<

У Павлівській ОТГ готові в області “вибивати” маршрутку для жителів села Самоволя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 18.07.2017 / Іваничі /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

Депутати Павлівської ОТГ Оксана Ткачова та Людмила Косик добиваються, щоб до села Самоволя курсувала маршрутка. Голова громади Андрій Сапожник готовий їхати в область, щоб посприяти вирішенню цього питання.

Село Самоволя віддалене і останні два роки сюди маршрутка не ходить. Кажуть, невигідний рейс і жоден перевізник не погоджується його брати.

– У нас була маршрутка Самоволя – Михалє, їздила чотири роки три рази на день: вранці, в обід і ввечері. Людям було добре, але на наступний термін перевізник не виграв цього маршруту і ніхто більше його не взяв. Так село залишилося без транспортного сполучення на два роки. Цієї весни інший перевізник поїздив десять днів по два рейси в день і відмовився, сказав – невигідно. Ми це питання піднімали на сесії. Голова Андрій Сапожник нас підтримує. Знайшов людину, яка погодилася на цей рейс, – розповідає депутат Оксана Ткачова.

Як повідомив голова Павлівської ОТГ, щоб заохотити перевізника на цей маршрут, сільська рада погоджується доплачувати за перевезення пільгових категорій громадян. Такого перевізника вже знайшли і відповідні документи передали на обласну адміністрацію. Але дозвіл йому поки не дають.

Обидва депутати Оксана Ткачова і Людмила Косик готові їхати разом із сільським головою Андрієм Сапожником в область та відстоювати думку односельчан. У село має ходити маршрутка – вважають люди.

Самоволя знаходиться в куточку на межі Волинської та Львівської областей. У ньому менше ста дворів. Попри всі негаразди – віддаленість від траси, безробіття – село не занепадає. Тут є церква, клуб, фельдшерсько-акушерський пункт, магазин, дитячий садочок і початкова школа. Тридцять років тому населення складало 440 осіб, зараз – 400. Мешканці виживають, як можуть, багато молоді їде на заробітки. Люди старшого віку стараються виручити якісь кошти із продажу продукції, вирощеної в підсобному господарстві. Є й такі, що продають лісові ягоди, гриби на ринку. Хтось доїжджає на роботу у місто Сокаль Львівської області, хтось – в Іваничі. Регулярне транспортне сполучення вирішило б багато питань для мешканців села.

У садочку є 20 діток, у школі – 15. І до 2-х років діток 15 набереться. Село має перспективу жити, якби молодь мала роботу. Є всі умови для дітей. Садочок гарний. Перекрили дах, зробили ремонт. Було трохи холодно взимку, бо приміщення велике, тому кладемо теплу підлогу в ігровій кімнаті. Виграли проект на 20 тисяч гривень, сільська рада додала 15 тисяч і від громади 6 тисяч гривень зібрали. Гроші маємо на матеріали, а роботи проводимо своїми силами,  – каже завідувач дитячим садочком Людмила Косик.

Жінка занепокоєна тим, що молоді сім’ї виїжджають із Самоволі, купують будинки в інших селах, які у вигідному транспортному сполученні. Тому вона дуже хоче, щоб у село відновили рух громадського транспорту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця