<

Ростислав Валіхновський: “Після отруєння Ющенка я робив йому шість операцій з реконструкції обличчя”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 1.06.2016 / Інтерв'ю / , /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Хірург, віце-президент асоціації пластичних хірургів України, директор і засновник Медичного центру ValikhnovskiMD Ростислав Валіхновський розповів інтернет-виданню “БУГ” про вирішення естетичних проблем зі здоров’ям та набутими або вродженими вадами зовнішності за допомогою реконструктивної хірургії. Доктором Валіхновським проведено понад 8000 хірургічних втручань, в рік він здійснює до 300 операцій. Його клініка пропонує широкий спектр можливостей надання хірургічних послуг: загальна, лапароскопічна, невідкладна, судинна, реконструктивно-пластична, щелепно-лицьова, дитяча хірургія, хірургія травми, гінекологія, урологія та отоларингологія.

У свідомості більшості людей пластична хірургія асоціюється зі збільшенням грудей, ліпосакцією або ринопластикою. Ознайомлюючись з вашою діяльністю, приходить розуміння, що працюєте з безнадійними випадками, рятуючи здоров’я і психіку пацієнтів.

Не всі хвороби, які вважаються невиліковними, є такими насправді. Рак на першій стадії розвитку можна вилікувати, і підтверджує це статистика: 70% всіх форм раку в Японії, яка є номером один за кількістю довгожителів у світі, діагностується на першій стадії. На сьогодні інформаційне поле дозволяє отримати будь-які відповіді на питання, які стають нагально цікавими кожному українцю. Озброєний інформацією пацієнт вже частково налаштований на позитивний результат у вирішені своєї проблеми. Ми працюємо за новими стандартами, які передбачають в тому числі і дотримання правової частини лікувального процесу. В основному займаємося не омолодженням, а реконструктивною хірургією. Разом з тим, наша клініка надає різнопланову медичну допомогу. За 17 років ми допомогли 140 тисячам пацієнтів.

IlBVVirY2oQ

Пропонуємо якісні професійні послуги і воїнам АТО, які захищали Україну. Один з військових отримав таку можливість завдяки телевізійному соціальному проекту каналу “1+1” та журналу “VIVA” – «Переможці».

За роки успішної роботи клініка здобула репутацію компанії, що відповідає світовим стандартам якості та професіоналізму.

Ростислав Валіхновський – видатний пластичний та реконструктивний хірург родом з Волині (народився в Турійську), один з найкращих спеціалістів у своїй галузіз з більш ніж 20-річним досвідом роботи, Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, віце-президент Всеукраїнської асоціації пластичних реконструктивних естетичних хірургів (ВАПРЕХ), володар премії «Людина року 2015».

Будучи фахівцем екстра-класу, доктор зумів згуртувати в ValikhnovskiMD команду висококваліфікованих професіоналів і справжніх майстрів своєї справи. Впродовж 2005-2008  років був особистим лікарем президента України Віктора Ющенка. У 2008-2010рр. обіймав посаду заступника керівника Державного управління справами президента України, в 2010-2012 призначений на пост начальника управління медичного забезпечення, створення й впровадження системи «112» МНС України.

Клініка Доктора Валіхновського була медичним партнером футбольного чемпіонату «Євро-2012», входить до списку десяти найкращих медичних закладів України за версією «Інвест-газети», а також визнана лідером галузі за версією газети «Капітал». Ростислав Валіхновський займає лідируючу позицію серед українських лікарів за версією медичного порталу Doc.ua.  

Чого найбільше побоюються ваші пацієнти?

Перше, що лякає – вартість операцій. Ми робимо адаптовані для регіонів ціни, хоча, можливо, будемо ще переглядати цінову політику. І друге – є побоювання загального наркозу, виникають запитання про тривалість операції. Зараз є сучасні методики анестезіології, що дозволяють перебування в тривалих наркозах.  Я ні від кого не почув запитання, які можуть бути ускладнення – очевидно, є повна довіра до нашої співпраці, за що я безмежно вдячний.

FojHQ6fZ3t0

Як часто ви відмовляєте пацієнтам у хірургічних втручаннях?

Я не є прибічником надуманих операцій, так само як не схвалюю операцій, яких не варто робити. Наприклад, підтяжка обличчя в 35 років, або блеферопластика в 32. Це операції іміджевого типу – я категорично проти них. Тому що операція має бути зваженою, коли дефект дійсно є причиною психологічного комплексу.

dsc_7617

Які наслідки можливі після пластичної операції?

Є ризики наркозу і є хірургічні ризики. Загальнохірургічні ризики це: гематома, запалення, розходження швів, нагноєння, втрата чутливості та некроз тканини. Ризики хірургії: аномалії 3D простору, невідповідність фотопрогнозу, невідповідність розміру імплантату до того розміру, що намальований на фотопрогнозі, це зміщення імплантатів, імунна реакція на інородне тіло, відторгнення імплантатів, неприживлення шкіри при пересаджуванні, зміна пропорцій носа, викривлення носа, втрата контролю над мімікою тощо. Ми знаємо, як вийти з цих ускладнень, як лікувати їх та виправляти наслідки. В контрактах різних клінік це прописано: якщо є ускладнення, клініка або бере, або не бере витрати на його усунення.

Розкажіть про співпрацю з медичним центром “Здорова сім’я” у Нововолинську.

Віднедавна кожен житель Нововолинська може звернутися до нас за безкоштовною консультацією, адже вже на сьогодні між ValikhnovskiMD  та медичним центром “Здорова сім’я”  укладено договір про співпрацю. У центрі мають кваліфікований підхід до проблем зі здоров’ям пацієнтів. Було приємно познайомитися з хірургом Сергієм Крижановським. Думаю, ми зробимо спільний внесок у наданні якісних медичних послуг жителям Нововолинська.

Ви – успішна людина. Коли відчули, що досягли успіху?

Переконаний, що у кожного є своя місія в житті. Для мене бути успішним означає мати можливість допомагати ближнім, досягти гармонії в духовній, душевній, інтелектуальній та фізичній сферах життя. Головний принцип досягнення мети – концентрація зусиль на поставлених пріоритетах, а також шанобливе ставлення до кожної дорогоцінної життєвої миті.

7amT00mrzHg

Моя формула успіху тримається на трьох «китах». Перший – бережи час. Другий – наповнюй його певним змістом. І третій – не жалій, якщо помилився. Якщо помилки все ж трапляються – тоді ще три меседжі: знай свою ціль, не сходь з дороги, яку обрав. І третє: якшо зійшов з дороги – повертайся назад.

поверніть-мені

Відомо, що ви лікували Віктора Ющенка.

Мене взяли в групу лікарів через два тижні після того, як Ющенка отруїли. Віктор Андрійович отримав одну із найбільших у світовій історії доз діоксину. Він переніс 27 операцій під загальним наркозом. Шість операцій з реконструкції обличчя робив я. Працювали з колегами із Швейцарії: вони надавали свої послуги у клініці в Женеві.

4104-2

Ростислав Валіхновський закінчив духовну семінарію?

Так, я закінчив духовну семінарію при Києво-Печерській лаврі. Мій дідусь був священиком, 41 років служив настоятелем храму у Івано-Франківську.

Як реконструктивно-пластичний хірург знаєте про красу все. Який ваш еліксир молодості?

Це молитва та піст. Їжа має бути здоровою, а її об’єм повинен бути зменшений настільки, щоб людина почувала себе комфортно.

Батьки повинні вчити свох дітей правильному відношенню до себе за рахунок фізичних вправ і правильного харчування. Необхідно прививати любов до посту з самих ранніх років. З таким підходом вам не доведеться звертатися до лікарів.

obuTxNbAqHQ

Розмову вела Юлія Ховайло, інтернет-видання “БУГ”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *