<

Лебеді на Татарці в Іваничах опинились у крижаній пастці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 6.01.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ 1 коментар

6-го січня вранці до інтернет-видання “Буг” зателефонував житель Іванич Валерій Богуш, який живе біля озера Татарка і підгодовує лебедів.

Озеро замерзає. Лід на всьому озері. Осталась невелика вода, де лебеді збилися в купу. І немає їх чим годувати. Корми, які привезли із ветлікарні закінчуються. Як би хтось підвіз зерна. І треба рятувальників, щоб розбити кригу. Морози сильнішають,- тривожиться Валерій Богуш.

На прохання уже відгукнулося районна організація Українського товариства мисливців і рибалок. Єгер Володимир Войтович вивіз для підгодівлі птахів два мішки зерна. Але до лебедів не так просто наблизитися, крига не є надійною, щоб на неї можна було ступати. Довелося висипати зерно на лід.

Уже ближче до вечора біля водойми з лебедями зібралися небайдужі люди, приїхали на допомогу рятувальники.  На човні спробували розбивати лід. Вдалося добратися ближче до птахів, розбити  лід біля них, погодувати.

Ці лебеді не відлітають на зиму у теплі краї. Вони гніздяться на водоймах у наших краях. А зимувати прилітають на Татарку. Ця водойма замерзає найпізніше і то при сильних морозах.

Попереду морозні дні. Мороз швидко схоплює воду у кригу. І те, що сьогодні розбили лід, через декілька годин воду знову схопить мороз. Тож лебеді потребуватимуть допомоги від людей і завтра.

7 січня, незважаючи на те, що всі святкують Різдво Христове, на Татарці зібралися голова райорганізації УТМР Микола Холмецький, селищний голова та його заступник Федір Войтюк та Микола Пасєвич, депутат селищної ради Анатолій Макаров, Валерій та Юрій Богуші, інші небайдужі люди прибули рятувальники, щоб продовжити розбивати кригу, аби лебеді могли тут залишитись. Та налякані птахи здійнялися в небо і полетіли. Четверо зосталося, троє з них вдалося відловити і помістити під нагляд в приміщення за сприяння селищного голови. Лід все-таки прорубали і відкрили для лебедів воду в такій собі широкій ополонці. Якщо вони не знайдуть собі води в іншому місці, є надія, що повернуться на Татарку.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця