Нові страви від Євгена Клопотенка: як харчуються школярі в Нововолинську

Із 1-го січня вступили в дію нові норми харчування дітей в українських школах. Меню розробив кулінарний експерт Євген Клопотенко. Скористалися рецептами зі збірника страв і в школах Нововолинська. Однак в перший же день експеримент провалився. Про нові норми, страви та як організовують харчування в нововолинських школах, дізнавалися журналісти БУГу. Як розповів директор школи №7 Сергій Трофимчук, харчування в школах організовує комбінат шкільного харчування і доволі якісно на ту суму, яка передбачена. Для 1-4 класів кошти виділяються з міського бюджету у сумі 8 гривень на кожного, 9 – доплачують батьки. Тобто основне меню – на 17 гривень, однак деякі учні харчуються і на 8. Різниця у грамах або ж в додаткових продуктах. Комбінат складає порції на відповідні суми, меню розроблене на два тижні і страви чергуються. У четвер, 28-го січня, в школі №7 на обід у діток була манна каша та хліб з маслом і сиром (страва на 17 грн) і рис із морквяним салатом (меню на 8 гривень). До слова, як хліб, так й іншу буфетну продукцію – піцу, пиріжки з сиром, гамбургери тощо, кухарі випікають самостійно. Їх робочий день розпочинається о 5-й ранку. Манна молочна каша діткам сподобалася і лишилося багато порожніх тарілок, полюбляють вони і хліб з сиром. … Читати далі Нові страви від Євгена Клопотенка: як харчуються школярі в Нововолинську