<

Цукровий завод в Іваничах скидає нечистоти в річку Лугу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 6.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
15
/ коментарі 3

В Інтернет-видання “Буг” звернувся рибалка, який стурбований брудною водою у Щенятинському озері.

Чоловік повідомив, що нечистоти від цукрового заводу ідуть у річку Лугу, забруднюють Щенятинське озеро та річку Західний Буг, а  також про те, що за розповідями жителів сіл Щенятин та Лугове, особливо брудні скиди від діяльності свого виробництва підприємство робить у сезон цукроваріння. Від цього були неодноразові випадки загибелі риби в озері.

Свої дослідження рибалка відзняв на відео вранці, 28 квітня, яке пропонуємо переглянути. А також зробив знімки.

Ці знімки та відео були зроблені на околиці селища Іваничі, за колишнім асфальтним заводом, якщо їхати дорогою з Іваничів до селища цукровиків і за мостом дорогою, що веде направо до колишнього асфальтного заводу і далі за ним метрів зо 300.

Чоловік сказав, що він 28 квітня також звернувся у Нововолинську рибоохорону дільницю. А також пильнували чи не буде загибелі риби. Таких випадків не засвідчили.

4 травня у телефонній розмові головний інспектор Волиньрибохорони Юрій Пахода підтвердив, що таке звернення було від громадського активіста. І більше інформації можна отримати на гарячій лінії Волиньрибохорони.

— Так, того дня, таке звернення було, був надісланий лист у Державну екологічну інспекцію у Волинській області для вжиття заходів. Наразі відповіді не одержали, – повідомив у телефонній розмові  черговий на номері гарячої лінії Волиньрибохорони 067-360-78-40.




коментарів: 3
  1. В Щенятині кожного року рибу травлять. Місцеві вилами збирають. Миють завод і воду в річку скидати. Європа

  2. ця проблема є скількі існує Україна.а тут проти Ковальчука ніхто не попре.всі прикормлені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер