<

Захотів отримати компенсацію від держави: на Іваничівщині мама сама виховала сина-Героя, а після його загибелі об’явився батько

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 13.03.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
399004
/ коментарів 46

Історія Тетяни Дмитрук із села Хренів Володимирського району – мами 37-річного Героя Анатолія Левончука – шокує і порушує проблему, яка торкнулася не лише її. Адже тепер не один біологічний татко, спокусившись компенсацією від держави, згадав про сина після того, як він віддав своє життя за Україну

Про це пише Волинь-нова.

Тетяна Дмитрук із села Хренів, що на Іваничівщині розповіла про своє горе: в січні на війні загинув її єдиний син Анатолій Левончук, якому було лише 37 років. Тетяна Іванівна розуміє, що, на жаль, сьогодні багато українських родин спіткали такі непоправні втрати – у когось війна забрала чоловіка, в когось – дитину, батька. Ті, хто віддав життя за Україну, залишаться в пам’яті рідних, друзів, односельчан. Жінка вдячна усім, хто підтримав та підтримує її. А ось звернутися по допомогу до газети, як сказала,  її змусила несправедливість, з якою зіткнулася.

Річ у тому, що Тетяна Дмитрук сама ростила свого сина. Чотири роки було йому, як розлучилася із чоловіком Віталієм Левончуком. Маючи другу сім’ю, він ніколи не згадував, що в нього є дитина («поки працював у колгоспі, то ще  сякі-такі аліменти з нього в конторі вираховували, а потім виконавчі листи не могли його наздогнати»). Зате тепер, коли Анатолій загинув, біологічний батько  об’явився й хоче отримати грошову компенсацію від держави.

“Від таких батьків, про яких нагадує тільки запис у документі, дітей захищати треба. Думаю, що й син був би проти такої зрівняйлівки. Я б краще ці гроші на нашу армію віддала”, – говорила Тетяна Іванівна.

Староста Грядівського старостинського округу, до якого належить село Хренів, Наталія Яковинець стала на бік матері загиблого воїна. Підтримала Тетяну Дмитрук і Любов Мельничук, вона, й інші односельчани підтверджують:  жінка самотужки піднімала сина.

Батько Героя розповів насамперед, як, дбаючи про сім’ю, будував хату в селі Хренів (звідси родом Тетяна Іванівна – сюди вони перебралися з його Колодіїв, що на Маневиччині, ще тоді, як мав народитися син), як “нормально платив аліменти”.  Правда, промовчав, що ту хату через суд було розділено. Як і про те, що син, коли вже  женився, просив батька, аби продав йому свою частину, але він відмовив. Зате згодом переписав цю нерухомість дочці від другого шлюбу.

На жаль, біологічний батько так і не зміг розповісти журналістці про участь у житті сина після розлучення. Рятівним для нього, як, певно, здається чоловікові, є ось цей аргумент: “Ми бачилися із сином перед тим, як він мав уже їхати на Тучинський полігон, поговорили”.

А стосовно грошової компенсації, на яку претендує, хоч і не ростив дитину, прозвучала “залізна” фраза: “По закону мені положено…”. І вже навздогін їй сказав:”Я ці гроші віддам внучці” (у загиблого Анатолія Левончука росте чотирнадцятирічна донька). Чи справді дідусь поведеться благородно – й грошова компенсація дістанеться дівчинці? Чи буде так, як  Тетяна Іванівна сказала: “Коли ці гроші потраплять до його рук, то він їх не випустить”? Поки що ці питання без відповіді.




коментарів: 46
  1. А Тетяна Дмитрук не розповідала вам як знайшла другого і вигнала левончука з йогож хати

    • Таких кончаків як левончук не із хати виганяти потрібно,а на той свій відправляти.Вигнала не вигнала,але воно якби мало душу та гідність-то те його дитина загинула.А воно за кошти бореться.Щоби жінка була найгірша у світі,але якби воно було гідною людиною-то дитину ,сина свого,первістка воно б не зрадило.І не зважаючи,що жив у другій вже сімї-ростив би його,допомогав і був батьком реальним.А так ,що скажеш-гандон.Таких потрібно відстрілювати як псів.Бо не має виправдання тим татам які не вкладалися за життя в свою дитину,в свою кров.Жінки бувають різні-хороші,погані.Але це не привід відмовлятися від свого сина!Тим більше чекати коштів!Коштів які здобуті через кров сина ,якого він не виховував.То є аморально,підло,цинічно,бездушно!!!Скотина ,а не батько.

        • ” йому положено” ,а за що йому положено???? А він цікавився чи син має що їсти,чи здоровий,чи має що вдягнути??? Скотина цей батько,та який в принципі він батько, мерзота остання,позорище!!!

      • Так ви праві! Потрібно змінити закон до чого тут батько? Він тільки зробив,а не виховував за що йому компенсація?

      • Аліменти платив, то має право. Емоції ваші лиште для собі подібних. Юристів вони не цікавлять і жодного смислового навантаження не несуть.

  2. У видсутнисть розибрали хату цигани и тепер нияк не компенсуют староста инша :а це не при мени було ничого не знаю ниякий закон тут не дие.безпредельщики таке роблятпостоянно и полиция ничого не робе.держава де твий порядок??що скажете добри люди

    • Не про хату мова, а про участь у житті дитини. Не підтримував, Не виховував, а на кладовищі нє хрєн слізьми хизуватися. Той самий кацап так вчиняє.

      • У мене такаж ситуація20 років сина не бачив, не аліменти не сплачував, ні допомагав,з днем народження ніколи не поздоровив, син вже коли пішов на війну по фейсбуку просив номер телефона, бо каже мене в любу хвилину може і не стать, не відповідав,а на похорон приїхав даже цукерку не привіз,а за виплатами на слідуючий день з ранку після похорону побіг,коли зателефонувала,спитала чи буде претендувати,то відповідь була з претензією в голосі, канешно яж бааатько!

  3. Біологічний батько, який не приймав участі у вихованні сина, і після розлучення,
    протягом 33 років не бачив сина, не приймав участі у його вихованні, на мою думку, не має права на державну компенсацію. Його заява на кошти, це аморально. Кошти слід виділити тільки матері Героя. Урядовим структурам, слід терміново внести відповідні зміни до Порядку виділення вищезазначених коштів, а саме: в разі розлучення батьків, кошти виділяються сім’ї, в якій залишилась, виховувалась дитина до повноліття.

    • Всі такі розумні. Закони змінювати по одному випадку. Спочатку треба звернутись до сільської ради і бачити характеристики обох батьків і потім вирішувати.компенсацію не ділять А кожному дають фіксовано. Зараз часи нелегкі і він надіюсь не депутат і не секретар депутата. А якщо допоможе онуці навіть половиною це теж непогано.

      • Ще один мабуть спермо-здавач,що так захищає гниду.То постав себе на місце того мертвого сина та його матері.Допустимо ти вмер,а кошти віддають не твоїй мамі,а тому хто на тебе раніше плюнув.Як світ носить таких мужиків як ти?Невже поваги геть до себе немає?Хочеш коштів -зароби.Не можеш заробити-обійдися із тим,що маєш.Але не наживайся на горі та не падай нижче плінтуса.Тому,що Бог є!І за ті кроваві папірці-заплатиш згодом дорого.Це ж потрібно бути наскільки покидьком! Дитину вбили,а воно за кошти добивається.Ганьба!!!

      • Якої половини? Всю компенсацію повинні віддати сім’ї загиблого, дівчинці, яка залишилася без батька – І КРАПКА!

        • На мою думку Ви правильно говорите.Яку він половину віддасть, якби хотів дати, то збирав би по копічині і дав внучці.Про які гроші він мріє, гроші мамі, а мама сама вирішить куди їх потратити, очу не показував 35 років, а тепер герой. Він з дружиною розведений, а якщо хоче отримувати гроші від держави то нехай іде в суд і доказує, скільки він платив аліментів і встановляють йому пенсію, але ж не ці гроші які іще як получила мама.Мамі і тільки мамі, яка недосипала і ростила свого сина одна. Їх таких хакерів і хакерш по світу багато. Миру Ваму, здоров’я і терпіння.Бережи Вас Господи.

      • Онуці скоро 15 років, і за цей час він не пам’ятав про її існування, так як і про сина

      • Шкода Толіка.
        Він завжди був різким на слова.
        Знав би що за його смерть не можуть розділити гроші,він би посивів

      • Якщо за все життя сину не допомагав,не виховував,то ви думаєте він внучці допоможе?.. Випадок непоодинокий,дуже багато матерів виховували своїх синів,а ці ” батьки”,як гієни ждуть гроші. Гидко аж..Від елементів тікають все життя,а за компенсаціями бігають.Огидно…

      • Молодец! Так точно! Треба було раніше вирішува ти з батьківством. Лишати, або ні його батьківства, зараз виконувати закон! А не так,як комусь заманулось….

      • Вибачте але здається що таких випадків багато!Ось в мене також така ситуація,мій чоловік загинув ми прожили 24роки,в нас 2дітей в мого чоловіка батько, тільки в свідоцтві про народження записаний, йому було 2рочки як він їх покинув,і також претендує на компенсацію так деж справедливість?Я вважаю що в нього ні сорому,а ні совісті!

  4. Таких “запліднювачів”, інакше не можу назвати, досить багато. Тому, вважаю, якщо не приймав участі у вихованні дітей (матеріальної, моральної і т. д.) немає права на частину виплати. Хай в суді доказує, що він був батьком, а не особою, що надала біологічний матеріал. В нас теж така ситуація, так званий “батько” виписав сина з будинку через суд і лишив його житла. Син подзвонив йому коли був в теробороні Києва, повідомив, що він там, то отримав відповідь, що нічим не може йому допомогти. На що син сказав, що йому нічого не потрібно, хотів лише побачитися і поспілкуватися. 07.07.2022 року син загинув в бою. На похорони ця особа не приїхала, бо гарно влаштувався у Польщі. Документи пока не подавав. Але в нього є на це 3 роки. Так кого захищає держава? Оцих покидьків? Вимагаю внести зміни в цьому законі. Краще їх частку із згоди матері передати ЗСУ. Я б так і зробила б.

    • Горіти йому у пеклі!Діти помирають,а мерзоти залишаються-живуть, та ще й коштів добиваються.Жінко якщо,щось-то шукай у собі сили боротися.Бо така сволота не має права навіть батьком зватися.Співчуваю вам!

    • Коли людина претенндую на те на що в неї нема ніякого права, то такій,,істоті,, потрібно пред,явити ,,підозру у шахрайстві,, або ,,за вимагательство,, зразу забуде що він батько

  5. Такій мерзоті ще й пику треба добре ” помасувати” , об’явилась мерзота. Як в таких випадках каже закон?

  6. Такий батько немає права навіть приближатись до могили свого сина, нетощо до тієї компенсації,як в нього совість позволяє.Виховала МАМА.А де він був,ганьба йому.

  7. Як на мене, батько – це той, хто ростив дитину, любив, пестив, годував, вдягав, взував, лікував нарешті! І не має значення що дитина народилася не від него! А зозулі йдуть за кораблем!

  8. Ще один мабуть спермо-здавач Микола,що так захищає гниду.То постав себе на місце того мертвого сина та його матері.Допустимо ти вмер,а кошти віддають не твоїй мамі,а тому хто на тебе раніше плюнув.Як світ носить таких мужиків як ти?Невже поваги геть до себе немає?Хочеш коштів -зароби.Не можеш заробити-обійдися із тим,що маєш.Але не наживайся на горі та не падай нижче плінтуса.Тому,що Бог є!І за ті кроваві папірці-заплатиш згодом дорого.Це ж потрібно бути наскільки покидьком! Дитину вбили,а воно за кошти добивається.Ганьба!!!

  9. Єдине, що цей так званий “батько” може правильно зробити, так це поїхати на фронт і помститися за сина. Але ж не поїде, бо дбає лише поро свою нікчемну особу, а тому нехай швиденько іде куди подалі – хоч лісом, хоч степом, а може навіть і морем.

  10. Знаю ще одного такого покидька, історія один в один Карбівничий Василь Кононович з Вознисенська, історія один в один… Герой Карбивничий Михайло загинув при захисті Батьківщини, а він через суди встановлює батьківство. Сина залишив в 4 роки. Тепер претендує на допомогу та пенсію від держави. І це при тому , що у загиблого залишився не повнолітній син Ілля. Як таких тварюк носить земля….

  11. Помощь маме отдать не скем не делить а ему на войну ити ,и узнает деньги и ето будит справидливо

  12. Половину мамі і половину дочці. Мама як рішила то нехай віддає на ЗСУ , сина уже неповерне. А дівчинці треба виростати і будувати своє майбутнє уже без батька, то хоч така підтримка має бути. Я впевнена, що він не проти, там з небес…

  13. Потрібно відмінити компенсації. Герої і патріоти повинні захищати батьківщину безплатно і не перетворюватися в звичайних найманців які воюють за гроші

    • А діти героїв хай бомжують? Я впевнений, що ти зараз не тут, на передовій, що таку хрінь несеш.

  14. На жаль таки випадки не одиноки. І це дійсно несправедливо. В нас така сама біда. Брат загинув в 2014 році один з перших, захищаючи сою Батьківщину, похорони були страшні, багато телебачення було і його паперовий батько також забрав свою частку грошей, хоча розвелися з мамою, ще мабуть і року брату не було, ні елементів, нічого, просто собі десь жив своїм життям. Зато як гроші отримати то миттю знайшовся, хоча мама просила відмовитися на користь онуків. Ти для дитини своеї нічого не зробив, а син Герой України не сможе вже дітей своїх на ноги поставити, відмовся. О не каже, мені по закону положено. Закони він почав дотримуватися. Прости Боже, так і хочеться, не гарні слова написати. От таки справи, треба змінювати закони, так не має бути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця