<

Лучанина, який застрелив чоловіка на полюванні в Іваничівському районі, звільнили від криміналу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 13.07.2018 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ коментарі 3

Горохівський районний суд задовольнив клопотання ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» про звільнення від кримінальної відповідальності його працівника у зв’язку з передачею на поруки.

Про це йдеться в ухвалі суду від 13-го лютого 2018-го року.

Нагадаємо, що 24-го жовтня 2017-го року в Іваничівському районі трапився трагічний випадок – під час полювання від пострілу товариша загинув житель села Орищі 1974-го року народження.

Чоловіка, який перебував на керівній посаді в ТОВ «БогданАвто Луцьк», обвинуватили в тому, що 24-го жовтня 2017-го року близько 23:00, перебуваючи на території оранки поруч засіяного кукурудзою поля, належного ДП «Агрофірма Луга-Нова», яке знаходиться неподалік села Орищі Іваничівського району Волинської області, під час незаконного полювання на дикого кабана, тримаючи на правому плечі свій зареєстрований у встановленому законом порядку мисливський нарізний карабін марки «ОПСКС» ЕА №118 калібру 7,62 мм, рухаючись пішки, зачепився правою ногою за ріллю та, падаючи на землю, рефлекторно підняв правою рукою карабін стволом догори, при цьому спусковий гачок рушниці зачепився за елементи одягу, внаслідок чого відбувся постріл, яким було смертельно поранено жителя села Орищі Іваничівського району.

Таким чином, своїми умисними діями, котрі виразились у вбивстві вчиненому через необережність, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.119 КК України.

Допитаний в судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.119 КК України він визнав повністю в межах обвинувачення, яке викладено в обвинувальному акті, у вчиненому щиро розкаявся.

28-го грудня 2017-го року на адресу суду надійшло письмове клопотання про передання обвинуваченого на поруки колективу ТОВ «Богдан-Авто Холдинг». До клопотання додано протокол загальних зборів працівників ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» від 13-го грудня 2017 року, відповідно до якого членами колективу було вирішено подати клопотання про передачу обвинуваченого, який є членом ТОВ «Богдан-Авто Холдинг», на поруки.

Потерпіла сторона  в судовому засіданні проти задоволення клопотання ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» не заперечила, претензій ані морального. ані матеріального характеру до обвинуваченого немає так як вони повністю ним відшкодовані.

Суд вирішив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні про обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України, у звязку з передачею його на поруки колективу ТОВ «Богдан-Авто Холдинг», на підставі ст.47 КК України. Кримінальне провадження закрити на підставі п.1 ч.2 ст.284 КПК України.




коментарів: 3
  1. Кажуть, що полювали з тепловізором, а цей бідолага сторожив поле. Через тепловізор не завжди можна відрізнити людина це чи тварина, от і влучив прямо в голову селянину.

  2. Із ухвали суду: “ОСОБА_2 обвинувачується в тому, що 24 жовтня 2017 року близько 23 години 00 хвилин, перебуваючи на території оранки поруч засіяного кукурудзою поля, належного ДП «Агрофірма Луга-Нова», яке знаходиться неподалік села Орищі Іваничівського району Волинської області, під час незаконного полювання на дикого кабана, рухаючись позаду та ліворуч від ОСОБА_3, тримаючи на правому плечі свій зареєстрований у встановленому законом порядку мисливський нарізний карабін марки «ОПСКС» ЕА №118 калібру 7,62 мм, рухаючись пішки, зачепився правою ногою за ріллю та, падаючи на землю, рефлекторно підняв правою рукою карабін стволом догори, при цьому спусковий гачок рушниці зачепився за елементи одягу ОСОБА_2 внаслідок чого відбувся постріл. Даним пострілом було смертельно поранено ОСОБА_3. Згідно висновку судово-медичної експертизи №134 від 17 листопада 2017 року смерть ОСОБА_3 настала безпосередньо після спричинення йому вогнепального кульового наскрізного поранення обличчя з вхідною вогнепальною раною, розташованого на верхній губі зліва, з ушкодження язика, ІІІ-IV шийних хребців зі спинним мозком по ходу ранового каналу, який закінчується вихідною раною.”
    Куля ввійшла над верхньою губою а вийшла ззаду через шию, тобто пройшла горизонтально. Ану скажіть балістики в якому положенні мала бути рушниця під час пострілу, і чи можливо зробити такий постріл під час падіння? Факти річ вперта!!

  3. А сім’ю селянина, якшо така в нього була, хто “на поруки” візьме?
    На місці суду, я б змусив ВБИВЦЮ одружитися на вдові. Нє?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер