<

Громада двох сіл на Іваничівщині прийняла рішення про перехід в ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 16.03.2019 / Іваничі / /
Перегляди
8
/ коментарів 26

Збори жителі сіл Будятичі та Космівка Поромівської ОТГ Іваничівського району провели 16-го березня у приміщенні місцевої школи.

Із 66-ти присутніх  за перехід в ПЦУ проголосували 49, проти – 15, 2 утрималися.

Про це повідомив секретар зборів Валерій Макарчук.

Настоятеля церкви Святого Миколая Чудотворця під час проведення голосування в школі не було.

Відомо, що 10-го березня у храмі відбулося паралельне голосування, де, за словами Валерія Макарчука, голосували близько 90 прихожан.

Він наголосив, що в голосуванні у храмі брали участь не лише місцеві жителі.

Також секретар зборів зазначив, що за результатами опитування мешканців Будятич та Космівки з 267-ми людей за перехід виступили 219, проти – 18, 30 утримались.




коментарів: 26
        • Чому ніхто не написав що збір голосів відбувся незаконно і під тиском??! А голосували менше ніж 2/3 громади!!!

          • Голосують всі хто хоче і має 18 років, тому 2/3 від загальної кількості жителів не буде ніколи…

  1. А чому ніхто не написав що збір голосів відбувся незаконно і під тиском??? Голосували менше ніж 2/3 громади!!!

  2. То що отець Іван буде тепер служити в Українській церкві, а як щодо того він колись казав якщо хрещена дитина в українській церкві то не хрещена і треба перехрестити в російській

  3. Чи це рішення є законним, якщо тільки в Будятичах 560 повнолітніх громадян і ще Космівка? Де тут 2/3 хоча б проголосованих? За такі порушення закону судити треба!

  4. БЛАГОДАТЬ -там де злагода і християнська любов, благодать повинна бути укожного в серці- богобоязливої людини… Якщо ти щиро молишся, то стань де завгодно, помолися і відчуєш благодать.

  5. Чому ніхто не написав що збір голосів відбувся незаконно і під тиском??! А голосували менше ніж 2/3 громади!!!

  6. Територіальна громада не може вирішувати питання переходу, тільки релігійна. Територіальна вирішує майнові питання. Знайте закони, бо живете як темні і ходите з такими ж.

    • Назар повністю Вас підтримую. Просто Макарчуку і його прибічниками не вигідно, щоб голосували парафіяни і прихожани. Вони зібрали собі п’ятидесятників, тих, що зловживають спиртними напоями, та інших людей, які не мають жодного відношення до церкви і не знають туди дороги. Ось і відбулось голосування)))))
      Де правда і закон?!

    • Шановний ви темний, не ображайте людей, читайте статут релігійної громади і там все написано…хто має право голосувати, якщо важко з цим розібратись то не вводьте в оману людей

  7. Будятичі як Ви не боїтеся Бога, ваш священик скільки зробив для вашого села.Ви такого священника ніколи не будете мати.Ви про все це дуже пошкодуєте.

    Порошенко друже на ВАС вплинув що ви аж голову втратили!!!!ЛЮДИ ВІДКРИЙТЕ ОЧІ!

  8. Голосовали ті які не ходять до церкви навіть штунди були, про що може йти мова

  9. Голоси дійсно збирались незаконно! Селян введено в оману, людям вказували пальцем де підписуватись, крім того, голосували ті,які не мають взагалі жодного відношення до Церкви, а деякі і не знають дороги туди. Шкода, що в нашій країні процвітає беззаконня, і безнаказаність, але Божий суд ніхто не відмінив, всі хто переступили через Бога і священика понесуть покарання!

  10. Отець Іван є настоятелем Свято-Миколаївської Української Православної Церкви з 1990 р. Про яку російську церкву ви говорите?

  11. Макарчук і сільський голова Максимів – позор нашого села. Представляють державу і навмисно роблять підміну поняття релігійна громада на територіальна. Це ганьба. Мені соромно за моїх односельців.

    • Назар, ви прочитайте статут релігійної громади який є у вашого “батюокм” там чітко написано хто має право голосувати і тоді зробмте висновки…якщо не дасть статуту залишіть номер тел. свій я вам покажу цей статут і все зрозумієте

    • Про Московський патріархат, шановний…вони це не визнають і вас ввели в оману

  12. Я ходжу в цю церкву досить великий проміжок часу, сам з Нововолинська. Активіст за перехід до ПЦУ (його я бачив перший раз) сказав, що люди, які територіально не проживають у с.Будятичі не мають права голосу (хто юрист, допоможіть будь-ласка вияснити чи це законно, бо логіки в його словах я не бачу. Церква, правда, стоїть на території села, але чи це значить, що її відвідувати і брати участь у житті можуть тільки його жителі? ). Себе вважаю частиною релігійної громади, я молюся разом з прихожанами і отцем багато років, жертвую кошти на розвиток храму і старатимуся допомагати надалі. Дякуючи отцю Івану стаю кращою людиною, він дуже духовний і своїми порадами допоміг мені вийти з життєвої кризи, відвернув розпад моєї сім’ї. Я не хочу політики в Божому місці і не радий людям які прийшли з іншою метою окрім як молитися Богу. Не робіть в Церкві політичну пропаганду, проплачені ваші слова і дії чи ні, відступіть і покайтеся.

  13. Шановний християнин, запитайте у “батюшки” статут релігійної громади і все зрозумієте,хто має які права, якщо не дасть зрозумієте хто він…може…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа