<

Медичний конфлікт: голова Іваничівської райради Бадзюнь назвав Нововолинську ЦМЛ “приватною”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 16.03.2018 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
1702
/ коментарі 3

Під час сесії Іваничівської районної ради 15-го березня Андрій Бадзюнь підняв питання лікування жителів району в Нововолинській ЦМЛ.

Нововолинська міська лікарня звертається до Іваничівської райради з проханням відшкодувати гроші, які місто витрачає на іногородніх пацієнтів, в іншому випадку мешканцям приміських сіл відмовлять у лікуванні.

Натомість очільник Іваничівщини Андрій Бадзюнь виступає за те, щоб у місті продовжили надавати послуги жителям Іваничівського району, не вимагаючи при цьому коштів медичної субвенції. Під час сесії районної ради він сказав, що кожна людина може отримувати медичні послуги, де бажає.

Голова районної ради вважає, що вимога відшкодування коштів за лікування іногородніх – це “свідомий напад” збоку керівників міста.

“В Нововолинську – приватна лікарня, не побоюся сказати при ЗМІ.

Вони зробили одне ліжко-місце – увага! – 400 гривень і хочуть, щоб ми з субвенції, якої не вистачає на нашу лікарню, частину (або ж з вільних чи перехідних лишків) віддали у Нововолинськ.

Хочу нагадати, що з Грядівської сільської ради 700 людей працює на підприємствах міста і ПДФО в обсязі 60 відсотків повністю надходить до Нововолинської міської ради. У 2008 році сюди приїжджав Сторонський і ще тоді він хотів частину коштів, сьогодні знов маємо таку проблему.

Казав викликати поліцію, щоб в Нововолинській лікарні дали письмове пояснення своїм діям”, – зауважив голова райради.

Тільки за минулий рік проліковано 289 мешканців Грядівської сільської ради, на їх лікування витрачено 928 тисяч гривень. Із села Кропивщина госпіталізовано 31 хворого і в Нововолинській ЦМЛ такі пацієнти провели 330 ліжко-днів, а на їх лікування затрачено 110 тисяч гривень, – повідомляв раніше головний лікар медустанови Віктор Мороз.

Депутати райради повідомили, що жителі Локачинського району також лікуються в Іваничівській лікарні, проте досі не було розпоряджень фінансувати їх лікування збоку головного лікаря Петра Ципи.  Усі зійшлися на тому, що потрібно знайти компроміс з містом, бо від конфлікту страждають мешканці.




коментарів: 3
  1. Цікаво звідки нарахували такі сумми. Добровільні пожертвування сплати, ліки за свій рахунок придбай ще й на “лапу” дай і все мало!

  2. Мороз і Сторонський власники лікарні? Гнати їх в шию. І писати до Мін. Здоров’я

  3. Міська лікарня розрахована для жителів міста а Іваничівська районна для жителів Іваничівського району.Знаю бо раніше жив у Поромові тепер живу в місті і лікувався і в рай.лікарні ів місті. У Нововолинську в лікарні повно людей а в Іваничах- пусто. Хай Бадзюнь подивиться і порівняє. Для чого така велика лікарня в Іваничах. Хто там і з якими хворобами лікується? Родичу з села палець зашили в Нововолинську, а за лікарняним поїхав в Іваничі, бо там працює, не дали – сказали лягати в лікарню, так жінка скільки на дорогу тормозок возити витратить, був на лікарняному в поліклініці 5 днів у Нов-ку. Швидка везе важкохворих де ближче в Іваничі, чи Нововолинськ, це понятно. А всі інші жителі сіл мають лікуватися в Іваничах, чи в амбулаторіях( знаю що у Литовежі є амбулаторія і в Грядах) А голова райради хай подбає про транспортне сполучення сіл з райцентром. Або хай платить за лікування селян в Нововолинську з бюджету. Люди будуть задоволені. І для лікарні обладнання можна за ці гроші купити і може якогось лікаря добавити. З Поромова люди лікуються в Нововолинську, і внесків вже другий рік не платять. Хай нарешті і Бадзюнь щось добре зробить для людей. Він же здається і сам з села – чи з Гряд, чи з Кропивщини. А то тільки листи в Нововолинськ пише.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер