<

Дитсадочок, ліцей та лікарня в Іваничах не опалюються через власні амбіції голови громади, – директор теплопостачальної організації прокоментував ситуацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:32 | 7.03.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
2338
/ коментарів 5

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська не збирається оплачувати борг за тепло постачальнику теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент». Відтак дитсадочок, ліцей №1 та лікарня й надалі будуть без опалення.

Томашевській власні інтереси й амбіції вищі, ніж комфорт і здоров’я маленьких вихованців дитсадочка, яким від двох років, учнів та вчителів ліцею №1 та медиків і захворілих пацієнтів лікарні, серед яких є й військові. У цьому переконаний директор ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтин Богатов.

За його словами, ввечері 6-го березня відбулося термінове позачергове засідання виконкому, на якому приймали рішення щодо оплати боргу перед ТОВ «Аванті-Девелопмент». Однак дійти консенсусу так і не вдалося. Богатов розповів, що Томашевська вперто не хоче оплачувати заборгованість й тисне на членів виконкому, а ті чомусь ідуть на її повідку. Відтак комунальні установи й надалі не будуть опалюватися.

Нагадаємо, зранку 6-го лютого зупинилась котельня, яка опалює дитсадочок і ліцей №1. Батьків не попередили, тож дітям довелося мерзнути. А післяобіду опалювати перестали й місцеву лікарню.

“Питання не вирішили. Томашевська не хоче погашати заборгованість. Хоча кошти у бюджеті для цього є. Члени виконкому її бояться. Хоча вони не погоджуються з її рішенням. Але йти проти її волі не хочуть. Тому тепла поки не буде”, – зауважив Богатов.

Директор теплопостачальної організації каже, що в них нема ніякого виходу й вони вимушені зупинити роботу котелень. Адже «Аванті» й так опалювала комунальні установи селища понад 3 місяці у борг. Працювати безоплатно вони, мовляв, більше не мають можливості. Адже мають власні грошові зобов’язання по забезпеченню роботи котелень, зокрема придбання деревної тріски й дизельного пального, виплату заробiтної плати, сплату за електроенергiю, сплату податкiв i зборiв.

Нагадаємо, на 17-те лютого селищна рада боргувала за опалення комунальних установ понад 2,5 мільйона гривень. Голова громада вперто не хотіла платити за тепло постачальнику теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент» через особистий конфлікт

Томашевська і керівництво ТОВ «Аванті-Девелопмент» не можуть дійти консенсусу щодо того, по якій ціні платити за теплопостачання. Голова селищної ради наполягає на тому, що розрахунковий тариф на тепло має бути такий, який був на 24-те лютого 2022 року, тобто до війни – це 3,190 грн/Гкал з ПДВ, або 2658,48 грн/Гкал без ПДВ. Нонсенс полягає у тому, що постачальник пропонує нижчий тариф – 3,004 грн/Гкал. І вважає, що Закон на його стороні. Саме тому подав скаргу на селищну раду і наразі її розглядає Волинський окружний адмiнсуд. За інформацією БУГу, 6-го березня відбулося перше судове засідання у цій справі в Луцьку.

До слова, конфлікт між Томашевською та ТОВ «Аванті-Девелопмент», яка опалює бюджетні установи селища альтернативними джерелами енергії, триває вже кілька місяців. Спочатку очільниця громади перевела приміщення теперішньої початкової школи ліцею №1 з опалення тріскою назад на обігрів газом, потім викинула з місцевого бюджету майже мільйон гривень на вітер, повторно встановивши в котельнях «Аванті» лічильники. А зараз взагалі вирішила не платити за опалення.




коментарів: 5
  1. Вибрали сепаршу в мери, тепер хай мерзнуть. А батьки дітей мовчать ..Вас багато а вона одна, винесіть її з мерії.

    • Та вот ніяк не можуть дійти згоди: виносити вперід ногами чи взад головою

  2. А ви що, вважаєте що треба платити по дорожчій ціні? Вимиватт кошти із бюджету в кармани приватних структур які закону не дотримуються і підвищують тарифи під час війни? Томашевська молодець! Не побоялася вести боротьбу з беззаконниками!

    • Потрібно платити згідно договору, невлаштовують умови договору, врегульовуйте протоколами розбіжностей, а ні до суду. А не я неплачу і платити небуду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок