<

Селянам Іваничівського району пропонують зайнятися вирощуванням ягід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 10.02.2017 / Іваничі /
Перегляди
54
/ коментарі 4

9-го лютого в Іваничівському районному центрі зайнятості було проведено семінар з шукачами роботи, які стоять на обліку. Були також запрошені фермери та одноосібники району, які займаються вирощуванням ягід.

На зустріч прибув координатор проекту Громадської організації “Об’єднання виробників плодово-ягідної продукції України “Ягідник” Володимир Кулюк.

Метою його приїзду було дати інформацію, що є така громадська організація “Ягідник”, через яку зарубіжний інвестор (виходець з України, але живе у Європі-таку  неповну інформацію надано щодо цього) хоче запропонувати українцям, які мають земельні наділи: городи, паї, вирощувати на них ягідні культури. Усі забезпечуватимуться посадковим матеріалом, технологією вирощування і догляду, засобами захисту, а також  зможуть також  отримувати консультацію агронома.

Зібрані ягоди будуть забиратися організовано. Будуть центри збору та мобільні холодильні камери.

Розраховуватися за одержану продукцію з виробниками будуть на місці. За принципом взяв продукцію, сплатив гроші. Кілограм малини має коштувати від 1 до 2 доларів в залежності від сорту.

Найменша площа, яка буде розглядатися, – 10 соток.

З тими, хто виявив бажання вирощувати ягоди, буде укладатися договір з переробником. Кожен має визначитися, що він буде вирощувати. У пропозиції є різні ягоди:малина, полуниця, порички, смородина. Це з найбільш нам звичних. З них, малина найбільш вигідна тому, що першого року уже дає врожай.

Обіцяють також, що будуть досліджені грунти, з метою визначення для яких ягід вони більше підходить і як правильно підживлювати культури.

Що для цього потрібно? Написати заяву, чим дати свою згоду на членство у цій організації. У цій заяві має бути вказана площа, яка буде використовуватися під посадку ягідника. Відповідно до цього буде вимальовуватися картина, на що може розраховувати інвестор при будівництві заводу, який перероблятиме ягоди. Зі слів Володимира Васильовича завод має бути збудований на теренах Волинської області і уже цього року запрацювати на частину потужності. На наступні роки розраховують на ягоди від населення, тому сьогодні ідуть з такою пропозицією до людей.

Чому зарубіжного інвестора зацікавила Україна? Кажуть, що грунти на наших землях екологічно чисті.

Наче б непогана ідея. Нащо буде їхати до поляка малину чи полуницю збирати, як можна буде вдома на своєму городі заробляти гроші.




коментарів: 4
  1. на ягодах незаробиш щоб виддати борги.а пацики поставили на проццццент

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця