<

У Іваничівському районному суді залишиться один слуга Феміди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 26.09.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

Голова Іваничівського районного суду Анатолій Шумський вирішив поставити крапку у своїй суддівській кар’єрі. Тепер його обов’язки виконує Ігор Нєвєров.

Суд в Іваничах стикнувся з банальною нестачею кадрів. Щодня до інституції надходять справи, які розглядає Ігор Нєвєров – єдиний суддя, що залишився у згаданій інстанції. Навантаження володаря мантії збільшилося в рази. Раніше в установі працювали три судді.

За даними Вищої ради юстиції, з початку року від суддів надійшло понад 1 тисячу заяв на звільнення. Причини, за якими вони хочуть піти з посади: за власним бажанням, за станом здоров’я, у зв’язку з досягненням 65-річчя або через те, що закінчився термін призначення. В Україні працювало сім з половиною тисяч суддів, відтак, сьома частина цих працівників виявила бажання звільнитися.

Відповідні зміни до Конституції, закон та певні пільги, які дають суддям можливість на відставку і отримання відповідної пенсії, зіграли свою роль. Прогнозовано частина суддів звільняється також через побоювання заповнення електронних декларацій.

Як відомо, голова місцевого суду, його заступник призначаються на посади строком на п’ять років із числа суддів цього суду та звільняються з посад Вищою радою юстиції за поданням відповідної ради суддів.

“Залишилився не весь апарат суду, бо згідно з чинним законодавством разом із суддею звільняється і його помічник. Раніше такого не практикувалось. Траплялось працювати в суді одному, проте лишалося два-три працівники, які допомагали, в основному готували проекти рішень. А тепер залишився я і мій помічник. Скільки ми можемо рішень підготувати за день? – два-три рішення, а потрібно вісім-десять. На сьогодні все втигати нереально. В інших районах така ж сама ситуація.

Анатолій Шумський ще не звільнений. Є постанова Верховної Ради, але зараз він перебуває на лікарняному. Як тільки вийде – одразу пишемо наказ на звільнення”, – розповів Ігор Нєвєров.

Нинішній виконувач обов’язків голови Іваничівського суду працює в Іваничах з 2-го лютого 2004 року. Від слуги Феміди “БУГу” стало відомо:  у Локачинському районі ситуація складається так, що невдовзі взагалі не буде кому розглядати справи та захищати право громадян на справедливість.

Це означає, що щодо осіб, які на території району вчиняють адміністративні правопорушення (зокрема, керування транспортом у стані алкогольного спяніння, дрібне хуліганство), складатиметься відповідний протокол, однак до адміністративної відповідальності вони не будуть притягуватись. Адже суд (коли в ньому нарешті зявляться судді з повноваженнями) буде змушений закрити всі справи про адмінправопорушення у звязку із закінченням строку притягнення осіб до відповідальності. Такі справи розглядаються виключно за місцем вчинення проступку і жодним законом не передбачена зміна суду, уповноваженого розглядати справи за ознаками територіальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер