<

Із посмішками та вишиванками святкують у Іваничах 25-ту річницю Незалежності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 24.08.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
13
/ коментарів 5

24-го серпня іваничівці відзначили День Незалежності України, вийшовши на вулиці селища у вишиванках і з національними синьо-жовтими прапорами.

Жителі Іванич вийшли в центральну частину селища, де з нагоди свята проводилися і тривають різноманітні заходи.

IMG_2099
IMG_2081

Колона за участі представників районної влади, депутатського корпусу, молодіжних організацій і мешканців краю, одягнених у вишиванки, пройшла центральними вулицями районного центру під звуки оркестру.

Біля двох сотень іваничівців разом із дітьми зібрались на центральній площі селища у національному одязі.

IMG_2092
IMG_2130
IMG_2456

В урочистостях також взяли участь представники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади району, місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій, духовенство та молодь.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар незалежності нашої держави. Офіційна частина заходу супроводжувалася традиційним урочистим покладанням квітів та вінків до пам’ятника Тарасові Шевченку, стели пам’яті Героїв Небесної Сотні.

IMG_2225

Відбулася спільна молитва за мир та єдність в Україні. Священики та віруючі зібрались разом і молились , щоб Бог благословив владу і народ, воїнів, які зараз віддають своє здоров’я та життя за незалежність. Адже на війні немає невіруючих – кожен просить захист у Бога.

IMG_2258

З вітальними словами до учасників заходу звернувся голова районної ради Андрій Бадзюнь:

IMG_2307

“Надто дорогою ціною розплачується Іваничівський район за незалежність в країні. Сьогодні 10 наших наших земляків віддали своє життя на Майдані та на Сході України за те, щоб ми з вами стояли під чистим мирним небом. Хочу до вас всіх звернутися, щоб не тільки пам’ятали, не тільки згадували загиблих, але і  допомагали їх родинам. Молімося за тих хлопців, які і сьогодні захищають кордони держави. Нашу націю і народ не перемогти!”.

Голова Іваничівської райради нагородив грамотами тих громадян, які самовіддано і наполегливо працюють на благо Іваничівщини та України, зокрема вручив нагрудний знак “Почесний громадянин Іваничівського району” загиблому на фронті Анатолію Артеменку посмертно, передавши нагороду в руки дружині бійця.

IMG_2356

“Дуже приємно, що Іваничівщина отаким чином, з українськими стягами та у вишитих сорочках, зустрічає чверть століття української державності, незалежності, нового віку. Багато поколінь українців мріяло під цим небом та жовто-блакитним стягом стояти і вірити, і знати, що Україна є і буде. Хочу бажати всім в єдності досягати поставлених цілей. Україна має бути велика, потужна та гідна сім’ї європейських народів”, – привітав усіх присутніх народний депутат України Ігор Гузь, бажаючи оптимізму, віри в свої сили та всіг благ.

IMG_2433

Нардеп від свого імені нагородив почесними подяками людей, які “примножують Україну” та роблять все можливе для її розвитку.

IMG_2440

Проведені в Іваничах заходи дали можливість впевнитися ще раз, що Україна відновлюється не тільки на світовій карті, але й в нашій свідомості.

IMG_2067
IMG_2079
IMG_2283
IMG_2263
IMG_2230
IMG_2206
IMG_2272
IMG_2175
IMG_2190
IMG_2120
IMG_2239
IMG_2466
IMG_2462




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер