<

Литовеж вперше відгуляв свято об’єднаної громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 29.07.2017 / Іваничі /
Перегляди
19
/ коментарі 3

29-го липня у Литовежі святкували вперше свято об’єднаної громади. Саме цього дня, рік тому, було прийнято рішення про створення об’єднаної територіальної громади до якої увійшли села Заставненської, Заболотцівської, Мовниківської та Литовезької сільських рад.

Офіційна частина свята розпочалася виконанням Гімну України. Далі був виконаний духовний гімн України “Молитва за Україну” відомий під назвою “Боже великий, єдиний, нам Україну храни.”

Відкриваючи урочистість голова громади Іван Іванчук привітав усіх із першим свято громади.

“Щоб скоріше нам інтегрувати до Євросоюзу, ми маємо налагоджувати тісну співпрацю з нашими польськими партнерами. І ми будемо просити наших високопоставлених чиновників, щоб вони посприяли нам відкрити перехід Кречів – Крилов. Це дасть нам змогу шукати партнерів у Польщі для реалізації наших спільних проектів і розвивати нашу громаду”,– зазначив у своєму виступі Іван Іванчук.

Найбільш приємною несподіванкою стало те, що сільський голова вирішив зробити подарунок для тих, хто прийшов на свято. Він виконав пісню “Горобина”, яку співав Назарій Яремчук і отримав щирі оплески і теплі посмішки.

На свято громади прибули гості: народний депутат України Ігор Гузь, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, заступники голів Іваничівської районної державної адміністрації та районної ради Людмила Войтович та Юрій Мазурок, голови об’єднаних територіальних громад Павлівки та Поромова Андрій Сапожник та Євгеній Недищук, представники Смолигівської та Устилузької об’єднаних територіальних громад Світлана Андрійчук та Світлана Дубицька, гості з Республіки Польща – війти гмін Долголбичев та Лєшньовіце Гжегож Древнік та Вєслав Раджечяк, керівник агенції нерухомості сільського господарства, колишній війт гміни Мірче Лех Шопінський.

Офіційні делегації виступили з привітальними адресами та вручали подарунки.

“Я вам бажаю зараз лише одного – оптимізму. Треба менше говорити про невдачі і погане, хоча в нас дійсно багато поганого. Треба більше концентруватися на перспективах, шукати додаткові можливості. Якщо вдається налагодити співпрацю із Польщею, треба розвивати ці можливості. Якщо це міжнародні гранти, також треба це робити. Тому я завжди буду бажати вам одного – оптимізму”, – зазначив народний депутат України Ігор Гузь.

Виступаючи, гості говорили про розвиток громади, про подальшу співпрацю, підтримку, відзначали заслуги сільського голови, активістів громади.

На святі кожен міг знайти собі розвагу до душі. Хтось слухав виступи художньої самодіяльності, хтось змагався у спортивних поєдинках, хтось цікавився виставками робіт майстринь. І тутешні жінки наготували, напекли, наварили усяких страв, якими частували гостей. Діти мали усілякі забави. Був теплий, сонячний день, який сприяв хорошому святкуванню і гарному настрою. А вечір обіцяв для молоді хорошу культурну програму і гарний відпочинок.




коментарів: 3
  1. Усе б чудово, якби ж потім не понапивались неповнолітні “дівчатка” аж до відкапування в лікарні))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа