<

Іваничівський район нарешті одержав бюджет на 2017 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:24 | 26.01.2017 / Іваничі /
Перегляди
2
/ коментарів 14

26-го січня відбулася 12-та позачергова сесія 7-го скликання Іваничівської районної ради. Депутати прийняли районний бюджет на 2017 рік, який з таким же успіхом могли прийняти 30 грудня 2016 року.

Зараз установи і організації району живуть за тимчасовим розписом районного бюджету, що становить 1/12 від проекту видатків. Повноцінно за прийнятим бюджетом район зможе почати жити у березні.

Проект нового бюджету мало чим відрізняється від того проекту, який ми розглядали у грудні. Він змінився лише в плані одержання субвенцій з інших бюджетів. А всі видатки, які ми розглядали у грудні з проблемними питаннями, вони залишаються і в цьому проекті,- зазначила начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Крась.

Одним із спірних питань виникло питання заробітної плати працівникам кухні у школах. Оскільки вони мають фінансуватися із районного бюджету, а коштів на це не знайшлося. Потреба в таких коштах для 13 шкіл, які залишились в районі після створення трьох об’єднаних територіальних громад, становить 61 тисячу гривень. Була така думка перекласти цю проблему на батьків.

Але, як сказав, директор ЗОШ І-ІІІ ступеня села Гряди Віталій Томчук, що він працює у школі 30 років і за цей період лише минулого року зіткнулися із проблемою недофінансування працівників кухні. Цього року ця проблема ще більше нагнітається. На його думку, перш за все потрібно дбати про дітей, а найперш за їхнє здоров’я. Та й, як висловився освітянин, “батьки не розуміють чому вони мають оплачувати заробітну плату кухарів, які працюють у державній установі.”

Депутат Микола Холмецький вніс пропозицію зняти 300 тисяч гривень із фінансування апарату районної ради, на який кошти виділені в повному обсязі на цілий рік, і цих грошей вистачить на кухарів і ще на інші питання. А за підсумками виконання бюджету протягом року дофінансувати потребу в коштах працівників районної ради. Такою заявою депутата обурилися працівники апарату Ніна Шумська та Мирослава Петренко. Депутати пропозицію свого колеги не підтримали.

Проте пристали на пропозицію голови районної ради Андрія Бадзюня: зняти частину,21 тисячу гривень, з районного відділу культури, які передбачені на заходи та зняти 10 тисяч гривень, передбачених на допомоги для військових по контракту.Це буде половина до потреби. А пізніше дофінансувати їх.

Депутат Сергій Недбайло висловив думку, що 12 тисяч гривень, які передбачені на поновлення сайту районної ради-це завелика сума. Можна знайти компанію, яка це зробить за значно менші кошти.

Знову ж критичне зауваження висловив Микола Холмецький  на те, що в середньому 300 літрів бензину на місяць, які передбачені для районної ради це- розкішно, тоді як на один автомобіль у лікарні виділяється всього 100 літрів пального. На що голова районної ради Андрій Бадзюнь повідомив, що він не відмовив жодному “атошнику”, жодному хворому, яких треба було доставити до обласної лікарні. І про інше. Йому не вистачало і 300 літрів. Бо треба було багато разів їздити в область. Але він “привіз” в район з обласного бюджету 5 мільйонів гривень.

І ще така дрібничка: на відзначення державних свят у районі районній раді затвердили 6 тисяч гривень, районній державній адміністрації -2 тисячі гривень.

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська сказала, що ми вчимося на своїх помилках. Бо нічого не змінилося з того грудневого дня, коли не прийняли бюджет, окрім того, що створилися незручності. Бо усі установи і організації змушені жити за тимчасовим розписом на 1/12. І такий простий факт, який озвучила депутатам керуюча справами районної ради Ніна Шумська, допомоги на лікування людині, яка за нею звернеться, можна буде виплачувати тільки з квітня.

Дірка в бюджеті  району  13 мільйонів гривень залишилася.

Депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

               ІВАНИЧІВСЬКА РАЙОННА  РАДА

Сьоме  скликання

Р І Ш Е Н Н Я

Від 26.01.2017 р.  № 12/2

смт. Іваничі

Про Звернення

до Кабінету Міністрів

та Верховної Ради України

щодо несправедливої бюджетної

політики

Відповідно до пункту 4  частин 2 статті 46,статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» Іваничівська районна рада

ВИРІШИЛА:
1.Підтримати Звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо несправедливої бюджетної політики.
2.Виконавчому апарату районної ради:
2.1 направити Звернення на адресу  Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.
2.2.Оприлюднити звернення в районнійг азеті «Колос» та на офіційному веб-сайті районної ради.

ГОЛОВА РАДИ А.БАДЗЮНЬ

Тимощук 0677720008

Кабінету Міністрів України

                                                                 

Верховній Раді України

Звернення
Іваничівської районної ради щодо несправедливої бюджетної політики

Ми, депутати Іваничівської районної ради, змушені вкотре звернутися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо несправедливої бюджетної  політики, яка ставить наш район на межу виживання.

На жаль, в Україні продовжується антисоціальна бюджетна політика, яка полягає у скороченні витрат на ключові сфери життя простих українців. Складається враження, що бюджет країни прийнятий на догоду олігархам, який поглиблює прірву між бідними і багатими та призводить до подальшого зубожіння мільйонів українців.

Цьогорічний бюджет Іваничівського району з дефіцитом у 13 мільйонів гривень – це бюджет існування та подальшого соціального приниження мешканців району. Скорочуються видатки на освіту, культуру, медицину, інші бюджетні сфери, що, своєю чергою, несе небезпеку масового звільнення працівників бюджетної сфери, переведення їх на неповні ставки та веде до зниження рівня життя наших співвітчизників. Про належний ремонт доріг, шкіл, дитсадків, ФАПів, купівлю обладнання для лікарні при такому бюджеті – говорити не доводиться.

Ми категорично проти таких підходів держави до бюджетної політики, проти того, щоб держава, даючи місцевим громадам додаткові повноваження, не підкріплювала їх додатковим фінансовим ресурсом. Як наслідок, перед районною радою знову постають питання необхідності скорочення медичного персоналу в Іваничівській рай лікарні, скорочення мережі загальноосвітніх навчальних закладів, закриття початкових шкіл, під загрозою опиняється повноцінна робота закладів культури та бібліотек.

Вважаємо, що наслідки такої антисоціальної бюджетної політики є небезпечними для держави і призведуть до подальшого загострення суспільної ситуації та соціального вибуху. Сподіваємось, що Кабінет Міністрів та Верховна Рада України, чия бюджетна політика змушує нас ухвалювати такий антисоціальний проект бюджету, готові понести відповідальність за рішення, що відіб’ється на долі кожного мешканця нашого району.

Прийнято рішенням Іваничівської Районної ради від 26.01.2017 №12/2




коментарів: 14
  1. Я працюючи в лікарні, зарплату отримав повноцінну, тож мені оті страшилки про 1/12 до одного місця. Бюджет – поганий. Ганьба новій голові РДА Кревській. Вона не змогла вибити гроші на район. Питання, чого вона тут сидить? Злила Сапожнікову нашу лікарню, зовсім її не відстоює.Доріг немає за що робити як по тих ямах їхати на операцію у Нововолинськ? Чому люди, які не живуть у нашому районі ним керують? Він їм байдужий, вони просто вислуговуються перед Гунчиком та Порошенком. Ще раз ганьба Кревській!

    • Кревська працює 2 місяці, а Бадзюнь вже декілька років на різних посадах, обвішався помічниками і заступниками , Але ” Винувата Кревська. Молодець Віктор , вмієш лизати.

    • Кревська дійсно щойно прийшла на посаду, тому вона потроху вникає у справи. Як Ви висловилися “вибивати гроші” не повинні чиновники, а вони повинні створити сприятливий інвестиційний клімат (бюджет м.Жовква приблизно 7 млн.грн і очільник стільки ж залучив інвестицій прочитайте в інтернеті там є багато статей). Стосовно “зливу державних організацій” то в цьому винуваті очільники району які були до Кревської. І очільник районної ради, і теперішні заступники голови РДА. До керівників потрібно дорости, а не кабінет побільше і табличка на двері — це вибачайте звіринець!!!!

  2. мені не хочеться в руки брати районну газету КОЛОС що не номер скрізь голова району проводить різні слухання громадян по селах.і допомогу видає і щось десь будує на кшталт електростанції.а вже почав і відкриті листи писати туди на верх.до нього в приклеїлося в раді його поганяло “ЦАР”

  3. Так так! Ніколи ще районом “ЦАРі” не керували Ми котимся до монархії і відстаєм на років 150!

  4. розкішні автомобілі на яких їздять наші держслужбовці, політики.починайте продавати и в бюджете класти —а не друг друга обсирати

  5. Неважно щось Недбайло виглядає.
    Певно щось не те з’їв.
    І їв точно разом з Бадзюнем.

    • Анютка, зі мною все гаразд. Хочеш перевірити? :))))Якщо ти не хлоп, що ховається за таким ніжним дівчачим ніком :)

  6. щодня возити на роботу та поночі з невідомо звідки -300л бензину мало а хворі простолюди можуть маршруткою-душогубкою і зменшувати фінансування апарату ні-ні треба розуміти як піднялись акцизи це не пенсіонеру на хліб Можновладці -так тримати сміттєві баки напоготові

  7. До Луцька можна і автобусом поїхати. Голова районної ради мав би нести відповідальність за невиплату заробітної плати за січень.

  8. КОЛИ КРЕВСЬКА 13 міліонів гривень принесе в район.ІНТЕРЕСНО чим вона займається? СКІЛЬКИ грошей проїжає на службовій машині з ЛУЦЬКА до ІВАНИЧ?

  9. Кревська шо ти наробила? Наші люди тебе з’їдять.Краще б ти звільналась!

  10. ЩО КРЕВСЬКА допрацювалась!!!! ЧОМУ СПОРТСМЕНАМ гроші не заплатили за лютий місяць???????????Де твої 13 міліонів для району?ОТО напрацювала!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок