<

Горить стерня у Іваничівському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 10.08.2016 / Новини /
Перегляди
226
/ 1 коментар

10-го серпня зайнялась пожежа на полі поблизу села Мишів Іваничіського району. Таким чином, зазвичай, після збору урожаю, ліквідують на полях стерню та суху траву. Великі об’єми диму піднімаються доверху і забруднюють атмосферу. 

Законом України “Про охорону атмосферного повітря” забороняється спалювання сухої трави. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статями 16 та 22.

За шкоду завдану довкіллю та здоров’ю людей порушник може нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Згідно статті 39 Закону України “Про тваринний світ” та статті 27 Закону України “Про рослинний світ” випалювання сухої рослинності або її залишків допускається лише в разі господарської необхідності за відповідним дозволом територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів.

_MG_1188
_MG_1199
_MG_1210
IMG_1161
IMG_1165

За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях cільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу:
– на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
– на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




один коментар
  1. Ой, стільки пишуть про це, але ні разу не чула, щоб штрафували. Поки не почнуть – не буде змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа