<

Залишатися вірними УПЦ МП, знаючи, що робить росія сьогодні – це злочин, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:57 | 18.05.2022 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
2049
/ коментарі 2

Сьогодні питання церкви в Україні є не тільки питанням релігійним, але й політичним, оскільки в країні війна, а одна з найбільших церков – УПЦ МП – керується з росії. З країни, яка зазіхає на українські землі та вбиває людей.

Про це народний депутат Ігор Гузь розповів під час ефіру на 12 каналі.

Як розповів парламентар, окрім військового фронту, в країні йде тотальна боротьба за українськість і проти усього російського: в економіці, культурі, в медіа і, в тому числі, у релігії.

“Якщо хтось сьогодні скаже, що це не справа політиків, а кого ж тоді справа? Як на мене, сьогодні це питання національної безпеки. Тому що наявність великої церкви в країні, яка має зв’язок безпосередньо з російською федерацією, з московою, є великим ризиком. Це загроза для української держави на перспективу”, – сказав Ігор Гузь.

НагадаємоЄднаймося!: Гузь запустив всеукраїнську кампанію підтримки переходу до ПЦУ.

Сайт ініціативи “Єднаймося!”: https://yednaimosia.info/

Як розповідає Гузь, люди в громадах самі повинні вирішити спокійно і чітко, провести збори. За них ніхто кроку вперед не зробить. Проте є вже стежка, яку пройшли багато парафій раніше. Ця стежка вказана на сайті “Єднаймося”.

“Ми зробили таку кампанію і сайт, відкрили гарячу лінію. Людина по телефону може роз’яснити, як правильно юридично зробити перехід. Перехід до ПЦУ – це справа самих парафій в кожному селі і місті. Буває, що люди чекають, що хтось приїде і розбереться за них, але це не зовсім правильно”.

Депутат зауважив, що підтримав би закон про заборону УПЦ МП в Україні. Він вже зареєстрований у парламенті. Але, на превеликий жаль, його не виносять до зали.

“Люди повинні зрозуміти: ніхто не забирає церкву у громади. Все, що зміниться після переходу – це розрив з москвою, це служба на українській мові. Хто розуміє старослов’янську? Все інше – це базиси, які незмінні, вони ідентичні.

Мені здається, що в такий час, як сьогодні, знаючи, що робить росія, залишатися вірними УПЦ МП – це злочин”, – резюмував Гузь.




коментарів: 2
  1. Не лізьте до Бога. Може тільки через молитви священників ми перемагаємо. Війскомати не питають чи ПЦУ чи УПЦ… В церкві МП моляться. Зайдіть на службу і послухайте. Вибирати мають люди, які ходять в церкву. І ще вимогу поставити на знання молитв, Єваннелія, псалмів… Подумайте про себе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок