<

Діти хворіють, але грипу нема: чому в Іваничах зменшилась відвідуваність у навчальних закладах?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:32 | 16.04.2019 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Із відключенням тепла в бюджетних установах та зміною погодніх умов діти стали рідше відвідувати навчальні заклади.

Завідувач дошкільного навчального закладу “Калинонька” Лідія Смаль розповіла, що для обігріву дитячих груп вмикають електрокалорифери.

За списком дитсадок відвідують 250 вихованців, зараз у закладі їх 140. Багато дітей хворіють, чимало з них батьки просто залишають вдома, очікуючи потепління.

“Повітря підігріваємо масляними радіаторами. В кожній групі, ігровій, спальні вони стоять. Світло мотаємо, звісно, але гріємо дітей.

Сьогодні заклад відвідали 140 вихованців. Дітки кашляють і мами тримають їх вдома. Серйозних захворювань не фіксували, адже зазвичай до нас дзвонять з лікарні та інформують, якщо такі випадки є”, – каже Лідія Смаль.

Керівник Іваничівського ліцею №2 імені Юрія Лелюкова Олеся Лобода говорить, що в навчальному закладі хоч і холодо, але масових пропусків уроків дітьми не спостерігають. Рятує і те, що приміщення довго зберігає тепло.

Головний лікар Іваничівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця зауважує, що спалахів грипу в районі нема і про епідемію говорити рано. Також значно знизився показник захворюваності кором: впродовж останнього тижня зафіксовано один випадок.

“У нас збирають щоденну інформацію про стан захворюваності в районі”, – зазначає він.

Заступник голови Іваничівської РДА Людмила Войтович каже, що розпорядження про закінчення опалювального сезону в області вийшло після того, як температура повітря піднялася вище 8-ми градусів.

“У Іваничівському районі 5-го квітня тепло останній день було увімкнене, а з 6-го його відключили. Якщо такі погодні умови будуть далі, то доведеться ставити питання про відновлення опалювального сезону”, – зазначила заступник голови райдержадміністрації.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця