<

Допомога Україні може відвернути глобальний голод – президент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:15 | 15.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
232
/ 1 коментар

Президент Володимир Зеленський наголошує, що підтримка України з боку партнерів, передусім зброєю, допомагатиме недопущенню глобального голоду, викликаного російською агресією.

Про це Зеленський повідомляє у своєму зверненні, передає Українська правда.

“Все більше держав світу усвідомлюють, що Росія, заблокувавши для нас Чорне море і продовжуючи цю війну, ставить десятки інших країн перед загрозою світової кризи на ринку продовольства і навіть голоду.

Це ще один стимул для нашої антивоєнної коаліції діяти більш рішуче разом. Зараз підтримка для України і передусім зброєю означає роботу на недопущення глобального голоду”.

Зеленський підкреслив, що чим швидше буде звільнено українську землю і Україні буде гарантовано безпеку, тим швидше може відновитися нормальний стан продовольчого ринку.

11-го травня президент США Джо Байден заявив, що російська агресія проти України та блокування українських портів може призвести до масових смертей від голоду у світі.

13-го травня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв зробив свій прогноз про “світ після антиросійських санкцій”, згідно з яким, серед іншого, настане повноцінна міжнародна продовольча криза з перспективою голоду в окремих державах.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа