботу у Володимир і назад додому.

За їхніми словами, було би добре, якби був хоча б ще один рейс, наприклад, «Володимир – Іваничі через Павлівку, Луковичі та Щенятин», який би кілька разів курсував з Володимира і назад.

Андрій Бокоч запевнив, що постарається допомогти у вирішенні цього питання.

«Я навіть готовий по цій проблемі 11-го лютого під час сесії обласної ради зробити депутатський запит. Бо це питання дійсно дуже актуальне», – зазначив  Бокоч.

Також під час зустрічі обговорили й інші нагальні проблемні питання та подальші перспективи розвитку громади: ремонт місцевих доріг, впровадження енергоефективних заходів, надання допомоги навчальним закладам, фінансування ФАПів і медицини, утримання районної лікарні, виділення матеріальної допомоги захворілим мешканцям, а ще розподіл субвенції на соціально-економічний розвиток.




коментарів: 9
  1. Пускай переезжают в Иваничивскую ОПГ, те тоже никуда выехать днём не могут, а на утренний поезд лень жопу поднять – будут вместе “не мочь”

  2. Так ви ж селяни живете чи не заможніше горожан, придбайте собі по автівці хоч старенькій та й їздіть собі на здоровля. Чому ви вважаєте що вам хтось щось винен ? (як ото земля колгоспу..)

    • Не у всіх є можливість купити автомобіль, навідь і старенькій… Люди ж не задарма хочуть їздити…причому тут що хтось комусь щось винен …

  3. Так, тож заможніше бо робимо на городах і беремся за кожен підробіток який є, щоб прожити! А не так як деякі нічого не роблять і чекають що їм хтось щось дасть! Я не думаю що старші люди яким за 60 зможуть собі купити машину з їхніми пенсіями і їздити в місто за продуктами! І взагалі по місту автобуси повинні курсувати, бо вам лєнь пройтися а нам усім купляти машини бо ми пахаємо як раби на місто щоб ви мали що їсти!! Завжди бути бідніші і багаті, не усім по карману утримувати машину, а легше заплатити в автобусі за проїзд, особливо як що це старші люди які не часто їздять в місто!!

  4. Ще один автобус? Я в Луковичах маршрутку востаннє бажив ще як П’ятоха І.П головою сільської ради був

  5. Востаннє бачив маршрутку ще коли головою сільської ради в Луковичах був П’ятоха І.П. З тої пори намагань було багато. Але все на словах. Села перевізникам не рентабельні. Заставити не реально. Потрібний вагомий важіль впливу.

    • А что долго думать то?
      Перестаньте снабжать город продуктами и городские к вам сами приедут!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа