<

Будівництво вітроелектростанцій: в Іваничах підписали першу угоду про співпрацю з інвесторами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 5.02.2019 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ коментарів 5

5-го лютого голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк із представником за довіреністю ТзОВ “Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь” Орестом Саприкою уклали угоду на проведення розслідуваних робіт щодо можливості будівництва вітроелектростанцій на території Іваничівської громади.

Згідно угоди Іваничівська селищна рада надає в тимчасове користування товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку площею 1 гектар у селі Мишів Іваничівського району для встановлення на її території метеопосту та проведення досліджень, збору даних про енергетичні характеристики вітру в регіоні.

“У селі Мишів нас вже чекають підрядники, що будуть монтувати метеопост – металеву конструкцію висотою 120 метрів, на якій буде обладнання, щоб збирати потрібні дані про силу вітру, його напрям, швидкість потужність тощо. Дослідження повинні тривати рік, щоб зрозуміти – вигідні ці локації чи ні. Попередні дані у нас є, але тепер проходитимуть більш детальні локальні дослідження. Поки вони будуть проводитися, ми паралельно працюватимемо на виділення ділянок під будівництво станцій”, – розповів Орест Саприка.

З його слів, розташування вітряків залежать від наявності вільних земель.

Нагадаємо, що інвестори планують встановити 35 сучасних вітротурбін на території Іваничівської ОТГ.

“Працюємо публічно, ніхто нічого не приховує. Коли буде готовий детальний план території, можемо зробити громадські слухання, запросити людей для обговорення цього питання”, – зауважив Федір Войтюк.

Про плани і перспективи будівництва вітроелектростанцій говорили також із головою Іваничівської райдержадміністрації Лілією Кревською, яка підтримала наміри ТзОВ “Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь”.




коментарів: 5
  1. Перепрошую, шановний Дід, але то була відповідь голови на питання представника ЗМІ про проведення громадських слухань з питання можливого будівництва станцій. І коли вже представник ЗМІ не написав того в тексті (бо це ж не інтерв’ю), то вже Войтюка не винуйте. Хоч, певно, доведеться зробити це інтерв’ю спешилі для вас, ДідОК.

  2. З тим, хто тут перший писав) Був коментар Діда – нема коментаря Діда. Магія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця