<

Жителі Нововолинська вдягли вишиванки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:38 | 19.05.2022 / Нововолинськ, Таблоїд / /
Перегляди
5659
/ 1 коментар

У третій четвер травня традиційно відзначають Всеукраїнський день вишиванки – свято, яке допомогає зануритись в тисячолітні традиції нашого народу за допомогою сорочки-оберегу.

Вишиванка це генетичний код українців. Символ віри, надії, любові. Символ сміливості, боротьби та перемог. Вона єднає українців та друзів України по всьому світу.

Цьогоріч свято проходить під гаслом «Вишиванка — духовна броня українців».

Журналісти БУГу зібрали для вас невеличку підбірку фото нововолинців, якими вони ділились у фейсбуці.

Міський голова Борис Карпус: “Вишиванка – наш генетичний код.Її незбагненні візерунки єднають покоління українців. Це оберіг, це історія, це наше коріння. Зі святом вишиванки, дорогі нововолинці!”.

Колектив Нововолинської лікарні:”День української вишиванки – це свято, яке ми відзначаємо щороку. В умовах повномасштабної війни в Україні воно має особливе значення. Адже бути українцем – це бути сильним та вільним і про це зараз знає весь світ! І саме вишиванка – це яскравий символ незламності українського народу.

Все буде Україна! Мирного неба всім!Будьте здорові!”.

Колектив Нововолинського центру ПМСД: “Вітаємо Вас з сьогоднішнім святом, Днем вишиванки! Не забувайте про своє коріння, пам’ятайте про те, звідки всі ми прийшли. Національна пам’ять надзвичайно важлива, і тільки ми з Вами можемо її зберегти та передати нащадкам. У часи війни це свято особливе, це свято єднання, це свято автентичності, сили духу і свободи.

У цей день дякуємо нашим воїнам-захисникам за те, що боронять нашу Батьківщину. Завдяки їх мужності і героїзму ми сьогодні змогли зробити ці фото. Дякуємо нашим незламним воїнам Азовсталі, чекаємо Вас на українській землі, низький уклін Вам”.

Колектив Нововолинського ліцею №5: “Українська вишиванка – це про любов, боротьбу і перемогу. Її орнамент, кожна її ниточка перетворюють полотно у нашу найміцнішу броню. Її візерунки єднають українців через віки та кордони.Вишиванка – це символ вільних людей! Вітаємо зі святом, українці. З Днем вишиванки! Все буде Україна!

Колектив ДП «Волиньвугілля»: “у День вишиванки хочемо побажати миру і злагоди. Нехай наш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її вільною, цілісною, успішною.

Пам’ятаймо, що ми – Українці й зможемо все!”.

Колектив Нововолинського ліцею № 7:

Встає над світом щире сонце вранці,
І землю гріє променем своїм.
А ми йдемо по світу в вишиванці
Ми - українці! Й гордимося цим!

Колектив Нововолинського ліцею №6: “Вишиванка – символ долі українського народу. Вона – захист від нещасть, недобрих очей, злих сил. Тому сьогодні, у День вишиванки, ми підтримуємо цю традицію, щоб якомога більше українців, одягнувши давній оберіг, створили захисну ауру для неньки України та незламних воїнів ЗСУ. Віримо – значить переможемо!”

Колектив 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини: “З Днем вишиванки!”.

Нововолинська міська рада: “Цьогоріч, в умовах війни, це свято набуло більш сакрального значення. Воно наповнилось силою українського духу, єднання і ідентичності нації. Хоч наші серця згорьовані війною, ми знаходимо силу жити та працювати, посміхатися і цінувати кожну хвилину життя”.

Нововолинський міський палац культури: “Вишиванка – це гордість та краса нашої країни! Працівники Нововолинського міського палацу культури щиро вітають усіх з Днем Вишиванки!!! Бажаємо миру та злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам’ятайте, що ми – Українці й зможемо все! Все буде Україна!”.

Працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг):

“День вишиванки українці відзначають вже багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про “вишитий код нації”. Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем.

Нехай День вишиванки зітре кордони і об’єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення.

Бажаємо, вам дорогі українці, миру і злагоди в ваших домівки і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам’ятайте, що ми – Українці й зможемо все!”.




один коментар
  1. Не скажу шо є цікаві екземпляри, з якими хотілося б познайомитись поближче.
    Ото хіба тільки з деким з 6-го ліцею можна було б замутити чи з тією кралею з собєса, шо без вишиванки у лосінах на роботу ходить :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер