<

“Борсук не пройде!”, – нова акція протесту шахтарів під ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:31 | 19.05.2016 / Новини / /
Перегляди
22
/ коментарів 20

Під ДП “Волиньвугілля” 19-го травня кілька десятків гірників провели акцію протесту, мета якої – недопущення на посаду генерального директора держпідприємства Михайла Борсука.

Як раніше повідомляло інтернет-видання “БУГ”, 17-го травня гендиректор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов написав заяву на звільнення за власним бажанням, яку підписав міністр енергетики Ігор Насалик. Тепер можливим претендентом на цю посаду є Михайло Борсук, котрого підтримує значна частина нововолинських шахтарів. Проте у плані визначення нового “генерала” думки гірників, як видно, розділилися.

IMG_0632
IMG_0628

19-го травня перша зміна “Бужанки” не спустилася в шахту, вугільники почали акцію протесту – вони проти призначення Борсука генеральним директором ДП “Волиньвугілля”. Працівники зібралися під держпідприємством вже о сьомій годині ранку та “прикрасили” вхідні двері установи плакатами.

IMG_0617

Зі слів Богдана Макарчука, підтримати акцію прибули працівники 9-ї та 1-ї шахт. Він розповідає, що пан Борсук ділився планами щодо своєї майбутньої діяльності генерала, зокрема, він планує залишити директором “Бужанки” Танчева, а на шахту №9 призначити Гарбузюка.

“Терміново має бути на дві копальні один апарат управління. На «Бужанській» потрібно, щоб була власна переробка, тому що такі витрати за переробку непосильні ні одній шахті. Звичайно, цей хаос, який є зараз, недоречний – мають виноситись спільні рішення. Тому що сьогодні вас використовують. У вас є голови профспілок, і ці питання мають вирішуватися ними першочергово. От сьогодні ви не спустились в шахту. Це завжди для мене було болючим питанням”, – говорив під час зустрічі з гірниками Михайло Борсук 1-го березня на ДП “Волиньвугілля”  як потенційний кандидат на генерального директора.

Як не дивно, ці слова актуальні й зараз.

12814468_788905947906813_893220966378591103_n

Гірники очікують рішення міністра щодо призначення нового генерального директора ДП “Волиньвугілля”.

Шахтарі впевнені, що міністра Насалика ввели в оману “купка осіб під керівництвом Сапожнікова” та просять не звертати уваги на усні та письмові звернення цих людей. Вони хочуть бачити нового відповідального керівника, а не Борсука, за часів керування якого, стверджують, “в районі адмінприміщення ДП “Волиньвугілля” нанесено збитків на суму 50 мільйонів гривень.

IMG_0660
IMG_0655
IMG_0649
IMG_0630




коментарів: 20
  1. На Гарбуза були кримінальні справи. Що він хоче знов до корити прорватися за допомого братєльника Володі?

  2. Дибилы Кисилев за два месяца 40 миллионов
    Украли при помощи порплыци и ко…

  3. Богдан бреше і не красніє,не було там ніяких шахтарів з 9-ї та 1-ї,Були лише голови профспілок які прийшли донести до гірників правдиву інформацію та розвіяти міфи придумані Порплицею end Макарчуком для власних інтересів.
    ОХ як Порплиця хоче залишитися при посаді ,а на посаду його відновив Богдан!напевно за яусь послугу.Адже усіх-усе влаштовує.ПОТРІБНО РОБИТИ РЕОРГАНІЗАЦІЮ ДП

  4. Я незалежна людина до вугільної галузі, але дивлячись на все зі сторони дозвольте висловити свою думку. 3 місяці тому коли зняли старих невігласних керівників шахт та директора волиньвугілля, та призначили іншу людину не з старого оточення керівників, шахтарям почали виплачувати зарплати, міняти обладнання, я точно знаю що за правління пана Кисельова до сьогодн шахтарі за зміну давали на гора 600-700т вугілля. Воно реалізовувалось, гроші шахтарі отримували, і надіялись що все нарешті наладилось. Аж ні старі, вибачте, свині Борсук, Танчев і ще деякі їх слуги всеж не можуть визнати що вони невдахи, що керівники нікчемні, побігли до Сапожнікова, аби рятував їх, але аж ніяк не вугільні підприємства. Ще хочу до слова додати, що коли старе керівництво, яке зараз робить все щоб повернутись до золотого корита, лопатами гребло – крало, зароблене нашими шахтарями важкою працею вугілля, То наші трудівники шахтарі спускались в шахту голодними, не мали чим кормити свою сім’ю, адже не з добра 3 місяці тому шахтарі вийшли на мітинги і зняли старий непотріб. І сьогодні вони знову на мітингу не через погане правління пана Кисельова, а через страх, що ганебний Борсук знову прийде на Волиньвугілля, і рабство відновиться. І знову голодні шахтарі, сім’ї будуть бідувати. Будь ласка зробіть по всій Україні репост!!!!! Щоб почули наших трудяжок шахтарів!!!!!! Не допустіть Борсука до влади Волиньвугілля!!!!!!! Бо тоді дійсно шахтам Нововолинська буде кінець!!!! Дякую. І вибачте за прямоту, це моя думка. Дякую.

    • Ти дурак olya! Зробимо репост по всіх соцмережах про проведення мітингу щодо винесення з кріслом ПОРПЛИЦІ і з його шавкою МАКАРЧУКОМ!! А Борсук достойна і шанована людина, під його керівництвом, щахти працювали стабільно. А ще звернення до Михайла Миколайовича, не залиште це болото безнаказанним, подайте в суд за приниження гідності і наклеп на Макарчука. Нехай платить моральну шкоду! Доказів на відео достатньо. Підставив його Порплиця! Прошу Вас не попустіть, інакше вони не заспокояться!!!
      І ще, до речі яка вся перша зміна на мітингу, майже вся шахта працювала, то ж видно, що купка нероб полуп’яних і недалеких.

    • Спектакль не вдався!!! Це жменькою людішок ви хочете довести думку шахтарів? Гарно Кисельову лизнув зад, ну звичайно, все ж наперід проплачено. А коли зберуться більшість шахтарів перед Волиньвугіллям, то 100% заставлять Порплицю написати заяву на звільнення!!! Адже йе його сценарій. А апарат скорочений неугодними, зато роздутий новими працівниками з мєнтовки!

    • Людино,то ви невігласка.Яка шахта давала такий видобуток?На 9-й за зміну тон 150-200 і то,як все гаразд,ну може деколи і 250т.,але щоб 600-700,- це нонсенс.А “Бужанська” і 100 не витягне,хіба за добу!? А щодо Борсука,то вас можна за образу людини і притягнути до відповідальності! Знаю його,як порядну,справедливу і чесну людину.А про “пана Кисельова” перегляньте відео, як”кришталево чесна людина” в п”яному вигляді тікала від червоноградської міліції! Якщо це Ваша думка,то вона хибна,а може це і чужа думка,хто зна…

  5. Макарчук Б хто ти такий ,чого ти вводиш в оману людей.Ти вже поставив Кисельова який обікрав шахтарів.Що тобі Порполиця ще накаже робити скільки з того маєш разом з дружбаном.

  6. Єдине правда, що Романов гідна людина, а ВИ, подонки його використали!

  7. Макарчуку і к.,ганьба і неповага!!! М.М.Борсуку,І.І.Романову і таким як вони,повага і шана.А правда,яка б вона не була,завжди буде зверху,рано чи пізно все таємне стане явним.

  8. На фото не побачив жодного працівника з 9- і.не треба ля- ля.9 буде за борсука,бо ніхто про нього нічого поганого не скаже,гарбуза до шахти не допустять,це правда,а макарчука за брехню разом з порплицею вже давно треба в ліс вивезти і підвісити здогадайтеся за що,дістав вже він.Найдивніше те,що за ним тягнеться якась нещасна кількість шахтарів бужанки( на фото) люди ви що сліпі,невже не бачите, що вас просто використовують?

  9. Давайте реально дивитись на речі. При “правлінні” Гарбузюка та Богдана постійно були страйки, зарплати не давали. Коли прийшов Кисельов, все було стабільно. Але ж наш мер не може заспокоїтись, разом з “компашкою” “з’їздили” до нового міністра і я думаю що Кисельова “попросили” написати заяву за власним зверху. Буде Босрук – чекайте закриття шахт. Зробіть скрін цього коментаря і потім згадаєте. І як же ж веселять ці заказні коментарі від 1-2 людей з різних акаунтів ))). Якщо діло піде про сценарію мера, не довго шахтарі попрацюють. Прийдеться сигарети на Польщу возити. А так не хочеться цього. Сам не шахтар, але маю багато друзів-шахтарів, які розповідають мені реальну ситуацію.

    • За Гарбузюка ні за не проти,-мало знаю,а за Борсука скажу.Це людина,яка має авторитет і повагу серед багатьох людей,не тільки шахтарів.Він людина слова,якщо сказав то виконав,а якщо не може чогось зробити,то не обіцяє.Але декому (не більшості),дуже не хочеться щоб він став генеральним.От і мутять воду козлам на догоду.

  10. ніби Кисельов дбав про розвиток шахт. перше його рішення- закриття 9 шахти. що було видно на зустрічі в Червонограді.

    • Ось ось на захисті програми Міністр побачив який він недалекий у вугільній справі, ще доказував, що 9 потрібно закривати, а Борсук, навпаки, каже, що не буде ніякого майбутнього, якщо закрити 9 шахту. Хоч би програму його прочитали!!

  11. Борсука – генералом.
    Танчева – директором Бужанки.
    Макарчука з Поплицею – в АТО.

    • хахаха..))))))))), цих “генералів” в тюрму, то так! Якже бісить людей, якщо хтось має свою думку, НІКОЛИ не бути злодіям знову при владі.

      • Думка в кожного своя і її требо поважати.А бути чи ні їм при владі не вам шановний судити,поживемо,побачимо.А ось що бісить вас???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер