<

У Поромівській громаді мешканці села збирають підписи, щоб лікуватися в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 15.04.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Жителі села Верхнів Поромівської ОТГ збирають підписи, щоб мати можливість обслуговуватися в Нововолинській центральній міській лікарні.

Нагадаємо, що у Поромівській об’єднаній територіальній громаді 70% коштів медичної субвенції (2 мільйона 711 тисяч 590 гривень) передали Іваничівській ЦРЛ, а 30% (1 мільйон 162 тисячі 110 гривень) – Нововолинській міській лікарні.

У Верхнові провели збір підписів та опитування, в якій лікарні – Нововолинській чи Іваничівській – мешканці хочуть лікуватися.

Жителька села Марія Антонюк розповіла, що всього зібрали 150 підписів мешканців. Продовжать опитувати людей на виборчій дільниці під час 2-го туру виборів 21-го квітня.

“Були вибори і паралельно збирали підписи, хто куди бажає їхати лікуватися – в Іваничі чи Нововолинськ. Це робиться для того щоб надати керівництву громади факти, адже через півроку вони знов будуть ділити кошти. Підписи збираємо, щоб їх переконати, аби більше грошей перерахували в Нововолинськ”, – каже жінка.

Читайте також: “Кому і скільки коштів медичної субвенції делегували громади Іваничівського району”

Марія Антонюк розповідає, що багато людей з села зараз їдуть лікуватися у Володимир-Волинський і для лікування обирають приватні кабінети.

“Якщо в Нововолинську лікарню не можна потрапити, то вибирають Володимир.

Влада хоче, щоб лікарня в Іваничах збереглася і я розумію, там нове приміщення і хороші умови, але мова йде про спеціалістів.

Керівники громади пояснюють, що більше грошей віддали Іваничівській ЦРЛ, бо населення хоче лікуватися в Іваничах. Опитування показало, що це не так”, – говорить жінка.

Вона стверджує, що опитування добровільне і ніхто ні на кого не тисне. За його результатами 70 відсотків мешканців мають бажання лікуватися в Нововолинську.

Зібрані підписи передадуть на розгляд сесії Поромівської ОТГ.

Читайте також: “Чому в Нововолинській ЦМЛ відмовляються лікувати пацієнтів з села? Коментар головного лікаря”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер