<

Поет з Іваничівщини Ярослав Гиць презентував збірку “Майдан душі”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 21.02.2017 / Іваничі / , /
Перегляди
52
/ коментарі 3

Презентація збірки віршів Ярослава Гиця “Майдан душі” відбулася 20-го лютого у Нововолинській центральній міській бібліотеці. Книга автора стала підсумком творчості двох років.

Ім’я Ярослава Гиця відоме багатьом сучасним читачам, адже на сьогоднішній день це один із найпопулярніших літераторів Іваничівщини. Його вірші стали піснями, не є винятком і поезії нової збірки, адже вони дуже ритмічні, музичні. Лейтмотивом книги “Майдан душі” стала українська сучасність – боротьба українців за незалежність, Революція Гідності та поняття справжнього патріотизму.

Під час презентації видання присутні мали змогу почути вибрані поетичні твори. Поет поділився зі слухачами найновішими віршами, секретами творчості і планами на майбутнє. На заході звучали пісні на його слова, їх залюбки виконували аматори сцени. Ярослав Гиць радо ділився спогадами, історією написання того чи іншого вірша, натхненно читав поезію.

Митцеві всі недосконалості світу болять більше, ніж пересічній людині, і він втілює свій біль в майстерній художній формі. Це й демонструє автор, залучаючи читача до творчої співпраці. Багато чудових поезій, сповнених болю, жалю, гордості та надії народилися під час Майдану, адже події, які відбувалися, проходили на його очах. Поет бував на Майдані, пізніші його твори пов’язані з війною на Сході.  У цій збірці – душевні переживання батька, який чекав сина з зони АТО.

“Треба зважати і на критику. Біля мене, на щастя, є дуже чесні люди, з якими я працював і боровся за Україну. І ви знаєте, треба переступити через себе і свою гордість й таки слухати їх. Мабуть тому, що я здебільшого переступаю через гордість і з’являються такі рядки, бо не пишу для себе, а для когось. Кожен вірш – це є настрій. Завжди надіюсь відчути енергію читача”, – відзначив поет.

Свої думки щодо поезій Ярослава Гиця висловили друзі, рідні, жителі села Бужанка, в якому живе літератор. Під час презентації у контексті обговорення постаті поета та його збірки присутні відзначили віртуозний підхід і непересічний талант, неабиякий професійний ріст автора. Колеги бажали йому не зупинятися на досягнутому, а ще вручили багато цікавих та неординарних подарунків.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер