<

Дві дикі свині і двоє поросят загинули у Милятинському лісі Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 24.05.2018 / Іваничі /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Що призвело до падежу диких тварин, поки не встановлено. Але лабораторні дослідження показали, що причиною загибелі не є африканська чума свиней.

Про це повідомила начальник Іваничівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Просапчук під час пленарного засідання виїзної колегії Іваничівської райдержадміністрації у Павлівській ОТГ 23-го травня.

За словами Просапчук, про перший падіж дикої свині її не було повідомлено, а єгер ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Микола Лисовець сказав, що на мертвій тварині були знайдені ушкодження у вигляді поранень, труп було спалено і захоронено.

У понеділок 21-го травня стався падіж малого поросяти, у вівторок було знайдено трупи свині і ще одного поросяти, про що була повідомлена Держпродветслужба.

-Виїжджали спеціалісти, відібрали на дослідження корми, якими підгодовують диких свиней та патматеріал загиблих тварин. Сьогодні я телефонувала в лабораторію, мені сказали, що африканської чуми нема, – повідомила Людмила Просапчук.

Про результати інших лабораторних досліджень буде відомо пізніше, зазначила вона.

Щодо версії, що дикі тварини загинули від кормів, якими ми їх підгодовуємо, – це великий сумнів. Тоді був би падіж і в інших лісових масивах, а такого не виявлено. Можливо тварини загинули від хімічних засобів, якими обробили сільськогосподарські культури, що біля цього лісового масиву, – висловив припущення директор ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Микола Холмецький.




один коментар
  1. Напевно підвернули всі 4 ноги на місцевих “дорогах”, а потім померли не то з голоду, не то з стиду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа