<

У селі Біличі Іваничівського району хочуть побудувати пташник: пройдуть громадські слухання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:47 | 21.07.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
165
/ коментарів 7

26-го липня в селі Біличі Іваничівського району пройдуть громадські слухання з місцевими мешканцями щодо будівництва пташника на території села.

Про це повідомили на сайті Литовезької ОТГ.

Обговорення відбудуться о 14:00 в приміщенні клубу села Біличі.

З ініціативою про проведення громадських слухань звернулася староста Заболотцівського старостинського округу 20-го липня.

Питання, яке буде винесене на обговорення: будівництво пташника на території села. У повідомленні не йдеться, яка саме фірма планує звести фабрику з відгодівлі курчат.

Однак нагадаємо, 11-го червня в селі Заставне Литовезької ОТГ відбулися слухання щодо виділення земельної ділянки в населеному пункті для будівництва пташника “Пан курчак”. Мешканці висловилися категорично проти.




коментарів: 7
  1. Пане Цибуховський!!! Займайтесь краще прибиранням лісу і облаштуванням майданчиків! Жити поряд із тими”ароматами” шкідливо!.Відповідно до Постанови КМУ «Про затвердження переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку» № 808 від 28.08.2013 тваринницькі комплекси для вирощування птиці обсягом понад 60 тис. курей-несучок та 85 тис. бройлерів відносять до об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

    Внаслідок діяльності птахоферм відбувається потужне забруднення атмосферного повітря, води та ґрунту відходами тваринництва. В процесі життєдіяльності однієї курки утворюється 0,2 – 0,3 кг посліду, до цього варто додати забруднену підстилку, відходи інкубації, загиблу птицю та ін.Великої шкоди водним об’єктам завдають стічні води птахівницьких підприємств. Під час роботи типової птахофабрики на 400 тис. курей-несучок утворюється понад 35 млн л стічних вод за рік. Основною проблемою є недостатнє очищення забруднених стоків, які, потрапляючи у річки та підземні води, забруднюють їх токсичними речовинами та патогенними мікроорганізмами.

    Птахофабрики є потужним джерелом викидів в атмосферне повітря. В 1 м3 забруднених викидів міститься 3-20 мг аміаку, 1-3 мг сірководню, 0,10-0,30% вуглекислого газу, 3-5 мг пилу, 70-900 тис. мікробних тіл (Мельник В. О., Екологічні проблеми сучасного птахівництва). Аміак і сірководень утворюються в результаті розкладання органічних речовин посліду та підстилки. Вони зумовлюють неприємний запах, який зазвичай турбує мешканців населених пунктів, що розташовані неподалік від підприємств. Виділення аміаку відбувається під впливом мікрофлори із сечової кислоти. При цьому утворюється також вуглекислий газ.

  2. уже двічі селяни сказали ні, проте пора ДБР зацікавитися чому староста так настійно просить громаду

    • Швидше за все, людина або на “гачку” за попередні ” справи”, або ж було проплачено…Ваші версії?

  3. бо мабуть хорошу “подяку” йому пропонують, вже одного разу йому так дякували, що зловили на хабарі

    • Якби просто пропонували, то навряд чи так тупо пер проти односельців.
      Справа в тому, шо все виглядає так, як ніби він вже відпрацьовувати мусить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер