<

Захист України та домедичну підготовку має освоїти кожен старшокласник: нардеп Гузь оглянув навчальну базу МРЦ у Володимирі

18:49 | 27.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
106
/ Коментарі відсутні

Міжшкільний ресурсний центр у Володимирі, який реформували на базі навчально-виробничого комбінату, продовжує розвиватися та оновлювати матеріально-технічну базу.

Днями, під час роботи в окрузі, народний депутат Ігор Гузь ознайомився із роботою МРЦ, де навчаються старшокласники. Його супроводжували депутат Волиньради Андрій Бокоч, міський голова Володимира Ігор Пальонка, його заступник та депутат облради Ярослав Матвійчук, начальниця гуманітарного управління Оксана Бігун та начальниця відділу освіти Наталія Митошоп.

Директор МРЦ Володимир Данилюк, який ознайомив гостей із роботою закладу, показав новий автомобіль “CHERY”, на якому навчаються учні водійській справі і який придбали минулого року за кошти з міського бюджету.

Також він провів екскурсію кабінетами, де учні 8-11 класів освоюють професійні навички, які згодом можуть знадобитися у дорослому житті. Серед них – вищезгадана автосправа, освоєння комп’ютерної грамотності. Школярі 10-11 класів вивчають захист України, основи медичних знань, де хлопці та дівчата ознайомлюються з основами військової справи, із будовою різної зброї, а також вчаться надавати першу медичну допомогу та навіть пробують стріляти.

Начальниця освіти додала, що розглядається можливість згодом об’єднати МРЦ і ліцей імені Цинкаловського, адже на його базі створюють профільний освітній заклад, де навчатимуться старшокласники.

Нардеп Ігор Гузь високо оцінив наявну матеріально-технічну базу, на яку минулого року з міського бюджету виділили близько 1,1 млн грн. Він звернув особливу увагу на важливість предмета “Захисту України” та основ медичних знань. Адже знання із цих уроків може знадобитися підростаючому поколінню, з огляду на те, що ми живемо у воюючій країні.

“Ми живемо в такий час, що нині кожен має вміти надати першу домедичну підготову, перев’язати рану, накласти турнікет. Тож я вважаю, що ці предмети є досить важливими для школярів”, – зазначив нардеп.

Він порадив представникам освіти звернути увагу на зміни МОНу щодо програми дисципліни “Захист України”, створити та подати список необхідних потреб, що дасть змогу покращити наявне обладнання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця